Silent reader

Wednesday, December 19, 2012

Rindu Blogspot Kesayangan

Assalamualaikum.

sekolah dah tamat,STPM dah berakhir ..
merdeka merdeka !!
tapi belum lagi laa kott sebab keputusan belum dapat ..
haaaaaaaaaaa ..
semua buku tingkatan 6 aku dah susun rapi kat kerusi bilik ..
baju baju masih tergantung rapi ..
macam tahun depan nak sekOLAH  lagi jer kan ..hehhee


zaman form 6,mereka laa yang menjadi pendorong aku ..
miss u alls sayang ..
and lagi miss encikmasadepan aku yang kat perak tu.
waktu habis exam hari tu,encikmasadepan dah daftar semester baru .
arrr ! nak ngamuk kalau ikutkan hati ..
then dengan ikutkan hati,esoknye aku terus kerja ..
grrr gile brutal aKu ni,.langsung tak rehat rehat baru habis exam ..
hahahhahahahahahahaha :D
then bile aku kerja,semua tanye bile aku mule start kerja ..
bukan ker baru habis exam ??
arrr,dari aku duduk rumah baik kerja, duit masuk :D



 Keperluan yang mesti aku bawak ke tempat kerja ..
and saya beKerja sebagai cashier ..
huh,berat gile tanggungjawab .. mencabar betul ah kerja ni ..
kalau kerja kat sini,taw laa korang apa yang mencabar nye ..
hehehehhehehhee ..
oke laa,buat masa ni tuu jer nak tulis ..
nanti ada cerita lagi,aku tulis yee ..bye U alls :D

Wednesday, October 31, 2012

Graduasi & Photo

Assalamualaikum ..
buat niat untuk jual gambar dalam lelongan,
sekadar berkongsi kenangan bersama rakan-rakan.
menulis belog makin lama makin berkurangan ..
waktu dulu dalam masa sebulan aku boleh update
belog dalam 20 kali macm gitu ..
itu sungguh nampak aku rajin kan !
*euuuuuwwww*
oke kenapa ayat semacm nak sedih ?
halaaaaa,update belog bukan untuk sesedih..
kan untuk berkongsi pengalaman ..


Semalam tanggal 30 oktober 2012 :
GRADUASI SMKL 2012 !
wahhh,ini kali kedua aku bergraduasi,pakai baju biru kuning ni ..
rase macam YA ALLAH ,tarikh exam makin tiba..
yee makin tiba !
19 november hari pertama aku exam,fuhh !
oke sekarang ini waktu untuk aku upload gambar ..
enjoy !

 nampak sekma jerr kan muke aku amik gambar ..
semoga suatu hari nanti aku berjaya graduasi di universiti pulak,
amin amin amin ya allah !





p/s : photo with laugh

Tuesday, October 16, 2012

Keputusan Trial belum memuaskan,,

Assalamualaikum ..
adakah masih yang ada yang membaca belog kecilku ini ?
kalau ada, siapakah ?? siapa ??
never mind,yang penting akaun blogger aku masih aktif ..
hehehehehehehhee :D
aku baru habis trial,baru ker ?? tak sangat jugak sebab aku sangat
sangat tidak ada masa untuk ngadap laptop lelama ..
maklum laa, tarikh STPM tinggal beberapa hari jer lagi ..
kan kan ?? nervous taw !
*lambai tangan kat kami*

actually mereka antara penguat semangat aku untuk terus belajar ..
yang hujung kiri tuu nama fatin, minggu lepas die pergi temuduga
SPA untuk nurse,hope sangat die dapat ..
amin ..
yang tengah ni yana,sungguh ohsemm keputusan TRIAL die .
kalau laa aku boleh jadi macam die ..
keputusan aku ?? haaaa,belum memuskan ..
kena buat kerja 3 kali ganda kott ..
TAPI,bercakap sjer tak bermakna kalau tak buat ..
kan kan kan ?? :D
AND i have something yang nak dikongsi dengan korang ..
tengok ni !!
 cantik kan kalkulator milikku !!
pink gituu , lembut macam tun die ..hehe :D
Fatin yang gambar kat atas tuu laa yang buatkan ..
die buat dengan penuh kasih sayang , cantik kan hasil die ..
ehhehehehhehehhe ..
and last but not least ,, fara msuk peraduan ..
and nak mintak tolong korang Like gmbar fara ..
can or not ? hehehe ..
kalau bosan bosan tuu,LIKE jerr gmbar ni oke ..
Click Here & Like This Photo !
haaaaaaaaaaaaa,tunggu apa lagi ..
marilaa buat keje amal dengan menolong farah oke ..
bye ~

Wednesday, September 12, 2012

Happy Tree Friends-Tudung Beautifull

Assalamualaikum ..
hari ni mood aku baik nak upload and nak cerita
suasana raya sekolahku!
maklumlaa.tahun ini kan tahun terkhirku di sekolah ..
tahun depan umur dah bertambah,dah takde
sekolah yang menerima pelajar umur sepertiku ni..hehe
ku harap pihak universiti pulak yang menerimaku ..
amin !
yess ! i really love pink ..
aku nampak macam awet muda jerr pakai
warne comel ni..hehehhehe :D
dengan gayaan inner kesukaanku,tudung bawal kegemaranku,
aku memakai gaya ini kesekolah..
alhamdulilah,semuaa cakap oke jerr :)
apa yang penting,masih menutup dada !
dan ini gambar kawan-kawanku
yg sungguh ohsem !

 little sweet Fatin !
little sweet yana !
and more picture !!
 
girl generation ! hehehhehe :D
OUR COVER ALBUM FOR NEXT SEASON ..
haaa menipu betul,dorang lagi cute miut kott..
gembira betul time ni,memang kerja aku bergambar jerr
sampai senyum pon daa malas..
hehhehehhehe ..
bye ~




Sunday, September 02, 2012

Wish Me Luck For This Come Back !

*jari jemari bersenam,kiraan 123 ..*
Assalamualaikum semua !!
rindu rindu rindu kat semua blogger blogger kat sini ..
arrr rindu nak update banyak perkara kat sini ..
please mintak jangan banyak typo untuk come back ni..
hahahhahahahahhahahahhaa !!!
i miss u allssss :D
rindu saya rindu saya ???
LOL
hehehehhehehhehehehhe ..
so cane raya korang tahun ni ??meriah atau tidak ?
baju meriah x ?? arrr banyaknye aku nak tanye kat korang ..
kalau dulu aku sangat suke singgah blog orang lain,
baca tengok gambar gambar yang cantik tuu ..
i miss all the time ..
haaa tak boleh lama-lama ni,,
esok aku akan menghadapi trial STPM 2012..
wish me luck kawan !
*lambai tangan kat semua*

Monday, July 16, 2012

The Power FAF should be my name

Assalamualaikum ..
berduduknya aku didepan laptop ini bersama
suasana dingin malam membuatku terpanggil untuk
menaip didalamblogku ini..
farahazurah boleh staynight malam ni
korang taw x ??ni semua gara-gara kemelut seni aku.
aku cume mahukan berakhirnye seksaan perlu
melukis setiap hari ..ohhh !!
sudahlaa aku perlu mengadap wajah DAUN dan tangan sahaja..
hoi hoi bosannyaaaaa !
oke sebenarnya itu buka tujuan aku untuk menaip
pada malam ini ..
seusia blog aku yang semakin meningkat dewasa,
aku mahukan perubahan lagi ..
 kalau dulu aku bermain dengan warna untuk
menujukkan kematangan blog aku,
kini aku menukar nama blog aku ..
dulunya blog aku dikenali sebagai
G A D I S A Z U R A H
kini mengubah nama blog ini kepada :
ThePowerFAF
!!!!!!!!!!
apa maksud disebalik nama blogku ini ?
aku memilih ThePowerFAF sebab aku rasa aku
kuat..hahahhahaha :D *lambai tangan*
actually aku minat The Powerpuff Girl ..
but kalau aku tulis powerpuff,aku rasa macam
currypuff laa pulak aku ni ..err *tutup muke* 
so aku pilih laa power jerr,.
nampak kuat malah jauh dari bayangan currypuff tadi..
*imaginasiiiiii*
aku berharap blog
aku ni mampu menjadi POWER seperti blog
blog power yang berada di luar sane...
amin ^^
what about FAF ??
itu gabungan nama sebenarnya,hehehe :D

 

Sunday, June 24, 2012

Cerita dan Cita-citaku

Assalamualaikum..
kehadiran aku pada hari ni untuk mengemaskinikan 
blog farahazurah yang kian berhabuk sejak lamanya..
siapa aku ?? 
aku FARAH AZURAH laa..pemilik blog ini ..hehe ^^
saja suspen bagi gimik kat korang ..
masih ada pembaca ker blog aku ni ??
maklum laa,blog peribadi..bukan blog bagi tutorial,,
kadar pembaca tuu mungkin kurang sikit ..
 ye ker ?? whatever laa..
sepanjang aku ketiadaan berukband ni,
kehidupan aku normal.
cume bisnes kecil kecilan aku sedikit terjejas ..
tidak mengapa kerana aku masih aktif berjual 
di sekolah sehingga kini.
alhamdulilah ^^
dan sepanjang tempoh itu,bermacam kejadian berlaku ..
aku menangis,aku sedih,aku kepenatan,aku gembira ..
waktu aku sedih itu,aku hanya lari kepada keluarga.
aku sedih melihat apa yang berlaku di depan mataku..
mereka dibutakan mata antara kawan dan teman lelaki ..
tetapi akhirnya,semua berakhir dengan baik ..
alhamdulilah,aku tidak perlu lagi melihat perkara-perkara
itu lagi di depan mata ku..
yeah !!
now,masa semakin suntuk..hari untuk aku hantar hasil produk
catan aku semakin dekat ..tidak !! takutnya ,,
dan paling menakutkan,4 julai 2012 tarikh aku perlu bercakap
bahasa inggeris dengan baik ..senang cakap aku amik exam 
MUET !!
haaa,macam mana aku perlu hadapi si pemeriksa tu ??
bantu aku bantu aku ..
bagi korang yang sentiasa amik taw pasal diri aku,
terima kasih sangat-sangat aku ucapkan..
terima kasih kerana masih mahu bukak laman web
farahazurah,blogspot..
doakan kejayaan aku yee kawan-kawan,doakan aku
mampu menjadi seorang cikgu..oke ? ^^



p/s : saya cikgu farahazurah..hehe


Wednesday, May 30, 2012

Gua Layan Geng Pengantin Yang Cantik Comel

Assalamualaikum ..
my cuper cool awesome followers ..
nice to meet u !!
fara berpeluang untuk buat entry hari ni ..
yeahh,rasa macam rindu dengan belog ..
tuu yang tergerak hati nak buat entry and still dalam 
cerita hidup fara ..
untuk cerita kali ni,fara akan kongsikan dengan korang
majlis perkahwinan kawan kerja fara,
kak leha yang selamat diijabkabulkan bersama pasangannya
pada minggu yang lalu ..alhamdulilah :D
 and rasa kak leha muke berubah sangat ..
jelas seri pengantin tuu wujud kat muke akak..
ohhh comel cantik laa..
and macam biasa fara ni tak de lesen kereta so
memang fara tumpang kawan jer laa..
terima kasih kat kak tika sebab sudi bwak fara ..
itu laa kak tika yang muke ala-ala cina sikit ..
sekarang kak tika amik degree kat UITM shah alam ..
pernah nampak die tak ?hehe
 sebahagian kawan-kawan tempat aku bekerja dulu ..
dan mereka semua bersama pasangan kecuali
aku dan kak tika,tak bawak pon pasangan kami ..
sob sob :(
ni kak ecas,pengapit pengantin kak leha ..
kak ecas baik sangat-sangat ..
dan akhir sekali.fara doakan yang terbaik untuk perkahwinan
akak.semoga kekal hingga akhir hayat ..
amin :)


Monday, May 21, 2012

Header Baru farahazurahblogspot .. Suka suka !

Assalamualaikum ..
thnks untuk adik ira sebab buatkan akak header ni..
akak daa rasa bosan dengan header lama and
i think my followers mesti nak kelainan dalam blog ni..
so taraa,new header !
saya kelihatan lebih comel kan ! hehhee
aku screen capture jer ..
nampak matured dari header yang lama,
lebih anggun gitu ..
kau aku punya puji melambung ..
korang suka dengan header ni,komen laa sikit yee..
komen komen. ^^

Friday, May 18, 2012

Ye Demam Musim Demam

Assalamualaikum ..
hai semua semua semua ..
rasa macam habuk agak kritikal di sini ..
ye ye sekarang ngah bersih-bersihkan belog yang
amat disayangi ini ..
lalallalalallaa korang rindu farahazurah.blogspot atau tidak ?
ngehhh kalau rindu aku hargai sangat ..
last entry aku publish berkaitan aku melawat ke perkampungan
orang asli ..time tuue aku ada exam ..
kalau korang nak taw,aku dilanda demam yang agak teruk .
batuk yang macam nak tercabut badan ..
haa,teruk teruk ..
aku terpaksa telan panadol demi hari esoknya aku boleh bangun..
aku terpaksa memandang PANADOL tu seperti 
gula-gula yang manis yang aku boleh makan dengan
penuh kesukaan ..haaa :(
itu semua demi peperiksaan,aku tak larat amik exam
dalam keadaan yang tidak BEST !
keadaan yang aku benci kena lentok 90 darjah
sambil jawab exam dengan kepala berat ! pehhhh
sehari sebelum aku dilanda kesakitan ..
waktu ni aku belum yakin lagi aku akan demam
sebab aku oke jerr,esoknya haa terus sakit .
sedih aku !
and mujur waktu sambutan hari guru sekolah aku,
kesihatan aku bertambah baik ..
aku mampu berlari,bercakap dengan baik demi menjayakan
sambutan hari guru sekolah aku ..
and dikesempatan ini,aku nak ucapkan tahniah kat 
kawan aku yang bernama NUR AMALINA BINTI ZAINI
sebab buat video yang comel omel ini
untuk cikgu-cikgu..dan yang paling penting,muke demam
aku pon ada disitu ..
hehehhehehehhehehehhe
#masih snyum walaupon ngah demam

Thursday, May 10, 2012

Lawatan Ke Perkampungan Orang Asli Sayong Pinang

Assalamualaikum ..
disaat otak perlu dikerah untuk peperiksaan,
disaat itulaa kami majlis perwakilan pelajar 
PRA universiti SMKL diundang untuk turut serta dalam
acara ini ..ini dipanggil, 'syokk wehhh ! '
kami gerak dalam pukul 1.30 petang selepas tamat
peperiksaan pengajian am .

Dato' halimah, kumpulan media johor dan pegawai pelajaran
daerah kota tinggi turut bersama-sama dalam program ini.
meriah taww..dapat rasa suasana perkampungan 
orang asli ..untuk pengetahuan korang,
kehidupan mereka sudah banyak berubah ..
transformasi kerajaan jelas dapat dilihat dalam kampung
ini .kesemua penduduk dapat hidup dengan selesa,
jalan pon sudah berturap so selesa laa bawak masuk kenderaan
ke sana .. wahhh !
 dan ini yang paling aku suka sepanjang aku kesana.
para tetamu disambut dan diberi 'benda' ni..
actually aku tak tnya pon pakcik-pakcik
tu nama benda ni..so,tak taw nama die..
me look cute right ? bahahhaha :P
pless pusing sebab nk muntah dengan stament tuee !
hahahhahahahhahahhahaha
 dari kiri : aku bergambar dengan salah seorang anak
orang asli..die cute laa !
gambar tengah : sekolah kebangsaan sayong pinang ..
dari kanan : depan rumah salah seorang penduduk situ.
rumah dia sudah rumah batu tapi yang ni die jadikan
tempat parking kenderaan kot :D
dan ini semua gambar kenang-kenangan aku
diperkampungan orang asli sayong pinang ..


sebagai penutup kata,i love Kota Tinggi,
i love Johor, i love Malaysia !
yeahhh :D


P/S : kembara mahkota johor akan bermula tak lama lagi..
wehoooo !

Tuesday, May 01, 2012

Sudah Jumpa Mei Mei

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
gaya penulisanku tidak sehebat Hanis Zalikha,
tidak sehebat ben Ashaari, jauh sekali dari Cik Epal ..
ini cik farahazurah yang rasanya macam makin
menyepi sahaja .. yaa yaa yaa ..
aku perasan,aku kurang update belog sejak bulan-bulan ni..
kenapa ??
maaf laa kawan-kawan,jadual waktu aku agak padat ..
aku terpaksa mengetepikan dunia belog aku ..
 lalu faktor kurang fokus ketika mengupdate belog ..
contoh : ketika ngah syok2 tulis,aku sibuk update kat twitter,
sibuk baca belog cik epal,kak yuyu zulaikha ..
kesimpulan : akhirnya aku tekan butang sign out sebab rasa 
macam dah tak taw nak tulis ap ..itulaa aku !
tapi aku sangat bersyukur sebab masih ada 
mereka-mereka di luar sana yang ingin mengikut belog 
aku ini ..terima kasih taw !
orang-orang yang macam ini laa membakar semangat aku 
untuk tidak melupakan belog aku ..
blog aku mungkin lebih kepada belog peribadi,
tetapi adakalanya korang juga boleh dapatkan info di sini ..
boleh tengok gambar banyak-banyak ..
ye tidak ? hehe :D
adakalanya boleh baca kisah cinta di sini ..
uuueeeee ^^
jumaat ni fara dah mule start exam kawan ..
doakan fara boleh semua ?? ^^


p/s : bulan Mei sudah tiba,berdebar laa macam ni !

 

Sunday, April 22, 2012

Aku Suka Baca Kisah Cinta

Assalamualaikum ..
wahhh,hari ni aku rasa nak update jugak belog ..
rasa nak update selepas aku tengok kisah cinta ..
 ni semua gara-gara 7 Petala CINTA ..
jujur aku katakan ,aku kerap mengulang tayang
filem tuu di tv rumah aku ..
haaaaaaaaaaaa :D
aku ni kan seorang pecinta ,yupp...
 cinta datangnya dari hati ..
cinta sesuatu yang indah,luas dan mampu dirasai
oleh semua orang ..
kisah cinta juga melibatkan sesuatu yang luas .
ianya tidak terhad kpada cinta sesama manusia sahaja,
tetapi kepada Allah juga.
aku gemar membuka laman web iluvislam.com 
dan kemudian aku baca bahgian remaja dan cinta ..
banyak artikel artikel menarik yang boleh aku baca ..
kadang kala,aku jadikan ianya sebagai penambah ilmu
dalam hidup .. 
kalau korang tak kerja tuu,baca laa artikel-artikel
yang disediakn disini ..
semua kisah cinta di sini amat menarik yee :)
malah bukan kisah cinta sahaja,banyak lagi ilmu
lain yang korang boleh baca ..
weeeeaaaaaaa :D
 

Saturday, April 21, 2012

Murah Yang Aku Suka

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
lamanya fara tak update belog ..rasa semut semut
mesti dah banyak lari-lari kat sini ..
kan kan kan ?? hehhehe :)
rindunya nak update sekerap mcm dulu :D
LALALALALA
hari ni hari sabtu (21 April 2012) hari pelajar
yang bersekolah di kota tinggi kena pergi sekolah ..
huh!

aku selalu kalau nak pergi bandar kota tuu,
jalan kaki dari sekolah lalu jalan kecik kecik 
then sampai laa ke tempat nak pergi ..
aku lebih selesa macam gitu daripada balik rumah 
kemudian mandi,sembahyang dan pergi bandar ..
rasa macam " membazir masa betul "
dan kenapa aku suka pergi bandar kota tu
selepas waktu sekolah ?? 
sebab bila aku balik naik pengangkutan awam iaitu 
BAS comform dapat harga yang murah ..
tell me siapa yang tak nak harga murah kan ..
selalunya aku kena bayar RM1 kalau naik bas tambang,
tetapi bila aku aku pakai baju sekolah,
hanya 50sen sahaja ! sahaja !
hahahhahahaha,untung besar kan ..
itu laa salah satu sebab kenapa aku suka pergi bandar
selepas waktu sekolah ...ngeh !

Saturday, April 14, 2012

Bisnes kecil-kecilan farahazurah..Support yeah !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku mula menceburkan diri dalam dunia perniagaan
bermula dari tahun lepas ..
namun,itu bukanlaa barang keluaran ku sendiri .
aku hanya membantu kawan-kawan yang ingin
mendapatkan barang seperti yang aku miliki ..
sejak itu,aku mula merasakan pernigaan ini 
sesuatu yang menarik ..malah membantu aku
dalam memiliki duit tepi untuk persekolahan ..
 sebab itu laa aku amik subjek 
Pengajian Perniagaan .. baru laa serasi
dengan diri aku ..tak gitu ??hahhaha :D
pernigaan baru aku kini tidaklaa sebesar mana ..
dengan bantuan PUAN SUHANA (emak aku),
segala nya berjalan dengan lancar ..
buat masa ini,kami menumpukan sepenuh perhatian 
kepada penjualan barang barang berasaskan 
HAND MADE !
kami menjual butang bercorak bunga yang dikait sendiri.
Butang Bunga Hati
aku jual butang ini dengan harga yang amat 
berpatutan ..berpatutan !!
Bunga Hati ini aku jual dengan harga serendah
RM1.50
RM2.00
RM3.00
murah bukan ?? 

Aksesori berasakan Kain FELT 

 aku menjual keychain,butang reben,
keychain handphone yang semuanya berasaskan
daripada kain felt ..
di situ juga aku sertakan gambar adik-adik yang 
membeli barang hasil daripada 
penjualan kami .. :D 
harga yang dijual masih lagi berada dalam tahap
yang berpatutan iaitu :
 keychain huruf = RM 2.00 
keychain handphone = RM3.00
butang huruf (kecil) = RM 1.00
butang huruf (besar) = RM2.00

 amacam ?murah bukan ..buat pelajar-pelajar 
SMK LAKSAMANA,korang bolehlaa mendapatkan barang
ini semua di kelas akak eh iaitu kelas
6 ATAS UM !
bagi yang berminat ingin mendaptkan barang ini,
boleh laa tinggalkan komen di sini ataupun
ke laman facebook aku = Farah Azurah
p/s : korang boleh pilih warna yang korang minat.

Sembilan per sepuluh sumber rezeki adalah melalui perniagaan

Friday, April 13, 2012

What Makes You Bautifull Comel

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
oke esok satu perogram dah cancel ..
yeah boleh rehat sebab aku sangat rindu hari sabtu
di mana pagi-pagi banyak cerita kartun .
hahhahahahahahahahahhaha :D
malam-malam macam gini,aku nak share
dengan korang lagu kegemaran aku buat masa kini .
memang kegemaran aku share apa yang aku suka
dengan korang ,,hehhehe 
see,betapa aku suka sampai update kat twitter ..
One direction nama kumpulan ..
yeah yeah yeah ..
jom layan lagu favourite aku ..
hahahhahahahahhaha 
 WHAT MAKES YOU BEAUTIFULL


You're insecure
Don't know what for
You're turning heads when you walk through the door
Don't need make up
To cover up
Being the way that you are is enough

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That what makes you beautiful

So c-come on
You got it wrong
To prove I'm right I put it in a song
I don't know why
You're being shy
And turn away when I look into your eyes

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That's what makes you beautiful

[Bridge]
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana

Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That's what makes you beautiful

Thursday, April 12, 2012

Cerita Aku Yang Boleh Korang Baca

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
 hari ni hari khamis,sekejap jerr dah jumpe hari jumaat ..
aku rasa macam cepat sangat waktu berjalan .
bila waktu cepat berjalan,maka cepat jugak
tarikh aku kena amik exam ..
first,aku akan amik exam MUET bulan Julai nanti ..
then aku kena siapkan kerja kursus seni sebelum bulan 
Julai lalu aku akan amik exam yang paling
menakutkan dalam diri aku iaitu
STPM ..
betapa banyak KEMELUT yang aku hadapi .
ohh,pagi tadi aku rush kena siapkan kerja
kumpulan Kolukium aku .. nasib baik cikgu 
ramai yang tak masuk kelas.
rasa selamat laa sebab aku boleh siapkan kerja tuu.
assigment pulak kena hantar isnin depan ..
lagi satu tajuk aku perlu taip ..
maklumat semua dah lengkap tinggal taip print hantar .
ya allah,betul kalau aku ni jenis yang tak pandai
atur masa,memang semuanya akan jadi kelam kabut .
aku taknak istilah "kelam kabut" tue berlaku .
paling aku takut kerja kursus seni aku ..
aku harap aku dapat siapkan sketch yang banyak
tuu dengan segera ..huh !
 antara muka budak yang menghadapi KEMELUT
pendidikan Seni .. Ya allah,aku takut !
aku selalu ngadu dengan kau betapa aku sangat
risaukan subjek ini .. semoga semuanya berjalan dengan 
lancar Ya allah ..amin !
tadi belajar buat Carta Pai Luaran 
Pengajian AM ..haaa,agak kurang faham jugak laa.
tapi cikgu rizan aku yang baik lagi baik cakap,
"tak pe,ini baru latihan pertama .. bila banyak buat
nanti,awak akan selesa buat graf ni .."
aku angguk jerr laa tanda aku memahami ayat dia .
 kadang kadang aku terfikir,pengajian am 
ni macam subjek matematik pon ada ..
kena kira-kira,kena buat graf yang sangat banyak ..
ohhh !
buat adik-adik junior kami yang akan masuk
PRA UNIVERSITI tahun 2012/2013
good luck oke ..korang belajar akan pakai
sistem baru ..sistem macam budak universiti .
pakai semester gitu ...hehe :D
terasa banyak pulak update hari ni ..
aku saja upload gambar aku dengan kawan-kawan.
buat korang kenali mereka..
hehhehehhehehe :D

 Cikgu fakrorazi dah pindah sekolah ..
kini cikgu md zin gantikan tempat dia ..
kalau korang perasan,gambar aku semua pakai 
baju korporat .. semua majlis nak kena pakai baju ni..
haaa,berwarna warni baju korporat ni..
^^

Sunday, April 08, 2012

Battleship Bersama Duit ..

Assalamualaikum ..
assigment yang cikgu mintak fara belum siapkan ..
i have a lot of nota yang kena siapkan ..
kali ni assigment 3 tajuk ,,oke itu mudah ,.
tajuknya semua mudh nak cari dalam internet .
huh :)
tapi nak siapkan bukan mudh apabila 
microsoft word dalm lappy ni rosak ..
bayangkan ! jawabnya makmal komputer sekolah
aku pakai laa yeee :D
 last week hari sibuk ..banyak betul hal aku buat ..
dan dalam wktu sibuk-sibuk tuu kawan aku
bernama NISA ada cakap
"fara,4 april ada filem TITANIC 3D taw"
oke 4 april tuu tak silap aku cerita 
3TEMU JANJI dengan cerita Street Dance 2 ..
semua cerita menarik minat aku untuk tengok ..
tapi sebelum berangan nak tengok cerita tuee semua,
tengok duit POKET ah ..
agak kering sedikit sejak duit aku keluar seperti air ..
semua kena bayar ..
senang cakap aku pon terlepas laa tengok 
TITANIC 3D :(
dan kalau boleh,aku nak tengok satu lagi filem ..
cerita Battleship !
 ada rihanna pulak tuu ..
dapat tengok kat rumah pon tak kisah weeiii ..
aku tengok die punya iklan semacam
BEST jerr ..
terpengaruh aku dibuatnya ..hhaha :D
kalau korang rajin,tengok laa kat wayang ..
dengan kuasa bunyi dan skrin yang besar ,
mesti best laa :D