Silent reader

Thursday, November 20, 2014

Tahun 2 di UNIMAS - I'M SO GLAD !

Assalamualaikum
why so longggggggg hilangkan diri ??
whyyyy aku makin hilang dari blog sendiri ...
WHYYYY ??
for stalker tetap sorry because i  take too long time to update my blog.
new update :
currently now i'm already students year 2 In UNIMAS and alhamdulilah.
Tahun 1 berakhir dengan baik and i'm so lucky .
lucky maybe dikelilingi manusia yang baik baik plus sayang aku lebih.
hehehe

waktu awal semester1 tahun 2 busy dengan mereka..

Waktu awal awal nak mula tahun 2, aku sedih because of pertukaran ahli rumah.
setahun hidup dengan perangai manusia 334 and tiba masa kena tukar pulak.
jujurnya it was too hard for me !
homesick yang melampau memang diri aku then sampai sarawak masalah pulak.
alolo sedih paling tinggi and alhamdulilah now aku dah boleh adapt
suasana baru dengan muka muka baru housemate.
kadang aku muhasabah diri. kita nak berjaya bukan mudah
tapi cara kita memudahkannya itu yang penting.
lagipon ini semua skuad palapes aku so mungkin tiada masalah sangat.
now aku lebih suka dipanggil B125,
Bfore this 334.. 
i love you alls 125 + 334 + pkw siri 17 :)
 

Friday, June 13, 2014

Doakan Kejayaan Untuk Semester Ini

Assalamualaikum..
hari ni 13 Jun 2014 hari pertama aku akan menduduki ujian untuk
tahun 1 Semester 2 di UNIMAS.. my first paper is Titas ..
Titas = banyak kena baca cerita tamdun, tamadun china tamadun india tamadun islam.
and tiga lagi topik yang aku tak ingat , so abaikan..
Political Sciences = hari sabtu paper ni.. aku suka politik sebab Dr faisal pengaruh aku..
hahahaha XD before ni macam tak faham pon apa cerita isu semasa..perang sana perang sini
just faham gitu-gitu jer , but selepas habis satu semester ni banyak laa terbukak sikit
pintu mata aku mengenai politik.
Malaysia Social History = another killer paper.. banyak cerita pasal Sejarah Malaysia yang
aku baru taw , selama ni belajar cuma satu perspektif sahaja tapi kini aku dah didedahkan semua..
kenapa sesetengah kumpulan itu berani buat rusuhan kerana mereka ada sebab,
bukan sengaja selamba mereka buat rusuhan tu.. just think more after this ..
Modern Economics = THIS IS KILLER ! empat jam kredit, memerlukan fahaman yang baik
disebabkan tiada basic ekonomi just perlu more strunggle.. aku dah usaha tinggal doa agar kejayaan
dekat dan sentiasa dengan aku, amin.
Introduction Social Sciences = the last paper and hoorrayyy !
kate classmate aku lepas habis paper ni dorang nak shoot shoot gambar..
maklumlah semester ini laa baru kami sekelas kenal muka masing-masing.
before ni kelas campur dengan program lain so tak kenal pon siapa classmate sendiri..
haaaa, LOL .

So Itu schedule aku untuk Final exam kali ni..
just buat coretan kat sini untuk dikenang-dikenang di masa hadapan.
time tu kalau aku bukak balik blog ni boleh laa teringat sikit-sikit kenangan
semester ni..hahahaha .. semester ni banyak cerita banyak pengalaman and banyak
pembaharuan.. menjadi diri sendiri lebih bahagia, malas nak ingat kenangan lama
and untuk kenangan lama please jangan datang lagi ..
mostly hampir nak gila sebab kejadian tu, tak pasal-pasal
rosak meja belajar aku hanya kerana kenangan lama tu ..
hahahahaha so stupid on that time .. but thnks sebab kau datang hari tu kay walaupon
hanya untuk seminggu and for that girl , kalau ada jodoh tak kemana..
jangan risau kalau memang itu jodoh kau , happy from me :)
~bye

- Be somebody in the eyes of ALLAH even if you are nobody in the eyes of people-

Saturday, May 10, 2014

Putih Yang comel woo

Assalamualaikum ..
bosan baca blog aku ? tiada entry baru ..?
maaf laa , bila idea datang tidak punya masa pulak nak mengarang
tapi bila ada masa idea pulak terhad .. buntu lalu tepu !
sekarang bulan Mei, ohh yess tinggal sebulan duduk kat bumi kenyalang.
rindu teramat paling amat dengan kota tinggi ..
paling rindu dengan puan suhana dan encik osman ..
malam tadi entah kenapa air mata mengalir terlalu banyak , ahh nangis lagi..
aca- aca kuat dari luaran tapi sebenarnye "gembeng" kemain..
p/s : gembeng ialah macam nangis-nangis gitu..faham tak agak2 ?? maybe faham.

8 Mei 2014 , beli sesuatu .. minat yang baru and dapat reaksi yang baik..
great .. suka sebab minat yang baru tu tak gune modal besar ,
jimat plus aku student kan , tak de duit banyak itu pon terima kasih
kat PTPTN sebab bagi aku pinjaman ..
kalau tak mungkin tak taw mane nak dapat sumber yang banyak tu..
terima kasih ..
okay back to my story.. jatuh cinta waktu pandang pertama..
ada banyak sangat pilihan tapi aku mahukan yang ini..
aku gelar PUTIH ..
die comel , kecik plus tak menyusahkan ..
aku kan sibuk sangat , huh sangat laa kan ..
so aku perlukan peneman yang tak banyak respon tapi comel..
ye laa kalau banyak respon nanti aku pulak yang emosi..
dah lah aku ni jenis darah naik turun , 
so aku perlukan mereka yang comel plus bersabar banyak dengan aku..
hahahaha , understand..
so i choose him (jantan kot tak pasti jantinanye)
excited sangat bile dah ada PUTIH kat rumah.
sebb die masih kecil so kelihatan sangat kecil di satu sudut..
yeah, aku letakkan di belakang rumah aku..
ada cahaya cukup untuk tumbesarannya nanti...
aku cerita kat parents ngan sibling aku , and mereka gelak ..
mereka pelik jugak tetibe aku minat nak ada peneman ni..
but mereka tak halang ..
in the end aku nak cakap , aku suka PUTIH aku ..
you very cute to me baby ! awwww ~~

ini laa PUTIH kesayangan aku , comel kan comel kan.. LOL ~~
*GAMBAR GEDABAK UNTUK KEPUASAN*

Friday, April 18, 2014

Produk dan Cantik


Assalamualaikum ..
Haacummm , bersin untuk kali yang pertama bukak blog fara ..
lama sangat tak hupdate story kat sini , lame sangat tak lepak luah nangis kat blog sendiri..
huhu , tuan punye badan pon semakin meningkat umur  nampak gayanye..
biar meningkat umur tetapi mohon jangan meningkat berat badan , jangan naik pipi..
Tapi apakan daya itu semua hanyalah mimpi kerana pipi aku semakin membulat.
nak kata bahagia memang laa, keluarga kawan sentiasa di sisi..
mungkin dah tak de yang nak jaga makan minum aku , makan main bedal sahaja..
hahahhaha XD

#dimana-mana #cermin

Produk dan CANTIK ??
aku terasa terpanggil untuk bercakap isu cantik-cantik ni..
well perempuan kan , minat untuk menjadi cantik tu sangat tinggi ..
sekarang dah bulan April , ye bulan ke empat dalam kalender ..
sepanjang awal tahun hinggalah sekarang apa yang aku dapat lihat ialah
fenomena ingin menjadi cantik + putih + gebu sangat popular ..
sumpah terlalu banyak produk white sini , white sana ..
gebu sini gebu sana ..
paling famous sekarang yang collagen , pantang ada tulisan collagen
semua serbu beli ..
Sebelum mereka beli produk-produk kecantikkan ni , ada tengok tak bahan-bahan yang digunakan ?
bukan aku nak cakap seperti aku laa pembuat produk kecantikan ,
tapi sebagai pengguna aku rasa better korang amik maklumat dulu apa bahan yang digunakan..
kalau produk yang komersal tu it’s okay lagi sebab memang kita taw bahannye ,
ni yang baru muncul seketul-seketul dalam pasaran ,
katenye dalam masa 3 hari dah putih ..
gilew cepat terlalu cepat kesannye , tak takut masa depan ker ?
muke tu nak pakai sampai mati wehh kalau dalm masa 3 hari dah putih ,
comform menggunakan teknik pengelupasan .. yang biasa nye gitu laa kan ? =,=

jujur laa aku terkadang takut dengan apa yang dipasarkan kat pasaran sekarang.
tak mungkin laa aku tidak tergoda lagi ah pulak aku ni kadet palapes ,
muke hitam cerah hitam cerah dah macam perkara wajib berlaku dalam hidup aku..
bila tengok produk 3 hari tu dipasarkan , rasa macam nak pakai jerr weii..
tapi terus terfikir putih sekarang kejap jerr , nanti hitam semula ..
so rasa macam tak berbaloi plus aku memang dilahirkan bukan putih gebu ..
then amik keputusan tak payah laa kay , just pakai bedak sejuk jerr ..
plus krim yang memang aku pakai selalu .. enough tak payah krim collagen bagai ..
( setia dengan SAFI )
lagi satu yang buat mereka aka pengguna ni senang terpengaruh ,
model plus duta yang promosikan produk tersebut ..
model yang digunakan dah memang asal usul putih plus gebu , memang senang ah
kita sebagai pengguna terpengaruh untuk beli ..
dengan katenye dengan menggunakan produk ini boleh cerah percayalah ,
then kite dengan senang terus beli .. then kesannye tiada mule ah hampa ..

lagi satu hal aku ada dengar  produk kecantikkan yang dipasarkan tu ada yang tiruan ..
TIRUAN ? TIRUAN ? ehh kalau setakat beg atau baju tiruan kite sebagai pengguna
pakai boleh terima lagi tapi produk kecantikkan tiruan serius bagi effect yang
besar kepada si pengguna weii .. silap-silap boleh bagi kesan yang buruk kepada pengguna..
kepada pengguna produk kecantikkan , mohon sangat hati-hati waktu membeli.
dapatkan maklumat sebanyak mungkin tentang produk yang korang nak gune.
lihat testimoni or komen-komen dari pengguna sebelum ..
jangan cepat terpengaruh and fikir panjang kay before pakai ..


p/s : ada terjumpa akaun Instagram nama ( putih gebu_5hari) , tergelak weiii .. tapi memang cantik pon kakak ni.. huh !