Silent reader

Monday, November 24, 2014

Car Rental At Kota Tinggi,Johor ( Kereta Sewa Di Kota Tinggi)

Assalamualaikum .
hari ni isnin  24 november 2014, kalau fikir isnin minggu lalu aku sedang
puas balik kota tinggi untuk selesaikan semua masalah-masalah
di johor negeri kesayangan.
Terima kasih untuk Air Asia sebab tiket minggu lalu untuk aku pulang ke johor
dan pulang kembali ke sarawak dikenakan harga yang berpatutan.
Yeah thnks !

For a long time aku tak riview mana-mana agent kereta sewa .
Before this aku pernah buat untuk riview kereta sewa area UITM Sri iskandar,Perak.
Now aku akan riview pulak untuk kereta sewa (car rental) area tempat kesayangan
aku iaitu Kota Tinggi Johor.
Biasanya perkhidmatan kereta sewa ni jarang ada di kawasan yang tiada
pusat tumpuan pelajar IPTA/IPTS.
kalau aku yang nun di UNIMAS ni, bab mencari kereta sewa adalah kemahiran aku
because of nak bergerak ke sana ke sini memang perlukan kenderaan.
mana ada transportation lain so perkhidmatan sewa sewa ni memang famous
dikalangan student.

Now berbalik kepada kereta sewa area kota tinggi, aku suggestkan korang 
dapatkan perkidmatan daripada D' desaru Agensi ! D' desaru *clickthatname*


for those yang tiada kenderaan seperti aku,
for those yang masih study and belum ada kenderaan sendiri seperti aku,
for those yang ingin bercuti di kota tinggi bukan seperti aku,
for those yang nak jalan-jalan dengan family ,
paling penting, for those yang nak bercuti di DESARU KOTA TINGGI !!

AKU SUGGESTKAN KORANG DAPATKAN KERETA SEWA daripada team mereka.
korang boleh dapatkan harga sewaan kereta yang berpatutan ,
dapat jenis kereta yang berada dalam keadaan yang baik,
and siapa yang minat nak pakai AXIA, sini ad woii !!
murah pon murah perkhidmatan yang dorang sediakan..
please jangan lah risau because aku salah seorang customer mereka, wehooo !!
nak bukti, taraaaa !!


tu kereta viva hijau yang aku pernah gunakan dalam perkhidmatan kereta sewa mereka.
untuk info lebih banyak and lebih rambang mata untuk sewa kereta,
click laman web ini http://desaruvacation.weebly.com/car-rental.html
boleh juga contact mereka melalui : 017-7378640
Facebook : D' desaru Agensi
Selamat Menggunakan Perkhimatan Mereka :)

p/s : sila para student or penduduk kota tinggi rambang mata sewa kereta daripada mereka!



Thursday, November 20, 2014

Tahun 2 di UNIMAS - I'M SO GLAD !

Assalamualaikum
why so longggggggg hilangkan diri ??
whyyyy aku makin hilang dari blog sendiri ...
WHYYYY ??
for stalker tetap sorry because i  take too long time to update my blog.
new update :
currently now i'm already students year 2 In UNIMAS and alhamdulilah.
Tahun 1 berakhir dengan baik and i'm so lucky .
lucky maybe dikelilingi manusia yang baik baik plus sayang aku lebih.
hehehe

waktu awal semester1 tahun 2 busy dengan mereka..

Waktu awal awal nak mula tahun 2, aku sedih because of pertukaran ahli rumah.
setahun hidup dengan perangai manusia 334 and tiba masa kena tukar pulak.
jujurnya it was too hard for me !
homesick yang melampau memang diri aku then sampai sarawak masalah pulak.
alolo sedih paling tinggi and alhamdulilah now aku dah boleh adapt
suasana baru dengan muka muka baru housemate.
kadang aku muhasabah diri. kita nak berjaya bukan mudah
tapi cara kita memudahkannya itu yang penting.
lagipon ini semua skuad palapes aku so mungkin tiada masalah sangat.
now aku lebih suka dipanggil B125,
Bfore this 334.. 
i love you alls 125 + 334 + pkw siri 17 :)
 

Friday, June 13, 2014

Doakan Kejayaan Untuk Semester Ini

Assalamualaikum..
hari ni 13 Jun 2014 hari pertama aku akan menduduki ujian untuk
tahun 1 Semester 2 di UNIMAS.. my first paper is Titas ..
Titas = banyak kena baca cerita tamdun, tamadun china tamadun india tamadun islam.
and tiga lagi topik yang aku tak ingat , so abaikan..
Political Sciences = hari sabtu paper ni.. aku suka politik sebab Dr faisal pengaruh aku..
hahahaha XD before ni macam tak faham pon apa cerita isu semasa..perang sana perang sini
just faham gitu-gitu jer , but selepas habis satu semester ni banyak laa terbukak sikit
pintu mata aku mengenai politik.
Malaysia Social History = another killer paper.. banyak cerita pasal Sejarah Malaysia yang
aku baru taw , selama ni belajar cuma satu perspektif sahaja tapi kini aku dah didedahkan semua..
kenapa sesetengah kumpulan itu berani buat rusuhan kerana mereka ada sebab,
bukan sengaja selamba mereka buat rusuhan tu.. just think more after this ..
Modern Economics = THIS IS KILLER ! empat jam kredit, memerlukan fahaman yang baik
disebabkan tiada basic ekonomi just perlu more strunggle.. aku dah usaha tinggal doa agar kejayaan
dekat dan sentiasa dengan aku, amin.
Introduction Social Sciences = the last paper and hoorrayyy !
kate classmate aku lepas habis paper ni dorang nak shoot shoot gambar..
maklumlah semester ini laa baru kami sekelas kenal muka masing-masing.
before ni kelas campur dengan program lain so tak kenal pon siapa classmate sendiri..
haaaa, LOL .

So Itu schedule aku untuk Final exam kali ni..
just buat coretan kat sini untuk dikenang-dikenang di masa hadapan.
time tu kalau aku bukak balik blog ni boleh laa teringat sikit-sikit kenangan
semester ni..hahahaha .. semester ni banyak cerita banyak pengalaman and banyak
pembaharuan.. menjadi diri sendiri lebih bahagia, malas nak ingat kenangan lama
and untuk kenangan lama please jangan datang lagi ..
mostly hampir nak gila sebab kejadian tu, tak pasal-pasal
rosak meja belajar aku hanya kerana kenangan lama tu ..
hahahahaha so stupid on that time .. but thnks sebab kau datang hari tu kay walaupon
hanya untuk seminggu and for that girl , kalau ada jodoh tak kemana..
jangan risau kalau memang itu jodoh kau , happy from me :)
~bye

- Be somebody in the eyes of ALLAH even if you are nobody in the eyes of people-

Saturday, May 10, 2014

Putih Yang comel woo

Assalamualaikum ..
bosan baca blog aku ? tiada entry baru ..?
maaf laa , bila idea datang tidak punya masa pulak nak mengarang
tapi bila ada masa idea pulak terhad .. buntu lalu tepu !
sekarang bulan Mei, ohh yess tinggal sebulan duduk kat bumi kenyalang.
rindu teramat paling amat dengan kota tinggi ..
paling rindu dengan puan suhana dan encik osman ..
malam tadi entah kenapa air mata mengalir terlalu banyak , ahh nangis lagi..
aca- aca kuat dari luaran tapi sebenarnye "gembeng" kemain..
p/s : gembeng ialah macam nangis-nangis gitu..faham tak agak2 ?? maybe faham.

8 Mei 2014 , beli sesuatu .. minat yang baru and dapat reaksi yang baik..
great .. suka sebab minat yang baru tu tak gune modal besar ,
jimat plus aku student kan , tak de duit banyak itu pon terima kasih
kat PTPTN sebab bagi aku pinjaman ..
kalau tak mungkin tak taw mane nak dapat sumber yang banyak tu..
terima kasih ..
okay back to my story.. jatuh cinta waktu pandang pertama..
ada banyak sangat pilihan tapi aku mahukan yang ini..
aku gelar PUTIH ..
die comel , kecik plus tak menyusahkan ..
aku kan sibuk sangat , huh sangat laa kan ..
so aku perlukan peneman yang tak banyak respon tapi comel..
ye laa kalau banyak respon nanti aku pulak yang emosi..
dah lah aku ni jenis darah naik turun , 
so aku perlukan mereka yang comel plus bersabar banyak dengan aku..
hahahaha , understand..
so i choose him (jantan kot tak pasti jantinanye)
excited sangat bile dah ada PUTIH kat rumah.
sebb die masih kecil so kelihatan sangat kecil di satu sudut..
yeah, aku letakkan di belakang rumah aku..
ada cahaya cukup untuk tumbesarannya nanti...
aku cerita kat parents ngan sibling aku , and mereka gelak ..
mereka pelik jugak tetibe aku minat nak ada peneman ni..
but mereka tak halang ..
in the end aku nak cakap , aku suka PUTIH aku ..
you very cute to me baby ! awwww ~~

ini laa PUTIH kesayangan aku , comel kan comel kan.. LOL ~~
*GAMBAR GEDABAK UNTUK KEPUASAN*