Silent reader

Monday, January 30, 2012

Tolong Daku Cari Barangku ,,Tolong !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
mintak maaf ,kami bukan penyanyi berbayar
yer semua ..maaf maaf ..
hehehhehehhehehhehhehehhe .
i really love photo pada hari morning ..
*aduhh ayat aku.bedal ! *
dengan tajuk seakan menunjukkan kepuitisan aku,
aku harap tajuk itu sampai ke MATA korang ..
abaikan dewi remaja tahun 2020 ini .
pehhh,kemain perasan ..hehhehehhe
dengan berat hati setelah aku menahannya berhari hari,
kini aku luahkan  ..
barang penting dalam hidup aku telah HILANG !
HILANG !
H I L A N G ! !
H
I
L
A
N
G
barang aku hilang !
barang yang penting dalam kehidupan telah mengilangkan
diri sejak beberapa hari yang lalu .
adakah die merajuk ??
kemana dikau meghilang ..
sudah puas aku mengemas mejaku,
mengemas biliku ,
mencarimu di merata celah celah bilik ,
tetap tidak kujumpai ..
tolong laa kembali kepada diriku .
aku amat memerlukan mu :(
fara mintak jasa baik korang doakan semoga barang
penting fara ni dijumpai .
amin ..



p/s : barang itu ialah
WAYAR CAS CAMERA AKU !
battery dah low ..
camera dah sunyi tak boleh pakai sebab
tak de batery !waaaaa :(
rabu ni ada majlis kat sekolah ..
:(

Sunday, January 29, 2012

Peminat K-pop,Fara Nak Mintak Tolong..Pless semua !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
bila kura kura sedang menglajukan speed die,
memang terase ohsemm habis ah .
hehhehehehhehehhehehhehhehe .
dapat tengok video lagu YUNA-MEMO .
ending video yang sangat sangat sweet ..
ohhhhh !
hah,berbalik kepada tajuk ..
harap semua peminat k-pop berkumpul kat sini ..
fara nk mintak tolong korang bagitaw nama
seorang ni dalam kumpulan super junior .
tapi yang jadi masalahnya,fara tak cam die 
bila dalam video lagu lain .
fara cam die cume kat video satu lagu ni jer iaitu
NO OTHER-SUPER JUNIOR .
 ni muke ahli super junior tue.
siapa nama die ??
untuk fara obses dengan k-pop mungkin tidak ah .
sekadar amk taw dunia jerr hiburan sahaja ..
lagipon bahaya kalau terlalu sangat 
minat dengan artis-artis ni .
hehehhehehehehhehehehhehe .
oke kalau korang rajin just tinggalkan 
komen di kotak komen yg disediakan eh .
terima kasih
^_^

Friday, January 27, 2012

Dari Kecik Kita Dah Diajar Untuk Berkawan .. SO ?

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku rase homework seni aku takkan siap sebab jawapan tak
jumpe dan macam tak paham soalan yang diberi .
oke,minggu depan bermula laa hidup student form 6 .
hehehhehehehhehehhehehehhehe .
oke cuti cuti dah nak habis ..
bile cuti macam gini laa baru dapat jumpe kekawan
yang belajar jauh dari kota tinggi .
JAUH DARI KOTA TINGGI .
best kan bile kite jumpe kekawan ..
bende paling best kalau kita ni memang jenis kaki GELAK,
then jumpe kawan memang yang kepala GELAK,
comform dapat GELAK kuasa 2 .
hehehhehehhehehhehehhehehehe .
minggu cuti ni dapat jumpe laa kawan yang 
study jauh jauh cume terkesima sebab 
encikmasadepan tak balik kota cuti ni .
ohhh encik :(
oke tak pe hati tetap menunggu cuti yang akan datang .
yee tunggu cuti nanti eh ..
kawan ??
sejak bile korang mule berkawan ??
umur setahun , lapan tahun ,13 tahun atau 20 tahun ??
sape -sape yang keciknya die dulu
tinggal di rumah pengasuh,mesti lebih awal dapat kawan .
korang mungkin waktu tuee seawal setahun,
then mak korang hantar korang kat rumah pengasuh,
kebetulan pengasuh ada anak perempuan umur 3 tahun .
pehhh comform buih buih persahabatan akan berlaku .
dengan sape lagi korang nak bermain
kalau bukan dengan anak pengasuh kan ??
so memang kita semua ni dari kecik dah 
diajar untuk berkawan ..
then kita akan dapat kawan yang ramai bile
kite masuk ke kelas mengaji ..
waktu tuee pulak buih buih persahabatan muncul tatkala
melihat sorang ni pakai tudung,
sorang ni pakai songkok ..
amboiiiii ,,
tapi dari kecik jugak kita tak pernah diajar
untuk bergaduh dengan kawan kan ??
bila kita bergaduh mesti kita kan berbaik semula .
dan ucapan maaf pasti akan keluar dari mulut kita .
korang pernah dengar orang cakap,
"alaa,budak kecik gaduh takkan lama.mesti baik nanti"
so ,kenapa bila kita dah besar
suka sangat gaduh lama-lama ??
ohhh sebab bila dah besar dah cukup matang .
dah ada otak yang mana baik yang mana bruk .
macam gitu ???
tolong laa bagi sesape yang rajin sangat bergaduh
terutama yang gaduh dalam laman sosial,
kat sini fara nak cakap,
HENTIKAN PERMUSUHAN !!
jangan nak asyik update status kutuk kawan sekolah korang,
kutuk budak duduk meja sebelah korang ,
pless hentikan !
biarlaa dorang nak pakai serupa gaya,
sehebat mana pon,biar laa.
asalkan mereka tak ganggu hidup korang,
tak jentik kulit korang ,
itu dah cukup baik laa tuee ..
fara buat entry ini sebab fara tengok laman sosial
sekarang seperti MEDAN PERANG cume bezanya
tiada pertumpahan darah,tapi jadi tumpahan
MAKI HAMUN orang ..adoiii !
hentikan semua itu dan berdamai laa kita semua ..
^_^

wanna share some picture with me and my friend .
aku harap bi aku tak berteraburrr :)
 

mereka mereka di atas ini semuanya buat kan
aku GELAK KUASA 2 apabila lepak
dengan mereka termasuk laa
encikmasadepan saya ..
hehhehehehhehehhehehe
^_^


 



Thursday, January 26, 2012

Dapat Voucher Memang Best !

Assalamualaikum .
*wajib jawab*
tinggal beberapa hari lagi nak naik sekolah ..
kerja kerja kerja .

memang best budak sekolah umur 17 tahun dapat 
voucher RM150 !
kan ??
ni bukan voucher kerajaan laa,ni first time fara
time dapat voucher dulu .
sebab fara masuk pertandingan kat KIPMART
kota tinggi tahun dulu ..
kemain aku shopiing barang peribadi .
semua beli botol besar biar senang tak payah
beli lagi .beli selipar yang comel comel .
hahahhahahhhaahahahhahahaha ..
best sehhh dapat voucher ..
ni sekarang fara tunggu sangat sangat voucher RM200
dari kerajaan untuk budk form 6 .
aku harap korang tak fikir yang bukan-bukan ..
bukannya ap,fara masih belum beli buku
GEOGRAFI yang tebal tuu untuk STPM ni.
exam ari uw pakai buku library jerr .
lagipon,isu dapat voucher ni memang semua orang taw kan .
nak beli buku yang masih belum beli ..
harap laa kota tinggi nye sekolah dicepatkan
dapat voucher ni .hehhehehe :D
kawan-kawan form 6 yang masih lom dapat voucher,
doa laa dapat cepat ..boleh kita shopping
buku yang lom beli ..tahun ni kan kita semua nak amik exam 
terakhir yg ad dalam sekolah .
pastinya kena beli buku latihan kan ..
doa doa yerr .hehe
^_^


p/s : jimat sikit duit parents kita .



Wednesday, January 25, 2012

Gambar dan Hati ..

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
yeah,hari ni,saat ini ttbe dapat idea nak menulis 
sesuatu kat belog ni ..
hang jangan ingat nak jadi seorang blogger ni senang,
kemain nak cari idea punya susah .
lagi kacau kalau tengah syok menghupate,
ttbe gangguan datang seperti :
kawan datang rumah .
mak panggil ajak makan .
adik ajak berbual .
dan yang sekacau dengan itu ..
ohhhh kemain lambat nak PUBLISH this entry nanti .

oke oke pendahuluan yang ajak berjela di situ .
JELA KAN ???
bukan belog fara laa kalau korang baca xd gambar .
kan kan kan ??
sebab tuu kat header ada tulis I HAVE PHOTO,I HAVE STORY .
hehhehehhehehhehehhe .
sebenarnya tujuan fara letak gambar tuu bagi
tak nak pembaca pembaca sekalian
dilanda kebosanan melampau !
*aku harap aku ada pembaca :( *
sebab fara taw bila seseorang tu membca,
mereka lebih suka baca satu satu petikan yang bergambar .
macam fara laaa ..
fara suka baca belog CIK EPAL sebab gila banyak gambar.
suka baca belog UMIE ARTOQIMIE sebab 
die pandai lukis gambar.ohsem habis !

ni fara nak tanya ,berapa ramai manusia yang
duduk depan lappy,komputer sambil bukak FACEBOOK,
bukak twitter,bukak blog sambil BERCAKAP ??
kamu rase ada x ??
fara rasa semua mesti pakai hati semata-mata ..
kan ??
jujur mesti kalau korang ngah baca entry fara
ni pon pakai HATI semata-mata ..
hehhehehhehehhehhehehhe ..
akan menjadi PELIK bila duduk depan lappy,
ttbe bersuara sambil baca blog orang lain ..
=,=
lain laa kalau sesi PERLI MEMPERLI berlaku .
atau sesi bagi info info kat kawan-kawan .
baru laa time uw suara yang merdu lagi lunak
dapat didengar ..kan ??
kesimpulannya,fara suka blog yang banyak gambar
dan
ramai orang yang sedang baca entry orang
lain dalam keadaan senyap .
atau dalam erti kata lain,baca dalam hati .
hehhehehehhehehhehehehe
sekian ^_^
 
 

Cheritera Hati First Giveaway.

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
indah bak pelangi tatkala melihat banner
giveaway ni ..
hehhehehhehehhehehhehe ..
semoga fara bertuah oke !
mangsa mangsa :

Monday, January 23, 2012

Kahwin Kahwin Happy #Perkahwinan Abg Shah dan kak Sue

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
hari ni hari tahun baru cina .
banyak nak buat ucapan ni,nanti laa next entry oke .
yeah,semalam harai ahad bersamaan 22 JANUARI 2012 .
hari memenatkan sebab satu hari berjalan ..
oke,mari kita mulakan ,,
semalam telah berlangsungnye majlis perkahwinan abg shah
dan kak sue .
 cantik x kad jemputan mereka ??
fara rase kad ni abg shah buat sndiri laa sebab abg shah ni kreatf .
siapa abg shah ni ??
dia ni orang kuat kipmart kota tinggi yang selalu buat 
majlis yang best-best untuk penduduk setempat join .
die buat ker ??senang cakap abg shah dengan team die 
yang lain laa.korang kenal ak ??
xp,nanti fara bagi gambar oke .
yang fara pergi ni majlis kat rumah pengantin perempuan.
kat taman mane sikit tak ingat sebab fara
ikut team menari fara pergi .
dah alang-alang kan,pergi laa sekali .
lupe nak bagitaw,tema untuk majlis di rumah pengantin 
perenpuan ialah PINK PURPLE .sweet laa wrne die !
ni ialah para penari DANCING PRINCESS
another song
mereka menari untuk 3 buah lagu ..
oke then macam biasa ah pengantin makan,potong kek semua.
cantik juga hiasan tempat untuk majlis makan
damai mereka ..
comel kan mereka ??wing wing wing .
fara doakan perkahwinan yang suci ini akan kekal 
hingga ke akhir hayat mereka .amin !
more foto,more foto .
hehhehehehhehhehehe
saje nak ambil gambar ngan budak kecik yang comel.
dan bergambar dengan pengantin lelaki ??
upppss,sedondon pulak aku ni .
hahhahahahahhahahhaa .
jgn marah encikmasadepan ^_^
*ttbe aku rindu kat die. :( *
mereka mereka keluarga encik Rosli .
hehehhehhehe..
kecuali aku yang pakai spec uw .
over sangat gelak time uw .hahahhahahhahahaa
ni diedie .lame gila tak jumpe die kan,
banyak kemain amik gambar ngan die ..
haaaaaaaaaaaaaaaa :)
oke semalam aku merase jugak chicken chop 
RM5 yang ada kat hutan bandar JB tuee .
boleh tahan sedap jugak .
mehhh serang makan sini jom jom jom .
Malam -malam memang enak pekena LAICI ais ..
enak !!!
then lagi malam singgah pulak bazar JB @ downtown JB .
fara siap beli dress panjang yang warne gila terang .
hahahhahahahahhahaha .
SEMPAT POSING LAGI .
bukan posing dengan baju baru,posing dengan
lampu lampu yang terang terangg ..
wooo semalam memang penat gile .
dengan cuaca tak menentu kat situ ..
haihhhh ..tapi memang penat ah semalam .
hehehhehehehehhehe
^_^

Friday, January 20, 2012

Di Cermin Ada AYAM,Di mulut ada Makanan ..

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
YEAH ! CUTI CUTI CUTI ..
pehhh kemain gembira di hati,di badan,di kepala saat tarikh
CUTI SEKOLAH diumumkan seminggu ..
 di bibir mungkin seukir senyuman mula terbit tetapi
di hati,kemain sedih 360 darjah !
sedih sebab encikmasadepan tak balik kota !
errrrr :(
oke,berbalik kepada tajuk fara yang korang rase PELIK !
pelik ker ??korang terfikir ayam ada kat cermin .
cermin mana yang cun sangat sampai ayam pon 
terfikir nak usha die .hehhehehe
btw hari ni hari pertemuan member2 tempat kerja 
fara yang time cuti sekolah fara kerja tempoh hari .
tapi tak semua dapat jumpe .
cume yang rapat dan yang cuti pada hari ini .
dan mereka yang sudah balik dari tempat belajar masing2 .
then sebab apa fara cakap AYAM ada kat cermin,
sebab tadi fara lapar gila sampai cermin yang ada 
kat MCD uw pon fara rse macam ada ayam kat situ .
hehehhehehhehhe..Imaginasi !
malas ah nak bebel,penat nak taip.
korang bergembira dengan semua gambar ini oke .
..
..
..

 yeah !diriku paling kecil iaitu berusia 19tahun ..
yang lain antara 21 dan 22,23 .
cm uw ah umur umur mereka ..
hehhehehehhehehhehehhehehe :D
 mereka bukan pasangan oke !
sekadar kawan yang memang awesome gila .
kak ECAS kami yang sangat-sangat best !
dan yang sorang lagi cikgu syazrin .
die yang nak sangat jumpe kak ecas ni .
^_^
 ini kak tika yang baik ngan fara ..
terima kak sebab bagi fara tumpang kereta akak.
hehhehehehhehehehe ..
kakak yang baju belang belang ni ialah
kak leha !
kak leha ni dulu kemain cakap umur die sebaya fara .
yang fara pon ye laa percaya ..
rupenye tua dari fara ..
dah laa time uw borak ngan die macam kawan sebaya,
lahai malunya bila ingat balik ..
tapi disebbkan itu laa fara jadi rapat ngan die .
rindu akak !
itu kesan kamera ..
bukan tangan saya yerr semua ..alahai,
walau kita semua berbeza usia,tapi bila kita duduk
semeja,kita seakan sebaya ..
serius fara rindu gila waktu kita makan .
makan jerer tak habis-habis sebb asyik bercerita jer ..
hehehhehehhehehhehhe .
rindu oke nak kuar makan-makan lagi ngan senior
senior fara ni semua .hehhehehe
semoga kita boleh ajak lebih ramai lagi oke
selepas ini ..bye !
^_^

 

Thursday, January 19, 2012

Merentas Taman SEBAB Desa dah takde ! Part 1

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
letih,penat,haus,sakit kaki,sakit badan ..
semua sakit bila kena suruh berlari sejauh 6 KM .
rasenya jauh itu laa.
tak ingat ..
lagpon fara selaku KAKAK
di sekolah uw,xkan kena lari an ..
semua budk-budak form 6 jadi PEGAWAI untuk acara
merentas taman ni ..
oo lupe nak bagitaw kitaorang nye acara diadakan
pada 19 januari 2012,hari khamis .
dan latihan nye diadakan pada 17 januari 2012 .
aku dan mereka di sesi latihan menjaga
checkpoint 8 ..LALUAN LELAKI .
hahahhahahahhahahhahaha
lelaki.semua lelaki ..
mentang mentang laa sesi latihan.,3 ronok korang eh .
berjalan semua amboiii ..
cikgu rusdi yang dipertanggungjwabkan bila
hal hal sukan ni ..
hehehhehhehehhehehhe .
then disebabkan bosan ngadap muka lelaki jer,
fara cakap dengan cikgu yang sama checkpoint ngan fara
untuk fara menuju ke chekcpoint yang lain .
*terbelit belit ayat aku*
so dapat laa pulak amik gambar perempuan
gambar laju sebab aku naik motor mira .
hehhehehhehehhehe :D
bila buat kat kawasan perumahan,selalu
banyak kenderaan ..
bersama dengan cikgu yang famous emes uw !
pengasas easymaths iaitu cikgu noor ishak salleh .
die lari saing dengan semua pelajar .
bagus cikgu !
untung sape yang rajin masuk blog fara
sebab banyak gambar !
hehehhehehehhehehhehhee ..
itu sahaja untuk dikongsikan ..
bertemu lagi di part 2 nanti yerr .
^_^

Monday, January 16, 2012

Berucap kat perhimpunan..BERDEBAR DEBAR sehhh :)

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
ni cepat ni,nak cepat hupdate lelaju ..
ngehhhh pagi tadi bersamaan 16 januari 2012 
hari berdebar debar bagi diri aku ..
gila ah berdebar sebab kena berucap kat perhimpunan woooo .
ini semua disebabkan oleh kelab fara !
nak salahkan kelab laa pulekk budak ni ..
tak ah ..
sebenarnya ini merupakan antara aktiviti
yang dijalankan oleh kelab yang fara join iaitu
KELAB PERUCAPAN AWAM .
kelab baru untuk pelajar form 6 sekolah fara ..
and tajuk yang fara pilih untuk berucap uw ialah
ROKOK !!
fara kena bagi info-info berkaitan rokok ni laa.
rupenya,kalau korang nak taw,
dianggarkan hampir 1.15 bilion 
perokok wujud ni dunia ni ..
gila ramai kan ??
dah tu merokok ni memang sangat sangat boleh menyebabkan
KETAGIHAN ..
sebbnya dalam rokok ada tembakau an .
tembakau ni mengandungi sejenis bahan penyebab 
ketagihan yang dipanggil NIKOTIN .
nikotin ni pulak menghasilan tindak balas kimia dalam
badan yang sama dengan yang dihasilkan 
oleh dadah kokain dan heroin ..
haaaa,tebukak mata fara dengan budak-budak
yang lain ..betapa ramainya jumlah perokok kan ??
so,minggu pertama ni fara laa kena mulakan dulu .
lepas ni giliran orang lain pulak ..
korang laa pulak merasa betapa BERDEBAR nye kena berucap
depan ramai orang dah tu siap pakai
MICROFON !
rasa macam nak termasuk dalam mulut jer an ..
*merepek*
hehehhehehehhehehhehehhehehhe
^_^

Sunday, January 15, 2012

Jiwa Kacau 1st Anniversary Giveaway

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
biru merah terang benderang ..
ohhh !!
terima kasih tuan belog JIWA KACAUsebab jemput fara 
untuk join giveaway ini ..
ohh terharu..hehehhehe.
kena tag 5 blogger ..
ira 

Bertemu Ainan Tasneem ..Korang kena kenal okee !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
salam hari ahad semua ..
salam hari berehat,salam hari buat kerja sekolah ..
hahahahhahahhahahhaha ..
say what say what ??
kerja sekolah dah siap belum dik ??
akak dah buat tuu yang bersenang lenang dah ni ..
hahahahhahahahahahahhahaha
 tengok betapa gembira nyee muke ini..
hehehhehehhehehhehhe ..
wing wing wing ..
ni nak kongsi pasal perempuan comel bernama
AINAN TASNEEM ..
siapa die ??
korang tengok ni dulu oke ..
say whay say what ??
oke tak suara die ??
 ye ini pon salah seorang remaja yang kian
famous dengan lagu lagunya ..
kat youtube tuu banyak lagu cover dari die ..
pada fara suara die oke laaa ..
boleh laa untuk dengar kan ..
bagi korang yang ingin lebih mengenali die,
mari laa ke laman page die ..
http://www.facebook.com/ainantasneemridzuan
DIE COMEL OKE !!
hehehhehehhehehehhehehe
and umur die tak jauh dari fara ..
die tahun 1992,and me 1993 ..
haahahhahahahahhahaha ..
nak jugak ! wekkkk :)

Saturday, January 14, 2012

Kami BULI kamu ! ehh salah,kami ORIENTASI kamu :)

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
maaf maaf tajuk di atas buat korang pening ..
fara tidaklaa sekejam itu untuk buli 
budak-budak kecik an ..
fara sangat ANTI BULI ..
sesiapa yang suka buli-buli orang lain,
pada korang semua TAK BAGUS !!
penggunaan ayat yang kurang kasar bagi mengelakkan 
kekecik hati berlaku ..
hehehhehehhehehhehehhehee ..
yeah,sejak menjadi pelajar paling tua di
SMK LAKSAMANA,
sudah menjadi tanggungjawab kami untuk terlibat
same dengan guru-guru untuk mengorientasi pelajar
form one tahun 2012 ..
antara kakak-kakak yang sibuk menguruskan
budak-budak form 1 uw ..
hehehhehehehhehehhehehe ..
untuk pengetahuan korang semua,
kelas untuk budak tingkatan 1 di tahun 2012
menjangkau kepada jumlah yang paling banyak iaitu
12 KELAS !!
Banyak kan ??oleh itu sebanyak 6 kelas telah dinaikkan
ke sesi pagi bagi mengurangkan peljar di sesi petang ..
jangan cakap ah kalau rehat memang ramai gila .. 
oke oke oke,mari kita kepada minggu orientasi  mreka .
mereka semua orientasi bersama dengan guru2 kaunseling .
mereka di ajar untuk nyanyikan lagu sekolah,
dibawa berjalan ke seluruh kawasan sekolah
yang pada fara boleh kurus kalau satu hari pusing2
sekolah fara uw ..besar kott !
then kami diminta untuk mengajar mereka cara buat
jadual,carta organisasi and semua yang berkaitan laa.
kami diagihkan kepada beberapa kumpulan ..
setiap satu kumpulan akan diberi satu kelas ..
kumpulan fara macam biasa laa with mira,syaza ..
dan kami dapat kelas 1 wawasan UM .
kelas pertama bagi tingkatan 1 ..
then kami perkenalkan diri semua,
bagi smua maklumat yang diperlukan dan
mereka siap untuk melakukan semua itu dengan sendiri 
TETAPI
mereka tetap memerlukan kami ..
kami tolong laa jugak sebab mereka tak buat
seperti apa yang dirancang .
the lepas bagitaw ap yang salah,apa yang betul
mereka dah boleh buat dengan sendirinya ..
 setiap orang diberi tugas ..
bagai aur dengan tebing laa korang semua ..
hehhehehehhehehhee
 ni ada jugak yang main..
grrrr :)
 jangan lupekan gambar kami..
hahahhahahahhahahahhaa :D
bila semua dah siap,kini tibanya untuk menampal
ke tempat yang disediakan ni ..
 siap semua !!
alhamdulilah siap semua dah ..
minggu depan sibuk lagi ..
kami jadi pegawai untuk merentas desa pada minggu depan ..
yeah,more update untuk minggu
depan oke ..
jom tengok hindustan !!
hahahahhahahahhahahhaa :D