Silent reader

Monday, July 15, 2013

Baru Balik Sarawak and Kena Pergi Lagi

Assalamualaikum ,,
semakin lupa dah aku dengan blog kesayangan,maklum laa sibuk dengan kerja ..
fokus dengan satu perkara sampai blog yang dulunya disayangi sangat
terus dilupakan .. al maklumlaa,dulu update blog untuk bagi orang lain baca
and now orang tu dah tiada so macam dah malas terus dah update ..
*pless jangan ingat lagi wahai cik farahazurah*

bulan Jun yang lalu aku sempat menjelajah negeri diluar semenanjung iaitu sarawak ..
and paling paling best company tempat kerja aku yang hantar ..
yeah !!!
    
gambar setiba aku di Miri Sarawak, 12 JUN 2013 ..
tarikh keramat yang aku takkan lupa,maklum laa the first time aku merasa
naik kapal terbang .. and pengalaman pertama ni laa yang aku takkan lupa..
and aku ni sangat teruja bile sampai kat bandar Miri tuu,memang aku suka sarawak kott ..
aku suka sebab macam-macam etnik aku boleh njumpe kat sana ..
and sekarang aku sudah ada kawan yang tinggal di MIRI ..
and seriuosly,dorang memang baik .. sepanjang aku kat sana memang dorang layan aku
dengan baik,ajak pergi jalan-jalan , pusing-pusing bandar Miri ..

walaupon hakikatnya aku sibuk gile dengan kerja,maklum laa pasaraya
Econsave pertama dibuka di Miri,sarawak so banyak kerja perlu aku buat ..

and 2minggu lepas tu aku pon balik ke tanah johor,tempat kelahiranku,
negeri kesayanganku,takkan pernah berubah johor sentiasa dihati !!
and aku pon feeling bahagia laa and kerja balik macam biasa and lalalala ..

and sampai laa hari ke dua ramadhan ,dimana keputusan UPU keluar ..
and segala otak badan kaku dengan kadar paling segera selepas melihat ni !

Tahniah !! UNIMAS ???

Nampak tak sengajanye aku membesarkan ayat diatas ..
dengan tidak sengaja waktu tu air mata aku mengalir ,,
first ayat aku baca yang TAHNIAH tu,okay aku nangis sebab dapat U ..
ayat kedua aku baca yang UNIMAS tu,menjerit tidak tentu hala aku waktu tu ..
ya allah,kenapa sejauh ini ya allah ,,. mana tak nangis aku dibuatnya,
lagi sekali aku terpaksa berjauhan dengan mak abah,adik ira acah ..
belang aku yang mule menjaga baik diri aku ,,
memang aku sedih tapi aku cuba berfikiran positif ..
aku tak taw rezeki aku meang dekat sana atau apa sebab :
waktu aku SPM,aku ditawarkan ke POLITEKNIK MUKAH SARAWAK,
dan aku tolak dengan alasan jauh dan aku tak nak ..
then aku bekerja dipasaraya dan aku telah dihantar untuk bekerja di
ECONSAVE MIRI SARAWAK ..
dan kali ini keputusan UPU STPM aku sudah keluar dan aku ditawarkan belajar
di UNIMAS SARAWAK ..
nampak tak jodoh aku dengan negeri bumi kenyalang ni macam mne ??
and sekarang aku sedang sibuk bekerja cari duit untuk raya plus sibuk
dengan pendaftaran UNIMAS ni ..

"ya allah,permudahkan laa urusan pembelajaran farah azurah di sarawak sana ya allah.
berikanlaa dirinya kekuatan fizikal dan mental agar dirinya tidak lemah sepanjang
berada di sana,amin amin amin "

1 comment:

Izzat Syahmi said...

Mungkin itu ketentuan Illahi.. ada hikmahnya dihantar ke sana.. hanya tunggu dan lihat.. mudah-mudahan mendapat rezeki atau lebih dari itu di sana...

Jika ada berlaku kesulitan... tiada org tersayang di sisi.. ingatlah Allah sentiasa ada tak kire di mana kite berada...

pandai-pandai menjaga diri, jaga perkataan, jaga perbuatan... paling penting jangan lupa Allah, keluarga & kawan-kawan di semenanjung.