Silent reader

Sunday, April 22, 2012

Aku Suka Baca Kisah Cinta

Assalamualaikum ..
wahhh,hari ni aku rasa nak update jugak belog ..
rasa nak update selepas aku tengok kisah cinta ..
 ni semua gara-gara 7 Petala CINTA ..
jujur aku katakan ,aku kerap mengulang tayang
filem tuu di tv rumah aku ..
haaaaaaaaaaaa :D
aku ni kan seorang pecinta ,yupp...
 cinta datangnya dari hati ..
cinta sesuatu yang indah,luas dan mampu dirasai
oleh semua orang ..
kisah cinta juga melibatkan sesuatu yang luas .
ianya tidak terhad kpada cinta sesama manusia sahaja,
tetapi kepada Allah juga.
aku gemar membuka laman web iluvislam.com 
dan kemudian aku baca bahgian remaja dan cinta ..
banyak artikel artikel menarik yang boleh aku baca ..
kadang kala,aku jadikan ianya sebagai penambah ilmu
dalam hidup .. 
kalau korang tak kerja tuu,baca laa artikel-artikel
yang disediakn disini ..
semua kisah cinta di sini amat menarik yee :)
malah bukan kisah cinta sahaja,banyak lagi ilmu
lain yang korang boleh baca ..
weeeeaaaaaaa :D
 

Saturday, April 21, 2012

Murah Yang Aku Suka

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
lamanya fara tak update belog ..rasa semut semut
mesti dah banyak lari-lari kat sini ..
kan kan kan ?? hehhehe :)
rindunya nak update sekerap mcm dulu :D
LALALALALA
hari ni hari sabtu (21 April 2012) hari pelajar
yang bersekolah di kota tinggi kena pergi sekolah ..
huh!

aku selalu kalau nak pergi bandar kota tuu,
jalan kaki dari sekolah lalu jalan kecik kecik 
then sampai laa ke tempat nak pergi ..
aku lebih selesa macam gitu daripada balik rumah 
kemudian mandi,sembahyang dan pergi bandar ..
rasa macam " membazir masa betul "
dan kenapa aku suka pergi bandar kota tu
selepas waktu sekolah ?? 
sebab bila aku balik naik pengangkutan awam iaitu 
BAS comform dapat harga yang murah ..
tell me siapa yang tak nak harga murah kan ..
selalunya aku kena bayar RM1 kalau naik bas tambang,
tetapi bila aku aku pakai baju sekolah,
hanya 50sen sahaja ! sahaja !
hahahhahahaha,untung besar kan ..
itu laa salah satu sebab kenapa aku suka pergi bandar
selepas waktu sekolah ...ngeh !

Saturday, April 14, 2012

Bisnes kecil-kecilan farahazurah..Support yeah !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku mula menceburkan diri dalam dunia perniagaan
bermula dari tahun lepas ..
namun,itu bukanlaa barang keluaran ku sendiri .
aku hanya membantu kawan-kawan yang ingin
mendapatkan barang seperti yang aku miliki ..
sejak itu,aku mula merasakan pernigaan ini 
sesuatu yang menarik ..malah membantu aku
dalam memiliki duit tepi untuk persekolahan ..
 sebab itu laa aku amik subjek 
Pengajian Perniagaan .. baru laa serasi
dengan diri aku ..tak gitu ??hahhaha :D
pernigaan baru aku kini tidaklaa sebesar mana ..
dengan bantuan PUAN SUHANA (emak aku),
segala nya berjalan dengan lancar ..
buat masa ini,kami menumpukan sepenuh perhatian 
kepada penjualan barang barang berasaskan 
HAND MADE !
kami menjual butang bercorak bunga yang dikait sendiri.
Butang Bunga Hati
aku jual butang ini dengan harga yang amat 
berpatutan ..berpatutan !!
Bunga Hati ini aku jual dengan harga serendah
RM1.50
RM2.00
RM3.00
murah bukan ?? 

Aksesori berasakan Kain FELT 

 aku menjual keychain,butang reben,
keychain handphone yang semuanya berasaskan
daripada kain felt ..
di situ juga aku sertakan gambar adik-adik yang 
membeli barang hasil daripada 
penjualan kami .. :D 
harga yang dijual masih lagi berada dalam tahap
yang berpatutan iaitu :
 keychain huruf = RM 2.00 
keychain handphone = RM3.00
butang huruf (kecil) = RM 1.00
butang huruf (besar) = RM2.00

 amacam ?murah bukan ..buat pelajar-pelajar 
SMK LAKSAMANA,korang bolehlaa mendapatkan barang
ini semua di kelas akak eh iaitu kelas
6 ATAS UM !
bagi yang berminat ingin mendaptkan barang ini,
boleh laa tinggalkan komen di sini ataupun
ke laman facebook aku = Farah Azurah
p/s : korang boleh pilih warna yang korang minat.

Sembilan per sepuluh sumber rezeki adalah melalui perniagaan

Friday, April 13, 2012

What Makes You Bautifull Comel

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
oke esok satu perogram dah cancel ..
yeah boleh rehat sebab aku sangat rindu hari sabtu
di mana pagi-pagi banyak cerita kartun .
hahhahahahahahahahahhaha :D
malam-malam macam gini,aku nak share
dengan korang lagu kegemaran aku buat masa kini .
memang kegemaran aku share apa yang aku suka
dengan korang ,,hehhehe 
see,betapa aku suka sampai update kat twitter ..
One direction nama kumpulan ..
yeah yeah yeah ..
jom layan lagu favourite aku ..
hahahhahahahahhaha 
 WHAT MAKES YOU BEAUTIFULL


You're insecure
Don't know what for
You're turning heads when you walk through the door
Don't need make up
To cover up
Being the way that you are is enough

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That what makes you beautiful

So c-come on
You got it wrong
To prove I'm right I put it in a song
I don't know why
You're being shy
And turn away when I look into your eyes

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That's what makes you beautiful

[Bridge]
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana

Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That's what makes you beautiful

Thursday, April 12, 2012

Cerita Aku Yang Boleh Korang Baca

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
 hari ni hari khamis,sekejap jerr dah jumpe hari jumaat ..
aku rasa macam cepat sangat waktu berjalan .
bila waktu cepat berjalan,maka cepat jugak
tarikh aku kena amik exam ..
first,aku akan amik exam MUET bulan Julai nanti ..
then aku kena siapkan kerja kursus seni sebelum bulan 
Julai lalu aku akan amik exam yang paling
menakutkan dalam diri aku iaitu
STPM ..
betapa banyak KEMELUT yang aku hadapi .
ohh,pagi tadi aku rush kena siapkan kerja
kumpulan Kolukium aku .. nasib baik cikgu 
ramai yang tak masuk kelas.
rasa selamat laa sebab aku boleh siapkan kerja tuu.
assigment pulak kena hantar isnin depan ..
lagi satu tajuk aku perlu taip ..
maklumat semua dah lengkap tinggal taip print hantar .
ya allah,betul kalau aku ni jenis yang tak pandai
atur masa,memang semuanya akan jadi kelam kabut .
aku taknak istilah "kelam kabut" tue berlaku .
paling aku takut kerja kursus seni aku ..
aku harap aku dapat siapkan sketch yang banyak
tuu dengan segera ..huh !
 antara muka budak yang menghadapi KEMELUT
pendidikan Seni .. Ya allah,aku takut !
aku selalu ngadu dengan kau betapa aku sangat
risaukan subjek ini .. semoga semuanya berjalan dengan 
lancar Ya allah ..amin !
tadi belajar buat Carta Pai Luaran 
Pengajian AM ..haaa,agak kurang faham jugak laa.
tapi cikgu rizan aku yang baik lagi baik cakap,
"tak pe,ini baru latihan pertama .. bila banyak buat
nanti,awak akan selesa buat graf ni .."
aku angguk jerr laa tanda aku memahami ayat dia .
 kadang kadang aku terfikir,pengajian am 
ni macam subjek matematik pon ada ..
kena kira-kira,kena buat graf yang sangat banyak ..
ohhh !
buat adik-adik junior kami yang akan masuk
PRA UNIVERSITI tahun 2012/2013
good luck oke ..korang belajar akan pakai
sistem baru ..sistem macam budak universiti .
pakai semester gitu ...hehe :D
terasa banyak pulak update hari ni ..
aku saja upload gambar aku dengan kawan-kawan.
buat korang kenali mereka..
hehhehehhehehe :D

 Cikgu fakrorazi dah pindah sekolah ..
kini cikgu md zin gantikan tempat dia ..
kalau korang perasan,gambar aku semua pakai 
baju korporat .. semua majlis nak kena pakai baju ni..
haaa,berwarna warni baju korporat ni..
^^

Sunday, April 08, 2012

Battleship Bersama Duit ..

Assalamualaikum ..
assigment yang cikgu mintak fara belum siapkan ..
i have a lot of nota yang kena siapkan ..
kali ni assigment 3 tajuk ,,oke itu mudah ,.
tajuknya semua mudh nak cari dalam internet .
huh :)
tapi nak siapkan bukan mudh apabila 
microsoft word dalm lappy ni rosak ..
bayangkan ! jawabnya makmal komputer sekolah
aku pakai laa yeee :D
 last week hari sibuk ..banyak betul hal aku buat ..
dan dalam wktu sibuk-sibuk tuu kawan aku
bernama NISA ada cakap
"fara,4 april ada filem TITANIC 3D taw"
oke 4 april tuu tak silap aku cerita 
3TEMU JANJI dengan cerita Street Dance 2 ..
semua cerita menarik minat aku untuk tengok ..
tapi sebelum berangan nak tengok cerita tuee semua,
tengok duit POKET ah ..
agak kering sedikit sejak duit aku keluar seperti air ..
semua kena bayar ..
senang cakap aku pon terlepas laa tengok 
TITANIC 3D :(
dan kalau boleh,aku nak tengok satu lagi filem ..
cerita Battleship !
 ada rihanna pulak tuu ..
dapat tengok kat rumah pon tak kisah weeiii ..
aku tengok die punya iklan semacam
BEST jerr ..
terpengaruh aku dibuatnya ..hhaha :D
kalau korang rajin,tengok laa kat wayang ..
dengan kuasa bunyi dan skrin yang besar ,
mesti best laa :D

 

Friday, April 06, 2012

Merah Bersama Adik-Adik. yeah !

Assalamualaikum ..

jyeah,hari jumaat sudah tiba,
waktu aku bersuka ria ,
bukan bermakna boleh online saja,
kerja sekolah buat juga .. ! 

penampilan baru bersama pantun ..
semoga pembaca ku terhibur even tak hibur 
sangat la.hahhahaa :D
*syok lagi ! *
hari tuu hari nervous aku kena jadi fasilitator .
untuk budak-budak bawah dah tuu
peringkat daerah datang dari 3 sekolah ..
aku kena study untuk jadi Fasi selama 2 hari ..
cikgu-cikgu dah serahkan modul yang akan diberi
kepada pelajar ..so kena laksanakan dengan betul ..
 Aku study semua modul dengan amoi ,,
*amoi muslimah*
kalau korang nak taw,pemilihan fasi dipilih daripada
pelajar Pra Universiti daripada 
2buah sekolah iaitu sekolah
SMK LAKSAMANA,
SMK TUN HABAB 
*buat buat nampak laa eh*
si merah = SMKL
si biru = SMKTH
kerjasama ini mengeratkan lagi hubungan kami
antara 2 buah sekolah ini ..
alhamdulilah :D
para pelajar dibahagikan kepada 12 kumpulan
dan fara dapat kumpulan yang terkahir itu
iaitu kumpulan 12 dan diberi nama 
kumpulan NARUTO !
JYEAH !
aku suka sangat dengan semua budak-budak ni..
ni budak-budak kumpulan naruto ..
semua satu kepala,satu geng ..
alhamdulilah,aku ingat lagi laa beberapa
nama budak-budak ni ..
tapi penat laa sebab satu hari kena duduk dengan dorang..
last-last aku ajak lepak kat pondok sekolah
aku sebab penat daa weii duduk jerr ..
so saja laa aku bersantai-santai sambil buat
aktiviti ..aku pon macam dorang ..
ada rasa bosan penat,so ajak ah main game ..
boleh kurangkan bosan tuu sikit ..
so far,program ni oke ..
budak-budak respon baik dengan aku ..
alhamdulilah :)
kalau ada program macam gini lagi ,
aku nak join sebab aku sudah yakin
untuk jadi fasi yang lebih baik .. 
program macam gini membantu kita untuk 
belajar bagaimana menguruskan manusia dan 
mencipta keyakinan diri dalam diri kita
bila berhadapan dengan orang ramai :)

Monday, April 02, 2012

Cikgu Saya Sangat Ohsemm ! korang ada ?

Assalamualaikum ..
oke,fara nak share gambar cikgu-cikgu
sekolah fara yang entah macam-macam 
perangai ..mereka ni buat aku
nak ketawa tahap tinggi-tinggi ..
hehhehehhehehhee
sila laa hayati ..
buat yang kenal-kenal cikgu sekolah fara ni,
komen komen la yee
taraaaa :)

SEMANGAT KAN CIKGU-CIKGU saya :D

MACAM ARTIS semua .. :D


wonder girl SMK Laksamana :D

 untuk pengetahuan semua,saya sayang
semua cikgu SMK LAKSAMANA 
yang semua nye ohsem ohsem !
kan cikgu..hehehe :D


P/S : jangan marah eh cikgu..gurau-gurau :D
 

Bila Kawan-kawan dan Aku Mengumpulkan LEMAK !

Assalamualaikum ..
hari ni aku buat kerja jahat.aku tidak 
menghadirkan diri ke sekolah ..
nakal laa tue konon .. wekkk ! 
MINGGU ni kawan-kawan aku semua berkumpul.
cuma kawan aku bernama diedie,fatin,hanie
yang tak ada..diedie balik malam sabtu ..
sabtu dengan ahad aku ada hal ..
amoi pon ada hal ..sabtu budak form 6 sibuk..
sorry diedie :(
perjumpaan kali ni dibelanja oleh kawan aku yang bernama 
HALIMI ZAILANI .. ! yeah
 yeah,now die study kat UNITEN
rasa bersyukur sebab ada yang belanja..jimatt 
duit kami kami ni..terima kasih halimi :)
kami makan-makan sampai kenyang ..
oke jujur aku makan banyak sebab perut kosong
time tuee..rasa macam perut aku menikmati saat bahgia.
hahahhahhahhahahhahahha 
actually,ini gambar selepas makan ..
aku kawan-kawan dan yang lain makan 
tanpa perlu diganggu ..kami makan makan dan borak.
mujur tidak tercekik tulang..hehhe
alhamdulilah,makan dengan kenyang lalu ambil
gambar ...wehhooo !
rindu kat kawan-kawan aku semua ..
lagi best sebab kami sekarang sudah ada pemandu
berjaya ..*ada lesen kereta*
hahahhahahhahahhaa ..
alhamdulilah,kita semua sambung belajar ..
pastikan kita semua akan berjaya oke ..
amin :)



p/s : aku paling suka ini makanan sampai aku
tidak hiraukan lensa yang berada di 
sebelah aku..haha :D