Silent reader

Friday, December 30, 2011

Ya Allah,Bawalah diri FarahAzurah Ke Jalan Kejayaan.amin

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
jumaat datang lagi ..
yess !!
bila teringat balik bila hari jumaat fara memang
comform suka habis sebab hari cuti
fara bekerja an ..rase macam OO BESTNYA !!
hehehhehehehhehehehhehehehe ..
oke,hari ni hari pendaftaran bagi semua pelajar
sekolah fara iaitu SMK LAKSAMANA ..
oke,fara dengan adik fara dah siap-siap nak g sek ni ..
 this is not my adik but THIS IS ME !!
ttbe rase macam nak nyanyi lagu DEMI LOVATO laapulek..
kalau salah eja name omputeh uw,maaf laa yer .
hari ni fara pergi sekolah dalam keadaan meriah ..
berani habis pakai baju jalur-jalur dengan
corak warne bajek comel ..
puihhh !
aku peduli ape orang cakap kurus kena pakai jalur ni,
gemuk kena pakai jalur ni ..
arrr,aku bedal jerr semua !
hahhahahhahahhahahhaha ..
tadi fara ada pasang niat ..
fara niat semoga fara boleh capai impian fara 
bila fara tingkatan 6 ni ..
fara nak jadikan diri fara seorang pelajar yang lebih baik
BERBANDING DENGAN MASA LALU ..
dan untuk pengetahuan korang semua,
tahun depan adalah tahun mencabar bagi adik beradik fara ..
oke this is my adik satu-satunye WANITA ..
macam tua kan sebut kau wanita ..
hahahahhahahahhahahaha ..
oke,die akan menghadapi peperiksaan PMR ..
wish her luck oke ..
dan ini satu-satunya adik LELAKI fara ..
u look cool bro ..
tapi tetap nak pnggil kau ADIK ..
hahhahahahahahhahaha ..
die lagi cuak kebebeh sebab ini first time
die ambil peperiksaan besar ..
kalau fara dah biasa dah ...exam SPM pon aku
masih cuak ag..semua exam cuak !
melalut !!
die akan menduduki peperiksaan UPSR ..
see,adik beradik fara semuanya kena amik exam besak !
ye bESAK !!
fara = STPM
ira = PMR
acah = UPSR ..
  
"ya allah,semoga kau permudahkan urusan fara dan adik-adiknya
untuk menduduki peperiksaan pada tahun hadapn ..
amin "
 

contest: blog paling comel! by dina and zati

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
amboi,blog paling comel ??
tersedak kauu !!
hehehhehehhehehehhehehe ..
mane taw di mata juri belog fara ni belog comel ..
dapat laa jugak hadiah an ...
belog fara simple ,ringan mungkin dan comel-comel gitu ..
serius fara suka sesuatu yang simple,
dan paling penting comel ..
so itu laa sebabnya fara berani join contest ni kott..
hehehhehehhehehehehhehe ..
kalau korang nak join,cucuk sini ,.
fara mengambil mereka berdua..
hahahhahahahahahahahhaa :)

Contest Header Paling Awesome by Iffah & Yana

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
fara join lagi aktiviti ini ..
nak join,mudah jerr ..korang boleh pergi kat 
cucuk jerr perkataan SINI uw,kuar laa die nnti ..
pape pon,hadiah sangat menarik taww ..
so,apa tunggu laa ..
mari laaa SERANG !! hehehhee :)
mangsa-mangsa aku ..
hahahhahahahhahahhaaha ..

"doakan semoga farahazurah bertuah.amin"

Thursday, December 29, 2011

Goodbye SHOUTMIX !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
 oke muke aku serius macam sedih x ??
hahahhahahahhahahaha ..
serius baiii muke macam uw ..
oke oke mari kepada tujuan asal fara tulis entry kali ni..
fara ni kebiasaanya antara manusia
yang sangat tidak suka kepada mesej berantai ..
(bayangkan mesej ada rantai ..
by silverplanet ..haha)
tapi yang fara baca ni rasenya bukan mesej berantai ..
berkenaan dengan penggunaan SHOUTMIX akan mule
berbayar mulai tahun 2012 ..
korang taw ak hal ni ??
serius mesti korang taw sebab dah ramai blogger
publish pasal hal ni termasuk laa blog
ramai blogger lain publish entry hal ni tapi fara
tak baca pon sampai laa blog yang ni update,
baru fara terkedek-kedek nak baca .
antara part yang menarik perhatian mata fara untuk
SERIUS nak baca ialah ini ..

Kini, setelah 7 tahun 'berbakti' dengan mempunyai akaun percuma,  shoutmix mengambil satu langkah drastik, iaitu akan menamatkan perkhidmatan percuma yang ditawarkan. Jadi selepas ini semua akaun shoutmix adalah berbayar.
Satu keputusan yang admin rasakan kurang bijak untuk memenangi hati pengguna maya.

Keputusan ini juga telah diwar-warkan di laman utama mereka.
Bermula 1 Januari 2012, kesemua akaun percuma akan tidak berfungsi kecuali upgrade kepada plan berbayar. 



SHOUTMIX !!
korang taw ak shoutmix uw yang mana ??
yang ni laaa !!
 tak amik contoh jauh,
contoh dari belog sendiri jerr ..
yess ini laa shoutmix yang mana majoriti
semua blogger akan pakai ni untuk memudahkan
kita sesama kita untuk berinteraksi ..
cewahhhh ayat !!
pehh an korang bayangkan kalau bende macam gini
pon kena bayar,memang tak ah aku nak pakai an ..
so fara pon mengambil keputusan dengan tidak
memakai lagi shoutmix uw ..
kini fara bertukar kepada yang baru iaitu CBOX !
hahahhahahahahahhaha ..
nampak kelakar sebab masih kosong ..
fara orang pertama yang tuliskat situ ..
so harapnya pakai yang ni takde bawak masalah laa yer ..
so korang yang belum tukar uw,
marilaa bertukar ..
BERTUKAR !!
hehhehehehhehehhehehhehe ..
kalau korang pening nak pakai yang mana,
cucuk jer nama TUTORIAL blog uw sebab kat situ
die ada bagi name-name link yang 
menawrkan perkhidmatan semacam shoutmix ni ..
oke ???



p/s :encikmsadepan memberi keizinan untuk 
menulis entry ini sebab kami sedang sibuk berIM..
terima ksih encikmsadepan :)
 

Wednesday, December 28, 2011

YA Allah,Comelnya Budak ni ..sungguh comel nye !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab* ..
fara nak kongsi video yang pada fara 
tersangat-sangat comel budak ni ..
tapi xtaw laa kalau korang dah jumpe dulu ..
have fun ..
comel kan ??kan ??
 adik comel ni nak pergi pasar malam ..
haihhh adik-adik ..
aminah comel !!
jangan main-main,budak kecik ni pon taw lagu
P.RAMLEE laaa :D
AWESOME !


Wordless Wednesday-# Nak Kurus Makan Ni !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*

Tuesday, December 27, 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku tergoda !
aku tergoda dengan kecomelan header ini ..
yawww !!
ini benar sangat benar !!
dengan kehebatan hadiahnya,buat hati teruja ingin
join ini giveaway ..hehhehehehhe ..
nak join cucuk sini ..
DI sini fara sertakan senarai sponser untuk giveaway ini ..
sungguh ramai gila !
lagi ramai yang join lagi meriah ..
cepat-cepat,waktu dan suntuk ni..
hehhehehehehhehhehehhe 
^_^

End Year Giveaway !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
rindu gile fara nak join semua giveaway ni ..
maklum laa sejak sibuk sibuk ni,
langsung xd masa untuk mengjoinkan diri
dalam aktiviti ni ..
sekarang ada masa,so berharap sangat fara dapat
salah satu hadiah uw ...
wish me luck oke :D
 tag :
semua rakan blogger yang nak join,
click sini oke ..

 doakan semoga farahazurah boleh
dapat salah satu hadiah oke :D

My first giveaway by aein amadhani .

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
eh ni bukan my first giveaway..
tapi ni giveaway pertama Aein ! 
nak join click laa name di atas uw..
hadiah menanti anda semua .. 
:D

Monday, December 26, 2011

Berakhir Nama Seorang Pekerja ..

Assalamualaikum semua ..
hari ni memulakan entry sebagai seorang pelajar semula..
ahakk !!
memang fara ni seorang pelajar pon cume
tatkala waktu yang ada uw fara mengisi kekosongan
dengan kerja yang berfaedah ..
yawww berfaedah sebab dapat gaji !
hahahhahahahhahahahahaha ..
but now hidup dah kembali seperti sedia kala ..
TIADA lagi bangun pagi-pagi sebab nak g kerja ..
TIADA lagi bunyi orang ngah memasak kat
dapur pagi-pagi ..
TIADA lagi istilah kelam kabut yang sangat
serasi dengan diri fara ,.
TIADA lagi hari-hari kira duit kat kaunter ..
semua nye TIADA lagi ..
walaupun semua uw sudah tiada,but fara tetap ingat mereka..
semalam hari last day fara kerja..
rasenya dorang semua memang syok laa..
yang berhenti kerja bukan fara sorang ..
ada 7 orang yang berhenti untuk bulan ni ..
dorang kate ni first time cashier ramai -ramai berhenti ..
most of them berhenti sebab sambung beljar..
then sebab ramai yang berhenti so macam lebih meriah
and lebih sedih laa suasana an ..
kitaorang semua dapat coklat,buah oren ngan gula-gula
dari kakak-kakak ni ..oke laa uw ..
TAPI ,,
bile kitaorang nak kuar dari pintu untuk balik,
habis kena baling tepung ...
yang ni fara memang dah standby sebab kak anum,
slah seorang cashier dah bgtw awal-awal ..
DAMN !!
fara dah cube berlari sejauh dari mereka tapi tetap
dorang dapat kejar ...
i was LIKE, errrrr!!
habis kotor dah baju semua ...
btw fara memang bukan jenis yang suka main-main
tepung ni tapi sebab dah kena,
nak wat cam ne an ..
fara bukan laa orang yang paling teruk sebab fara
dah lari jauh-jauh gile dari dorang ..
yang lain ah kena ..
hehhehehehhehehehhehehehhehe ..
tapi korang tetap yang paling fara rindu nanti ..
hehehhehehehehhehehe ..


miss u all :
kak shila,kak ayu,malini,razi,kak diyana,kak anum,
kak caca,kak ecas,kak leha,kak citra,kalai,rain,
kak tika,azoie,syazrin,kak zati,shida,jannah,ecah,
kak aiza,kak kina,ying,alie,kak long 
dan semua yang kenal fara ..
hehehhehehehhehehhehhehhe
:D



P/S : nasib baik encikmasadepan dah balik ..
boleh melepas rindu ngan die pulak pas ni :)
yeah !

Friday, December 16, 2011

Disini Aku Bekerja..Dimana dimana ??

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
yaww salam hari jumaat semua fara ucapkan ..
hari ni mood masih ceria lagi ..
lebih ceria sebab hari jumaat merupakan hari cuti fara ..
hahahhahahahahahahhahahaha ..
hari bersenang lenang bagi fara ..
disebabkan hari ni hari cuti,fara saje laa nak kongsikan 
dengan korang korang semua tempat
dimana fara bekerja ..
selalu cuma cakap jer fara ni bekerja tapi sebenarnya 
kat mana ek ???
........
........
........
........
ramai dah cikgu fara jumpe fara kerja kat situ ..
ramai dah jiran-jiran taw fara kerja situ ..
ramai dah adik-adik sekolah jumpe fara kerja situ ..
ramai dah member-member taw fara kerja situ ..

SITU ???
kat mana ni ??
fara tak nak bgitaw fara kerja mana..
tapi fara akan kongsi gambar fara
dengan rakan kerja fara ..
hehehehehhehehehehehhehehe ..
sape yang duduk kat kota tinggi mesti taw nye ..
:)
mempersembahkan muke fara bersama uniform kerja ..
btw uniform kerja ni seminggu kerja kott baru dapat .
fara pon tak ingat sangat ..
yang ni fara dengan salah seorang
budak baru kerja jugak ,,
umur sebaya tapi die masuk 2 hari lebih awal dari fara .
shida name die ..
kitaorang sebaya tapi tak satu sekolah .
hehehhehehehehhehe ..
ada sorang lagi kawab baik die name jannah..
time uw die ngah kerja so tak boleh laa amik gambar ..
hah yang ni time budak shift afternoon nye rehat ..
so termasuk laa fara ..

oke mehh fara kenalkan sorang demo sorang ..
sebaris dengan tempat duduk fara ..
depan yang tunduk - kak ayu
belakang fara - Rain
depan rain - shida 
depan kak ayu - syazrin ..

then yang tukang ambil gambr ni name die laila ..
muke die tak de tapi bila fara nak berhenti nanti,
fara ambil gambar semua yang rapat dengan fara eh ..
kak ayu dengan syazrin umur sebaya iaitu 20 tahun ..
fara,laila,shida,rain umur semua 18 ..
tapi cume rain dengan kak ayu jer yang kerja
dah lama ..
kitaorang semua hujung bulan ni nak berhenti ..
semua nak g sambung belajar ..
pape pon dorrang ni semua oke jerr .
kalau korang nak kerja sini gaji pon oke ..
hahahahhahahahahahhahahaha ..
promosi pulak aku ni ..
oke ah semua ..
bye :)

Tuesday, December 13, 2011

Duit Banyak Dalam Dompet Bila Aku Mintak Tak de! *sape ni ??*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
weeehuuuuuuuu,fara datang lagi ...
alangkah indahnya malam ni sebab dapat online ..
yeah !!!
 disebabkan kerja yang melampau,fara memang malas nak
duduk lame-lame depan lappy ni ..
badan gila penat sampai otak pon dah penat ..
muke jangan cakap ah memang nmpak penatnya ..
lagi kalau customer ramai ...
haihhhhhhhh ..
oke merujuk kepada customer fara ..
macam-macam gaya,rupa cara fara jumpe sejak bekerja 
sebagai cashier ni ..
yang ada sombong,yang ada melatah,yang ada baik ..
macam-macam kan manusia ni ..
oleh itu sehingga laa saat ini,
fara rase sorang customer ni serius berlagak,menyusahkan ..
nngehhhhhh !!!
benci ngan customer macam uw ..
first die malukan bini die depan kami
cakap bodoh kat bini die ..
kedua fara baik-baik mintak duit kecik die cakap
"ehhh,takkan pasaraya besar macam gini tak de duit kecik .
susah laa berurus niaga ngan kau ni .."
ttbe aku rase DAMN !!!
ma ai tadi kau cakap bodoh kat bini kau ni kat aku pulak
ko nak berangin ...
time uw muke anak bini die serius malu gile ..
fara mintak duit kecik biar senang nak pulangkan duit ..
then dengan hati yang panas fara tidak menjawab ..
fara diam tapi fara bagi duit baki kat customer uw dengan
duit syiling ..
kalau korang nak taw depan mata fara dalam DOMPET
customer uw ada duit kecik ..
yang die bajek orang kaya bagi aku duit beso !
cisss !!
so amik ah die duit baki daripada fara ..
nak sangat dompet kau uw tebal an ..
duit RM1 fara bagi banyak dengan syiling ..
amik kauuuu !!
hahahahhahahahhahahhaha ..
then ada kakak ni cakap ngan fara ,
"kalau akak dah kena betah dah orang cam gini ..
berlagak sangat "
manusia kan ..
bila duit banyak sikit mule ah riak,sombong ..
fara berharap kita semua tidak menjadi seperti
customer yang fara ceritakan ini ..
bye :)

Sunday, December 11, 2011

My Best Shoot FOTO ini Budak !

Assalamualaikum ..
mungkin tak banyak nak tulis untuk entry kali ni .
just nak share somting ngan korang ..
tadi fara g majlis pemyampaian anugerah 
untuk tadika kemas taman melati putih .
so,banyak laa amik gambar bebudak ..
then dalam banyak-banyak uw cume gambar ni fara suke .
 sebab awak comel laa budak ..
hehhehehehhehehhe
^_^

Saturday, December 10, 2011

Beautifull Morning Or Beautifull Like Me ?? hahahhahahhaha

Assalamualaikum ..
(bukan jari aku!!)
maaf tajuk akak over giler di situ ..
hehhehehehheehhehehhe ..
hari ni hari sabtu bersamaan 10 disember 2011 ..
wau !!!
kejap jer dah nak masuk tahun baru aka bulan baru ..
korang yang budak sekolah ni dah prepare beli
barang sekolah baru lom ??
fara ??
macam malas nak beli barang baru sebab barang yang
ada ni pon masih elok lagi ..
malas nak membazir ...
ni pagi-pagi cuaca dah oke jer ..
morning yang cerah ,angin yang sepoi-sepoi bahasa,
ohh indahnya pagi ini ..
terima kasih kepada ALLAH kerana bagi cuaca yang
cerah di tempat fara agar aku mudah untuk pergi ke
tempt kerja petang ini ..
alhamdulilah :)
hari ni berharap semua customer fara tak bagi masalah
kat fara ..kalau tidak adehhhhh,,
penat nak layan ..hehehehehhee ..
tak taw nak cakap ap lagi ..
bye :)
 

Tuesday, December 06, 2011

Kerja Kerja Kerja ..*aku bukan lepasan SPM 2011

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
i miss my farahazurah.blogspot so much !!!
serius fara rindu giler kat sini ..
part of my life laa katekan ..
hahahahhahahhahahahhahahhaa ..
rindu fara jangan tapi rindu belog fara xp ..
hehehhehehhehehhehe ..
do u know what i mean ??
as i just say before,fara bekerja di kala cuti sekolah ini ..
aka cuti semester bagi budak form 6 mcm fara ni ..
hahahhahahahahhahahahaha ..
now dah mule selesa dengan kerja ni ..
hari pertma serius masih malu-malu ..
maklum laa tempat awam macam uw,ramai kott pekerja ..
sekarang alhamdulilah dah pandai biasakan diri
even kakak yang baik ngan fara uw xd ..
tetap boleh gelak-gelak dengan mmber-member lain ..
so far senior-senior ni semua oke2 ..
semua jenis HUHA HUHA mcm uw ..
HUHA HUHA bermaksud gelak atau talk macam biasa ..
paham-paham sendiri laa ..
hehehhehehehhee
so fara sekarang memang kekurangan masa sangat
untuk blogwalking bog korang semua ..
tapi jangan risau sebab jumaat ni fara cuti ..
memang puas fara jejalan kat blog korang nnti oke ...
oke laa ..
penat rase macam nak tidow then say
GOOD NIGHT !
^_^

Thursday, December 01, 2011

Mari Semua Datang-Datang Sini !! *wajib datang semua*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
hai korang semua yang super awesome bila baca
belog fara ni ..hehhehe ^_^
hah fara ni bukanlaa kategori blogger famous yang
buat promote kat belog dorang,
beribu yang datang serang ..
pehhhh !
aku tak kira aku famous atau tidak,aku nak jgak promote !
INI KEBENARAN !!
hehehhehehhehehehehhehe ..
oke-oke ,mehh datang sini ..
sini mana uw ??
nanti dulu ..pastikan tarikh ini korang kena free .. 

Date : Sunday, December 18, 2011
Time : 7:30pm until 10:30pm
LOCATION : 

hah,daa taw tarikh masa semua an ..
ni laa masanya bagi maklumat penuh ..
*jujur aku memang copy*
NOT KOPI LAAA !
LIFE SOUL SHOW

Description
KAMI DARI SMK LAKSAMANA, KOTA TINGGI MENGADAKAN SHOW INI. KAMI ADA CULTURAL DANCE, DISNEY MAGIC CHOIR, THEATER MUSICAL DAN LIVE BAND. ANDA SEMUA DIJEMPUT HADIR. DENGAN PEMBELIAN KUPON

UNDER 4 - FREE
UNDER 12 - RM 5
UNDER 18 - RM 8
ADULTS - RM 10

BOLEH MENDAPAT KUPON DENGAN MENGHUBUNGI

012 7614672 (PUAN MARZIANA)
SAY WHAT ??
apa lagi mehh laa serbu dewan jubli intan kota tinggi ..
tak jauh dari bandar kota laa ..
jalan kaki pon sampai ..
mehh bawak kelurga,awek,pakwe korang
menikmati show yang disediakn ini ..
mesti best punya ..!
^_^