Silent reader

Sunday, July 31, 2011

Cik Farah Mahu Play-Doh Laaa ..

Assalamualaikum ..
errrr,alhamdulilah ..kenyang sudaaa ..
perut comel sudaa diisi dengan makanan tengah hari
yang agak lewat ..hehhehhehe .
sambil makan mata di kaca television tgk cerita 
DORA THE EXPLORER
haaa,umur 18 tapi mata masih dengan cartoon ..
oke ap ..cartoon tidak mengenal usia taww ..
hehehhehehhe
then tadi jumpe iklan mainan yang fara sangat idam-idamkan ..
mainan PLAY-DOH .
 gila suke dengan mainan ni ..
dulu kecik-kecik selalu berharap abah boleh belikan 
mainan ni dekat akak ..
tapi dulu kami hidup sederhana susah ..
so abah kate main jer mainan yang murah ..
nak tanah liat,beli yang rm1 jerr uww ..
hurmmmm ..sampai besar akak nak lagi mainan ni abah ..
hurmmm ..
ni daa besar,so harapnya CIK BUAH HATI boleh x belikan mainan
PLAY-DOH yang best ni bagi kat cik fara .??
xpon,sebagai hadiah annivesery kita nanti ..
boleh x awak ??
kita nak laaa ..
atau ada sape2 blogger yang baik hati nak bagi hadiah
play-doh kat fara ..pon boleh ..
xpernah memiliki..
tengok gambar jerr pon boleh laaa .
hurmmm

iklan play-doh

First Time Berpuasa Bersama Blog !!

Assalamualaikum ..
mari mari mari ..esok puasa ..puasa puasa puasa ..
yahhhh ...
fara daa latih diri berpuasa bersama kelas baru yang tinggi ..
haaaaa ..nampak letih laa jugak.
so,harapnya puasa bulan ramadhan ni fara lebih 
kuat dan kuat untuk gagahkan diri naik anak
tangga yang entah banyak ..
ok,jangan banyak mengeluh!!!!
well,pagi have a sweet day today ..
hehhhehhe..wake up as usuall and do many kind of kerja .
mak mintak tolong kemas rumah sebab esok daa puasa .
mak kate bulan puasa nanti mesti susah 
nak mintak tolong alih-alihkan barang semua ..
oke ..
oke ..sejarah penubuhan blog cik fara bermule pada tahun ini.
so,bermakna ini tahun pertama cik fara berpuasa 
dgn blog cik fara ..
oke..muke suke ..haaa,suke nye muke di atas ni ..
hehhehhehe..
betul laaa..blog lagi meriah dari fb ..
biasa fb ni tempat sampai-sampai ucapan 
SELAMT BERPUASA ..
kalau blog,siap ada segmen lagi ..
antara rajin atau malas jer nak join ..
so,hopefully puasa kali ni lebih matang ..
lebih teliti untuk tidak korek hidung dan korek telinga
hehehhehhehe..
hati-hati yerr semua .,.
jangan asyik TER jer pulakk taw..
hehehhehhhe..
^_^

Saturday, July 30, 2011

Aktiviti Blog : Ramadhan Terindah

Assalamualaikum ..
 Ramadhan bakal menjelma dan harapnya kita 
same-same meraikannya dengan penuh kesyukuran.
"Ya allah,permudahkan laa segala urusan
kami sepanjang bulan puasa yang bakal menjelma nanti."
amin .

 " Ku mengharapkan Ramadhan kali ini..lebih bermakna...agar dapat ku lalui dengan sempurna"


 

Friday, July 29, 2011

Gelagat Si Pemakai Batik SMK Laksamana

Assalamualaikum ..
1 2 3 hari lagi nak puasa ??ya allah,cepat gila masa berlalu ..
then suasana di ambang ramadhan di kelas fara memang meriah..
hehhehehhehhehe..
mane xnye,ketua kelas fara bawak makanan banyak hari ni..
hari ni die buat mee goreng ..
memang sangat sedap ..
dan untuk pengetahuan korang,ketua kelas fara ni 
lelaki tapi die lebih cekap masak daripada kami yang gadis ni.
hehhehhehehhehe ..
ok,hari khamis fara sangat sibuk ..
pagi pergi sekolah pakai baju batik..really suke sebab daa ramai yg pakai.
tengahhari until petang teman amalina
beli baju ..really awesome taw jaket yg die beli.
grrrr..aq nk laa jugak ..
hehhehehhe..
malam siapkan assigment PP ..
hahhahahhahaha...penat taww ..
ni ada sedikit gambar-gambar baju batik kami ..
lihat laaa ..
 cik fara bersama pea Malaysia ..
ok,budak GEOGRAFI kan ..hehhe
 buah hati cik fara belum siap lagi baju die..
xsabar nak tengok die jadi YB .
macam owg bawah ni 
 hahhahaha..bersama YB SYAFIQ..
ni laa ketua kelas aka chef dalam kelas.
hehhehhehe ..
 persamaan kami=lipat tudung dan kaki borak..
hehhehehe..kami xgosiip tapi cerita jer.
hehhehhe
ok,senyum-senyum ..
taw laa rindun ngan pakwe ..hehhehe
kiri:amalina,kanan: timah
arrrr..suke gila kawan dengan korang !!!
timah,ko ni nak jadi cikgu atau lawyer ??
confius aku .
hehheheheheehehhe..
cukup laaa sampai di sini ..
pening dengan bau kain serai wangi ni ..
baju nenek,mak tolong buat ..
haaaaa,malam kena g kimpart ..
tolong my cikgu tarian handle budak-budak menari ..
kira nya junior-junior fara laa..
huh ..

Wednesday, July 27, 2011

Cik Farah Lama Menghilang ...

Assalamualaikumm ..
arrr,i really miss my blog so much !!!
terlalu rindu tahap tinggi gunung kinabalu okee..
hehhehehehhe..
muke rindu tahap sangat rindu ..
jeng..ketebalan daging di badan tidak dapat diatasi..
menadah tangan tanda bersyukur kerana
belum ditimpa penyakit yang berbahaya..
penah nk diet malah sakit teruss ..
hehhehehhehe..ok,kemana cik farah menghilang ni.
hhehhhehehhe..
cik farah pergi bertapa laa ..
cari ilmu untuk masa depan bersama blog ..
hehhehhehehhe..
tidak salah kalau cik farah menghilang ..
kini kembali dengan harapan semoga blog cik farah disukai ramai..
aminnn ..
(ada pembaca ker blog cik farah ????)
so,maaf juga kepada pengujung blog cik farah ..
maaf laa cik farah lambat singgh blog korang ..
cik farah kan MENGHILANG ..
maaf yerrr ..ada masa cik farah datang oke ..
hehhehehhee..
^_^

Friday, July 22, 2011

Naik Scooter Round-Round Balik Dari sekolah Cina

Assalamualaikum ..
sila cuci mata untuk melihat aksi ini .
wait,tajuk cerita SCOOTER ..kenapa SKYLINE pulak ??
hehhehhehe..semua bawak bertendang bertenang oke..
hehhehehhehe..
ni mukadimah aka jemput-jemput
untuk post kali ni..hehhehe..
(jemput-jemput aka cenkodok)
ok,hari ni gila kelam-kabut kerja fara kalau korang nk taw.
haaaa,balik dari sekolah pukul 12.20(jumaat)
then terus bersiap-siap nk ke sekolah
pei hwa kota tinggi..(sek rndh cina)
haaaa,ada apa laa fara buat dengan ank-anak cina
di sana ??apa lagi..fara nk ajar mereka cara berperang
laaaa.hahahahha..menipu oke..hehhehe..
i need world peace !!yeah !! 
xd laaa,sebenarnya fara pergi mengajar tarian zapin
kat pelajar-pelajr sekolah uw.
tapi bukan laa semua,cume separuh jer ..
then gerak pakai baju colour biru..
naik motor mak hantar sampai depan sungai then tika 
amik fara naik SCOOTER ..ok,kawan-kawan
fara semua pakai scooter ..haaa,ladies betul ..
then sampai bagi ucapan kata-kata aluan n start ..
haa,gerak..2 3 4 5 6 7 8 ..
tapi ajar budak kecik kena start dengan  1 2 3 4 5 6 7 
alhamdulilah,dorang semua cepat dapat..
mudaa laa kerja fara..lagi pon kami ada dua tenaga
mengajar..fara and tika ..
yeah..tapi lagi beruntung sebab mengajar semua
anak-anak melayu!!wahhh,ini under persatuan
tarian melayu..yeah..tahniah cikgu tubuhkan
kumpulan ini kat sekolah cina..

 oke.then dalam kol 3.00 ptg kelas mnari tamat..
semua balik dan fara balik dengan tika..
oke,naik SCOTTER..hehhehehe..comel wehhh ..
tapi sbelum uw si mirra ajak lepak Y2K dulu
(Y2K,nama kedai kek kat kota tinggi)
then beli roti yang sedap gila kat kedai uw,
then blah pergi kedai tika pulak..
 ok,fara taww yang bawk motor ..haaa,best..
belum penah bawak area kota jaya sane 
 (saya taman melati,tika taman kota jaya)
 then sajer gedik-gedik singgah rumah my buah hati ..
oke,muke die biasa jer tengok saya ada kat rumah
die..hehhe..sjer jer singgah ..
nk kacau die kat rumah ..hehhehe
ok,then singgah kedai tika..
masuk beli jajan gossip then kuar hantar fara balik ..
hehehe ...cuaca tadi kejap panas kejap hujan..
tapi redah jer laaa ..
haaaaa ..balik terus kena pening-pening ..
cik buah hati cakap takut ada salah makan ..
aii yaa,xtaww laa awak ..
hehhehehe...
uw jer kott story hari ni..
fara ingat after this fara nak kongsi petua laaa..
lame xkongsi petua dengan korang ..
hehehhehehe
bye 
^_^ 

Thursday, July 21, 2011

Cik Farah Bersama Encik Impasto ..

Assalamualaikum ..
hei korang...nak bagitaw something ni ..
fara tadi kat sekolah date dengan encik IMPASTO sampai 3 masa
taw..lame ..best taww ..
tapi,cik wangi fara pon ada jugak ..
maklum laa,die xnk laa cik farah die ni jatuh ke tangan
ENCIK IMPASTO an..hehhehe
so,korang mesti nak taw an sape encik impasto uw..
here ...
.......
.........
........
..........
...........
.........
.............
Impasto adalah teknik lukisan di mana cat dilapiskan dengan sangat 
tebal di atas kanvas sehingga arah goresan sangat mudah terlihat. 
Cat yang digunakan biasa pula akan dicampur di atas kanvas.
bila kering, teknik impasto akan menghasilkan 
tekstur yang jelas, sehingga kesan kehadiran objek lebih terasa.
-Menggunakan warna yang tebal.
-Menimbulkan kawasan jalinan.
 
karya impasto 

contoh karya impasto..hehhee..cantik x ENCIK IMPASTO ..
hehehhehe..ini adalah seni pendidikan yang baru dalam 
diri fara ...nak buat teknik impasto ni kita perlu ada pisau palet.
tapi tadi kat kelas seni kami semua kena pakai sudu plastic jer.
oke,very pelik sebab pelik macam mana nak 
buat teknik iw guna sudu ??
hahahhahaha..but,akhirnya tanpa bnyak bebel,
siap jugak,..tapi xlaaa cantik sangat ..
tapi bangga laa sebab boleh buat sendiri karya ni..
hehhehehe..
cube teka fara punya impasto yang mane ??
mereka punya karya 
alahai bro.muke garang tapi impasto bunga..
hati ada taman laa..
:D
mereka the rawww..
hehehhe
die lukis rama-rama punya kepompong..
saya lukis bunga ..hahahha ..
real muke xboleh blah ..
tudung serabut gila tapi masih nak bergambar..
tidak mengapa,seni itu namanya..
hehhehehehe...
wahhhhh...banyak kan kerya..
tapi ni xsemua..yang fara sempat amik jer ok..
ada yang belom siap..
haaaa,macam-macam laa ..
hehehhe
^_^

Berbaju Batik Cik Farah Hari Khamis

Assalamualaikum ..
hari ini hari khamis ..oke,hari ni fara pergi sekolah awal
sedikit ..only sedikit oke ..
hehehhehhe..cuaca oke jer ..
hari ni pergi sekolah jadi retis sekejap ..
arrr gila perasan sehhh ..
xd laa..hari ni buat pertama kalinya cik fara 
pergi sekolah mengenakan uniform baru sekolah pada
hari khamis iaitu uniform BATIK ..
hehhehehehhe ..
kami batch pertama form 6 yang pakai baju batik kat sekolah 
menengah laksamana uw ..hehe
so,agak glamours sekejap hari ni ..
hehhehehe ..
cik buah hati xpuas hati cik fara cun sangat laa ni..
hehhehehhee..
:D
walaupun memakai baju batik,
kerja sekolah dan nota-nota perlu dilengkapkan ..
nama budak form6,kena laa jadi baik..
kan ???hehhehehe
ni syaza taw..kalau korang nak kenal oke ..
 hahhahaha..macam ahli nasyid laa pulak ..
hehhehehhehe...suke laa sangat ni..
uw yang bergambar muke tersangat laa gembira..
hai sunggu gumbira itu muka..hehehe
so,minggu ni xd amik gambar sangat sebab masih ramai yang belum
berbaju batik ..fara nk tungu kawan-kawan cina dan india pakai,
baru best ambil gmbar ,,...hehehhe..
dorang kate next week,so tunggu jer laa.
:D



Wednesday, July 20, 2011

Status Twitter Dan Facebook Tidak Same ..

Assalamualaikum ..
 
adehhh..kepala denyut-denyut bila bau asap ni ..
kalau kat kota,bila ada orang g hospital then orang 
uw suspek denggi,nanti mule ah ada orang uw sembur asap ni..
hah ??asap ap ??alahh,asap denggi uw..
die daa buat pengumumam suruh kuar rumah,hahaha ..
fara jahat ..fara xnak kuar ..fara g masuk bilik air
then mandi macam tuan puteri ..
hahhahahhahha..ala-ala sweet ah uw konon ..
KONON ...
hehhehhehe..daa,fullstop !
tadi on9 twitter jap ..alahai,dunia artis jer sibuk ..
on9 facebook,macam biasa ah dunia kenal-kenalan ..
but fara xseberapa dengan twitter ..
fara akan on9 twitter bile mood ngah xstabil ..
far xtaw kenapa..bila ngah sedih atau frust mesti lari kat twitter ..
then facebook akan fara tinggalkan macam uw jer ..
betul ..biasa status twitter fara berkenaan lives fara ..
kalau facebook fara jarang sikit ..
itu pon kalau nk update status fikir ratusan kali ..
pastikan tiada unsur yang boleh mnyakitkan hati orang lain ..
then baru leh tekan ..
betapa bezanya facebook dan twitter fara ..
maklum laa,DP pon gambar yang xsama ..
hehhehehhe..
ok laa..i wanna share my acount twitter profile ..
here SINI
follow me oke .. ^_^

Wordless Wednesday-# Muzium kg.Johor Lama

Assalamualaikum .

 

Monday, July 18, 2011

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER

Assalamualaikum ..
 saya baik hati lagi budiman mengajak korang semua join..
hehhehehhehe..
baik x saya ??
ok,cucuk SINI
^_^

How Sweet Maddi Jane

Assalamualaikum ..
lepas layan juvana,sad sad sekejap ..
hai botak,kenapa laa kau tikam daim ..
kesian die ...haaaa ..
fullstop!
Maddi Jane ..alahai cute nye die ni ..
suara die really sedap plus awesome ..
hahhahahaha..fara suke ah die ni ..
so,fara sekarang suke dengar lagu 
JAR OF HEARTS-Christina Perri
suara die dalam lagu ni..
dengan mood sedih,fuhh..
then kenapa fara suke maddi jane..
sebab time die nyanyi really sungguh-sungguh ..
macam lagu ni,die feeling sedih betul ..
dalam video price tag,ala-ala comel gitu ..
kalau video just the way you are,macam sungguh lahu uw
untuk lelaki ..eeeee,comel die ni ..
so,fara sediakn video maddi jane-jar of heart

lirik jar of hearts
No I can’t take one more step towards you
Cause all that’s waiting is regret
And don’t you know I’m not your ghost anymore
You lost the love, I loved the most
I learned to live, half-alive, and now you want me one more time
Who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me who do you think you are
I hear you’re asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms
I learned to live, half-alive, and now you want me one more time
And who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me who do you think you are
It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you’re back you don’t get to get me back
Who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me don’t come back at all
And who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me don’t come back at all
Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?

Sunday, July 17, 2011

Pengalaman Yang Tidak Mampu Dilupakan ..

Assalamualaikum ..
ok,first nak sangat simpan kenangan ni dalam blog fara ..
nanti sentiasa boleh ingat ..
ok,mari kita mulekan sesi mengingat kenangan di kem 
kepimpinan islam prauniversiti .
 ......................
.......................
......................
.......................
HARI PERTAMA
= tiba dalam pukul 4 lebih macam gitu laa..
bersenang-senang dalam bas ..
pakcik bas bukak cerita KL GANGSTER ..
ok,syok laa jugak tapi fara lebih suke tengok 
pemandangan kampung-kampung ..
setiba di kampung johor lama,kota tinggi
first terus nampak kubur lama ..ok,cepat2 bagi salam kat ahli2
kubur ...ok,sebab laa fara ni first time masuk kampung uw
(nama jer duduk kota,.tapi bwu first time masuk)
memang agak terkejut laa..
serius penuh dengan kubur lama..
untuk pengetahuan korang,itu adalah bekas tapak pemerintahan 
zaman kesultanan dulu-dulu ..
siap ada muzium taw..
hah,sape yang minat sejarah mesti taw johor lama uw
pusat pemerintahan kerajaan ap..
ok,sampai jer sane kami diuji dengan HUJAN yang turun ..
ok,sampai malam taw hujan nye ..
pasang khemah dalam cuaca hujan ..
haaaa,pening kepala terus taww ..

HARI KEDUA
= alhamdulilah,cuaca hari kedua sangat terang .
allah bagi sinaran matahari yang cukup untuk
kami sepanjang hari uw ..then,
jadual hari kedua lebih pack ..
pagi ada senaman sikit then dengar ceramah,tengahhari ceramh,
petang cermah ..
just imagine ok bertapa ngantok nye time uw ..
tapi xsemua ceramh uw bosan
ada beberapa part jer yang ngantok ..
ok,petang uw ada aktiviti best ..
g melawat muzium kat dalam uw ..
ok,serius syok..meredah kampung,tengok laut ..
well,best sangat ..
muzium uw kecik tapi macam-macam ada ..
peninggalan sejarh macam-macam ada ..
yang penting,ada kubu lama ..ada kubur besar ..
ada batu nisan yang sangat unik ..
best ah..
ok,malam hari pulak ..
ni seram sikit ..
pengalaman pertama berdepan dengan orang kena 
histeria ..lelaki lak uw..
tengah baca yassin then ayat2 terakhir,ttbe die pengsan..
then mereka semua angkat ah pindah tempat.
time kitaorg ngan istiqfar,die menjerit an..
takut gila fara time uw ...then,lagi kuat laa fara bace an..
sebab takut ..
hehehhehehe..pengalaman pertama beb tengok macam uw ..
memang sentiasa diingati laa jawabnya ..
dengar ceramah,ada slot sedih-sedih ..
balik khemah,tidur ..

HARI TERAKHIR
sembahyang subuh berjemaah ..
tiada pengecualian ..
prepare untuk balik rumah ..yeah !!
ada aktiviti mengejut bersama kakak dan abang dari UKM 
ada aktiviti sikit dengan mereka..
ada permainan ..but,ada lagi peristiwa yg berlaku kat fara ..
time uw ngan main permainan laut asid ..
then ttbe kaki fara kejung yang teramat sangat ..
serius sakit sampai fara menangis ..
nasib baik kakak-kakak kat sane semua baik-baik ..
alhamdulilah,dorang tolong fara..
terima kasih kakak ..
then ada perasmian ..sesi ambil gambar ..
then balik ..
yeah !!!



p/s : memandangkan kampung ini jauh dari pekan ..
so,kami kat sini dapat makanan seafood ..
best ..hari pertma telur,hari kedua ikan belut(ingat ikan biasa,upenya belut.
siap tambah lauk lagi taw.)
hehehe..first time makan belut..sedap wehh..
then malam makan udang,,..serius udang besar-besar
and fresh ..rasa kemanisan udang uw..
sedap wehhh ..then tadi hari last makan ketam ..
arrr,lagi sedap..fara amik dua ..hahahhaha..
syok !!!!


Alhamdulilah,Farah Azurah Selamat Pulang ..

Assalamualaikum ...

weeeeaaaa,i really miss my blog and my friends too much !!
arrr,i miss laaa..
2 hari setengah meningglkan SI KURA-KURA,
meninggalkan si HOT PINK..meninggalkan SI LAPPY..
Paling rindu,dengan my WANGI ..
hehehhehe ..
arrr,tidak laa gila mana ..
hehehhehehhehe..
hah,bebel jer tapi xbgitaw pon diri ini kemana ..
alahmdulilah,sebelum bercerita lebih,
fara bersyukur sangat sebab fara selmat pulang ..
alhamdulilah..
ok,fara sebenarnya pergi 
KEM KEPIMPINAN ISLAM PRAUNIVERSITI..
bertempat di SK KG.JOHOR LAMA .
hehehhehe..mendekatkn diri dengan tuhan ni..
seriusly,fara memang menikmati suasana camping ..
macam-macam dugaan berlaku ..
ok,entry berikutnya mengisahkan fara sepanjang berada di sana.
^_^

 

Thursday, July 14, 2011

Hari Sukan Bulan Julai 2011 ...

Assalamualaikum ..
happy thursday korang ..amacam hari ni ??
hope sihat sejahtera laa korang yang baca ni ek ..
ok,hari ni fara penat ..
balik terus memanjakan diri dengan tugas biasa ..
tugas biasa ialah baringkan semua anggota badan ke atas
tilam tersayang bersama dipeluk oleh 
bantal tercomel ...hahhahahahha ..
well,memandangakn kredit pon xd,so segala mesej bagai tidak dilayan ..
harap maaf nye kepada yang menghantar mesej ..
ok,tadi hari sukan sekolah fara ..
alhamdulilah,cuaca oke SANGAT ..
terik mentari membakar sel-sel kulit pelajar-pelajar ..
namun,bak kata pepatah ..
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM PANAS ..
hahahhahahha..itu laa yang fara buat ..
bersedia dan bergerak bersama-sama payung tersayang
di atas padang ..hehehhehe...
malas nak bagi korang baca bebelan fara,
so,jom tengok gambar-gambar ini oke ..
..............
..............
..............
...............
selena gomez bersama rakan-rakan..
hehehhehe =,=
si kecik yang strong makan..
mereka daa kembali normal selpas accident.
bersama buah hati tersayang seorang
dan adik perempuan seorang ..
dimulakan dengan nyayian ap entah and baca ikrar.
awek form 6 .
ahli PBSM,dan pasukan J-Robik
cik buah hati bersama gitar kesayangan
oke,pelik..sejak bila cikgu sukan pandai buat peace ??
hehhehehe.. =,=


my beloved Cikgu Pengajian Am
penyeri hari sukan SMK Laksamana..
pasukan J-Robik
kakak cun yang tulis nama pemenang .
acara kemuncak,lelaki 18 4x400 meter
adoii,cik arnab bukak mulut sudaa
muke still happy walaupon daa penat ..
=,=
jejaka form 6 2011 ..
hahahhaha ..
ok,daa penat amik gambar and upload kat sini ..
huh ..
ok,bye ..
^_^