Silent reader

Thursday, June 30, 2011

Budak Form 6 Bunuh Diri ??

Assalamualaikum ..
hai korang semua ... hari ni lemah sedikit jer..
sebab fara puasa hari ni..
ni nak cerita sikit sebgai mukadimah nya...
sabtu ni fara ada join larian 1 Murid,1 Sukan,1 Malaysia..
arr,lari ker ??ok,ni kategori proses bakar lemak laa an..
adoyai,cikgu mule2 cakap cume program biasa,
ttbe kami tercempak dalam acara lari lari ni...
but,fara ok jer laa sebab ini peringkat kebangsaan..
markah koko besar yawww ...
ini laa pelung nya fara nk cantikkan markah koko fara..
last year,fara nye markah dapat B..
so,tahun ni n tahun depan harpnya markah semakin baik 
atau kekak jer dgn B itu..
hehheheehhehe..da,mari kita mulekan..
korang ada baca paper x ??ada kes budak cina bunuh diri..
terjun dari tingkat 3 bangunan sekolah die ..
ni gambaran jer taww ..bukan yang real ..
bunuh uw bunuh diri selepas berjumpa dengan guru kaunseling
sekolah die..
katenya,die dituduh mencabul seorang pelajar perempuan
sekolah itu..then agaknya lepas kecoh-kecoh,
die kena laa jumpa cikgu kaunseling..
entah apa yang dowang cakap,then bila budak uw 
keluar,die terus terjun dari tingkat 3 bangunan sekolah die..
pada fara laa,mungkin die tension semua orang tuduh die..
then die ambik keputusan terus bunuh diri..
kalau korang nak taw,die budak yang pandai taww.
SPM die dapat 7A kalau xsilap fara..
then die budak aliran sains ..
ni laa kan,belum tentu yang pandai dapt berfikir secara 
rasional..then tension jer,terus buat sesuatu 
yang di luar jangkaan...
fara pon sebenarnya xamik taw kes ni..then bila
cikgu PENGAJIAN AM 1 fara masuk,die story laa
cerita ni kat kami..then fra khusuk dengar..
then waktu akhir pulak,subjek PENGAJIAN AM 2,
pon cikgu uw cerita jugak..tu yang daa lekat
kat kepala ni..dengar cerita yang sama..
hehehehhhehe..
so,kesimpulnya jangan laa bertindak tanpa berfikir..
kita masih muda..banyak lagi bende yang kita boleh
buat daripada ambil keputusan yang macam gini..
^_^

 

Wednesday, June 29, 2011

Jangan Suruh Fara Kawad Kaki Laaa !!

Assalamualaikum..
fara nak korang semua tutup mata and buat muke comel
bila tengok fara kena kawad kaki sambil pakai 
jersi PINK n tudung syria hitam inner pink..
hehehhehehe..ni semua gara-gara sabtu ni nye program..
arrr,malsnya kalau kena kawad..kalau bagi fara menari
atau berzapin,mudah laa jawabnya..ni berKAWAD ??
silap-silap terbukak langkah zapin nati..hehhehe ..
tadi laa yang fara kena kawad ..
ya allah,daa laa fara ni xpernah g PLKN,
then pengalaman kawad uw macam daa xwujud jer 
sebab bila fara masuk menengah,fara terus bertukar arah..
kalau sekolah rendah,fara aktif sukan,
join kawad,main bola jaring sampai hitam muke,
bila masuk sekolah menengah,fara ttbe jadi budak zapin..
oooo,memang sangat perubahan uw..
kan ?? hehhehehhe...tapi ok laa,ada jugak aktiviti..
yang penting,bila fara berzapin,fara bnyak kenal
budaya sesuatu kaum..very unik-unik maaa ...
so,fara sangat suke...but until now fara xdapat nak menari tarian 
dan budaya orang sarawak..
bila time pertandingan,suruh cikgu ajar nanti alsan 
prop untuk tarian uw xd..
ok,sangat sedih..
now bila daa masuk form 6,daa pandai segan nak menari lagi..
hehhehehe..lagi pon,laki masa depan xsuke sangat..
tapi kalau ada show fara yang dekat-dekat,insyallah die 
datang..ok laa jugak an...
see,daa tukar tajuk n lari tajuk...
kesimpulannya,buat masa sekrang,jangan bagi fara kawad ..
ajar fara dulu...kalau tidak,memang jadi macam 
petang tadi laa..kaki angkt pusing mane semua xtaw..
hehehhehehehe ...
^_^
P/S : Menari jugak boleh membina keyakinan diri diatas pentas
taw..betul,fara xtipu ni !!

Wordless Wednesday-# Pelik ??

Assalamualaikum..

^_^

Tuesday, June 28, 2011

Who Say To Me ... ^_^

Assalamualaikum...
selepas Taylor swift,kini turn to Selena Gomez.
memang suke sangat dgn die..
really baby face n sangat comel..
but fara xseberapa minat bila die bersama
Justin Bieber ..
JB sangat muda laa..xsesuai ngan selena ni..
hehhehehhe..
ok,so fara harap korang layan lagu yang penuh dengan
muke comel die ni..hehhehe..
Ini laa SELENA Gomez nya..
Selena Gomez aka Farah Azurah...
hehhehehehehe..
ok,very perasn sangat ni..hehhehehehe..
here,yang real punya..



Who says
Who says you a€™re not perfect
Who says you a€™re not worth it
Who says you a€™re the only one that a€™s hurting
Trust me
That a€™s the price of beauty
Who says you a€™re not pretty
Who says you a€™re not beautiful
Who says ...

Mira Dan Atiqa Accident ??? YA ALLAH !!

Assalamualaikum..
post kali ni fara buat khas untuk kawan yang baik dengan fara
sepanjang berada di tingkatan 6 ni...
khas untuk MIRA n Atiqa..
fara dapat taw yang korang berdua eccident motor semlam kan ??
sorry sayang,fara xdapat nk lawat korang...
yang mira daa balik rumah kan ??
n tika masih kena tahan wad ...
serius fara mintak maaf xdapt jenguk korang...
ada masa n ada kenderaan fara g eh...
korang mesti faham keadaan fara cam ne an...
but untuk mira,jangan risau...
borang biasiswa untuk ko aq daa ambil kan ...
tinggal ko isikan an aq yang uruskan kat sekolah nanti..
aq doakan ko cepat sembuh mira...
aq nak kita gelak macam hari isnin hari uw...
serius aq sedih kau accident mira...
ko jangan laa xdtg sekolah lagi eh...
aq daa bagitaw semua kawan-kawan kita yang korang accident..
n semua terkejut sangat mira...
but aq kat sini tetap doakan ko ngan tika cepat sembuh...
doa banyak-banyak nye sygs...
harap ko tabah eh ...
ini laa tika nye...yg kiri uw...
n this is mira...
i really hope yang mereka akan cepat kembali ke sekolah...
i really miss them...
n fara nak mintak jasa baik korang tolong doakan kawan
fara ni cepat sembuh eh...
^_^

Monday, June 27, 2011

All About Saturday ... ^_^

Assalamualaikum semua...
i really miss my blog so much ...
yeah,1 hari yang sibuk sampai lappy n my kura-kura tersayang
pon fara xusik taw...i'm busy sangat...
ok,let's we start from saturday ...
oooo,i really happy yaw...why ??because for the first time 
fara join pertandingan membuat banner wakil sekolah...
hahhahahha..kalau wakil kelas penah laa jugak..
hehhehehehehhe...
ok,dari kol 8.30 a.m fara daa siap-siap menuju ke rumah
cikgu fraa...fara naik die ok...
then sampai terus mendaftarkan diri...
so,pagi yang indah ceria uw,fara n the geng cari laa idea..
upppss,lupe nak cakap..my team member only have 4 orang..
saya(fara),my wangi(fathi),my new member(mira),si kraby patty(esmadi)
but si kraby patty uw datang lambat..
nevermind laa,yang penting die sampai..
ok,start kol 10 pagi until 2.30 petang..
ni antara gamabr2 semasa pertandingan itu dijalan kan..
tema nye ialah  Revolusi kerjaya era globalisasi
sungguh kau kami buat..yg tudung purple uw fara laa..
setiap lukisan ni ada jobs nye sendiri...
here,lukisan penuh ...
hahhahahha...boleh laa an...
ni antare karya daripada peserta yang lain-lain ...
And THE WINNER is 
SMK BANDAR,KOTA TINGGI..

sejak fara daa berada dalam dunia seni ni...
fara menjadi seorang yang lebih teliti..
now,fara suke tangok lukisan yang penuh dengan 
pemandangn...latar belakang lukisannyaa..
everything about SENI LUKISAN...
so,fara harap fara akan lebih menjiwai dunia seni itu...
mudah-mudahan segla ilmu seni itu tersimpan 
kemas di dalam diri fara...
^_^

Friday, June 24, 2011

Syaza Drive Lagi ...

Assalamualaikum...
hai korang semua ...serius fara terlalu penat hari ni...
nak taw kenapa ??
first hari ni adalah hari terbuka..hari yang ibu bapa kena amik
report kad anak-anak mereka...
ok,disebabkan i'm new students n lom ada exam,
kami yang pra-u ni kena laaa jadi penunjuk arah..
fine,i'm penat..then fara curi kuar dari sekolah...
fara g minum-minum ngan syaza kat kedai luar..
but kali ni naik kereta...
syaza drive...aq suke tengok ko bawak kereta laa syaza..
look sweet sygs ...
hehhehehe...comel ko time ni...hehhehehe
then kitaorang g minum kat kedai ap nme fara daa lupe...
hehehehe...
air kita same laaa syaza ...
hehehehhehee...
p/s : cakap kat mak ko,terima kasih belanje aq tadi...
hehehehhehehe

Thursday, June 23, 2011

Contest : Banner/Header saya cantik

Assalamualaikum..
 hai korang..ini adalah percubaan pertama fara join pertandingan
dengan mempertaruhkan header fara...
first time beb..harap laa bawak tuah kali ni...
amin...
ok,fara mempertaruhkan header fara sekrang..
 ini die...ok,pihak penganjur mintak kita cerita sedikit 
mengenai header kita..
ok,header fara melambangkan diri fara...
fara suke sesuatu yang comel,yang cute ..
but kadang kala fara suke sesuatu yang bersifat" rock"
macam gambar yang depan uw,
menunjukkan i'm a lady ..dgn senyuman yg harpnya memberi
harapan kepada blogger lain untuk terus singgh ke blog fara.
next,pic yg belakg uw menunjukkn kadg kala fara akan 
bertindak ganas...yeah !!ala-ala hardcore gitu..hehhe..
then gabungan warna biru dan hitam pada fara sangat kemas...
so,mereka yg singgh blog fara akan fikir yg tuan belog ni
sangat kemas n teliti orangnya..
hehehhehehhehehe...

mereka yang fara ajak join...

p/s : kalau nak join,just cucuk SINI ok ...
^_^
 

Segmen " Jom Singgah Blog Saya"

Assalamualaikum...
hai korang semua...nak x blog korang di singgh orang lain...
wahhh,mesti menarik an ??
so,ap laa lagi..jom join segmen ni...
korang just cucuk name cikgu diatas uw..
taw....
ok,cikgu,ni header saya..
 Nama blog : G a d i s A z u r a h
url blog : http://farahazurah.blogspot.com/
mereka sangat bertuah 
she 

Hatiku TETAP Memilih Inner Syria ...

Assalamualaikum...
hai korang semua...cam ne petang hari ni ??
ok atau tidak ??dah bersenam lom uw ??
yang fara ni boleh pulak terlena sekejap an...
nasib baik aqila telefon tnye pasal kehadiran esok..
uw yang terjga...then bangun-bangun fara tengok album photo
kat facebook kawan-kawan fara..
mereka semua nice orangnya....
then ttbe terus dapat idea nak menulis kali ni...
fara memang daa lame nak tulis hal ni but asyik laa xd masa..
ok,isu kali ni berkaitan dengan INNER NECK n INNER SYRIA ..
contoh picture yang pakai inner syria 
tuan belog..hehhe
yang ni pic pakai inner neck
 my cantik is yuna...
hehhehehhehehehe...
ok,si cantik yuna n si cute hana tajima always pakai inner neck..
kan ??malah all tutorial hana die pakai inner neck..
stail pashmina die jangan cakap ah...
bawak revolusi terbesar kat remaja muslimah sekarang..
ok,berbalik kepada tajuk...
fara tetap memilih inner syria sebagai keutamaan..
kenapa ??sebb inner syria xpanas n macam-macam colour ada..
lagipon,pada fara inner neck tidak sesuai untuk diri fara..
fara seorang yang sangat aktif,bergerak kesana kemari..
so,kalau pakai inner neck rase cam rimas kat leher...
daa laa cuaca sekarang agak panas...
so,kalau setakt g dinner or masuk shopping kompleks 
yang ada aircon sejuk gila uw,boleh ah pakai...
so,ada sesetengah remaja belit macam nak kalahkan hana tajima,
kadang-kadang fara terfikir,xpans ker ek ??
padahal muke daa berpeluh daa uw...
but untuk nampak "voke" ,uw semua letak ketepi..
yang penting xkena gelakkan dgn orang lain sebab kononnya
die sangat ikut fesyen semasa...
walaubagaimanapon,keselesaan hendaklah menjadi keutamaan..
jangan asyik fikir cantik jerrr...
kan kawan-kawan ??
nak cantik uw amatlah boleh but ikot diri sendiri...
guna akal untuk menyesuaikan fesyen itu dengan diri kitaa...
fara pon memang gila ngan gaya hana tajima uw,
but kita ubahlaa sikit...macam fara memang selesa ngan inner syria,
so gabungkan laa pashmina gaya hana uw dgn inner kitaa..
kalau xtaw cam ne nak pakai,g belajar kat youtube...
macam-macam gaya ada ...
then selalu buat practise nak gayakan pashmina uw..
lame-lame nanti mesti jadi cantik...
so,selamat menuntut ilmu yerrr ..
^_^
 

Khamis Hari Ni Laaaa ...

Assalamualaikum...
hari ni penat tidak laa sangat tapi ada masalh yang menimpa...
ya allah ....sangat geram laa wehhh..
ok,pagi nak g sekolah daa laa hujan...
fine fara tumpang van sekolah adik...
dalam van,sangat laa riuh...
serius fara rase macam nk g rombongan sekolah tadika...
memg kecoh budak-budak ni...
next,masuk kelas muet ...ttbe terase jahitan tdung terbuka...
ya allah,ap lagi kali ni...
cepat-cepat fara pinjam fon kawan fara ...
mesej kat mak suwo antar butang kat gate tepi sek ...
lame fara tggu mak xdtg jugak...
sebab daa lame sangat,fara g kelas adik fara ...
masuk kelas die then tnye die ada butang lebih x ??
ok,die kate xd..macam nak nangis daa rase ni..
fara terus mintak tolong adik mintak kat kawan-kawan die..
alhamdulilah,sara ada butang lebih...
pinjam butang die then pakai sampai balik...
huh,lega sehhhh...
then rehat makan mee sup..
then g singgah gerai fati beli pulak mertabak maggi ...
then makan ABC lak...
then kongsi roti john ngan fati..
makan gula-gula...
balik cume makan maggi....
daa xlarat makan lagi...hehhehehehe...
ok,sebelum uw g cek tekanan darah...
alhamdulilah,daa ok tekann darah fara...
berat still same n tinggi makin xtinggi...
adoyai....nak tinggi laaa ...
hehehehhhehehhehe ...
p/s : saya pakai 2 jam time ni..
tangan kanan jam fathi,tgn kiri jam hot pink saya...
tapi hot pink xnmpak..hehhehe

Spontaneous Thursday-#1


Jangan Asyik Doa Yang Tidak Elok Untuk Orang Lain !






bye...
^_^

Wednesday, June 22, 2011

Segmen #3 "Blog Hari Ini"


Assalamualaikum..
 masanya lagi fara join segmen cikgu kita ni...
hehhehehehe...
so simple as abc laa kiranya...
hehhehehehe..
just jawab soalan yg diberi oleh cikgu ...
(ye la,saya kan budak sek..hehhe)
ok,soaln yg diberi ialah 
" Kenapa anda mahu jadi salah satu blog dalam blog hari ini?"
kenapa ??sebab saya berangan nk jadi yuna tapi sebab 
saya chubby,so tidak same laa sya...
hehehhehehhe...
xd kaitan ek..ok laa..sebab saya nk kerana saya nk tambah 
geng blogger maaa..lagi ramai kita kenal,
lagi kita dapat belajr macam-macam dgn mereka...
setiap blogger mempunyai cara tersendiri..so,
kalau saya terpilih,boleh laa kita kongsi2 ilmu an..
kan cikgu ??hehehhehehe...
ok,ini header saya yg tertepek muke gedabak uw..
gedabak laa ni eh...hehhehe

mereka yang bertuah 
ira
kak basyiera
yeen

Wordless Wednesday-#Kita Laaaa





I LOVE SHAWL CONTEST

Assalamualaikum..

 contest menarik yang menawan hati farah azurah..
hehehhehehehe..
padahal time ni buku ngah bersepah atas meja,
tapi sempat lagi antar contest untuk kakak ni...
kakak ni ngah cari photo terbaik bersama shawl..
woooo,i like so much kakak..
here my photo with my shawl kesayangan
i really most love this shawl...
why ??sebab very murah maa...
cume RM10...saya suke maaa...
hehhehehhehe...
harapnya senyuman fara ni dapt tawan hati kakak..
hehehhehehe...
orang bertuah yg saya pilih ialah
only adik perempuan saya
hehehhehehhhe...
doakan fara azurah dapat hadiah nye...
amin...

Monday, June 20, 2011

Hari Koperasi Smk Laksamana Kota Tinggi .. #1

Assalamualaikum...
selamat membaca semua...yaww,hari ni fara penat + ngantok gila !!
mane xnye,semalam nye penat berjalan lom hilang,
then tambah pulak yang hari ni nye...ya allah,
sangat penat laa hari ni...
ok,fara ada story nak cerita ngan korang,...
tadi time perhimpunan,fara kena baca perutusan hari koperasi
sekolah..serius i'm nervous tawww..
then daa laa pagi tadi fara kena berlari...
ooo,sangat penat wehhh..then sampai twos berucap..
"eheemmm,suara kuat sikit"
ngah fara syok bace perutusan uw,ada suara suruh fara kuat..
ok,fara rapatkan bibir comel ni ke microfon then kuatlaa
suara ni...hehhee...
daa siap uw fara terus ah duduk kat kerusi form 6,..
duduk-duduk lepak cm biasa..
mereka berucap fara gelak-gelak then tidur jap then gelak semulaa..
hehehheheehe..
budak sekolah betul an kami ni..hehhe
then abiz majlis uw ada kawan fara cakap
"suara time ckap tadi comel laaa"
hah ??ya allah..suara aq yang ko dengar..abaz laa laki masa depan 
aq nanti..ap kaitan ??entah...bla !!hahahha
then kawan adik fara pon cakap jugak...
adoyai korang ni...aq cakap uw punya laa xnak laju,
korang cakap comel..agaknya kalau fara ni ckap cm baca tadi
mesti korang cakap fara comel lagi...hehhehe..
gurau jerrr..ni minah memang cm ni..
hehhehehehhhehe..
ma ai,lame nye bebel..nak amik ah gambar-gambar tadi..
ni group kelas fara..nme mereka "ROYAL CHOCO"
 yang ni fara pon tolong gak...amik order mereka..
yang ni kumpulan "MAMA JOHN"
10.20 a.m. pelajar daa mule membanjiri kawasan jualan...
penuh wehhh...
yang group cina ni pon best gak makann die..
yang penting mereka jual semua HALAL .
hei mira,peace laa die kat situ..
  mereka antara blogger SMK Laksamana...
termasuk fara laa..
sabar dik..abang ngan kakak ni peluh2 nak siapkan mkann korang..
ni antara budak aliran sains...
but semua fara rapat..dorang best tawww!!
amik kauu die makan..hehe =,=
yeah..akhirnya si SNAP dapt gak masuk gambar...
akhirnya...
huh...

Sunday, June 19, 2011

Farah Azurah Puas Sangat Laa uw ...

Assalamualaikum...
waaaa,penat teramat penat..kaki cek nak tercabut noohhh...
tercabut ??hang jalan kaki lame-lame kaa ??
hehehe..xlah,fara cume naik teksi then naik scooter then naik kreta..
hahahha...penat gila wehhhh...
seawal jam 10 pagi,fara gerak dari air tawar 2 ke rumah fara..
sebab air tawar 2 uw kampung abah an...
then sampai rumah siap-siap nak ke rumah syafiq..
ada masak-masak untuk jualan esok...
naik scooter..sangat penat sebab penat laaa..
then kol 2.30 rush ke kipmart kota tinggi....
tengok my buah hati jantung pisang usus ada semifinal hari ni...
sampai jer dorang lom mule...
syukur sangat sebab boleh tangok prsembahan my wangi...
alhamdulilah,die layak g final...suke bagai nak gilaa...
ok,fara kan suke jerit then korang bayangkan laa fara jerit cam ni...
yeahhhhhh!!!!


 uppsss,korang jangan lak fikir fara akan lompat cam ni...
fara suke jer but xkan lompat sampai cm ni...
i'm muslimah girl kan..hehehehhe...
malam ni fara xd masa nak upload gambar sepnjg hari ni..
ada masa fara upload k...
yg ada cume ni jer...kami buat coklat untuk dijual esok hari..
tengok ni...
 very sweet coklat ni...
fara daa pandai buat..yeah...
"mak,raya akak buat kuih ni tawww..tggu resepi aka..hehe.."
mak kate,ok laa..senang sikit...hehhehe..yeah...

Saturday, June 18, 2011

Akhirnya Berpisah Jua ...

Assalamualaikum...
hai semua...jawab k salam fara uw...
well,seperti yang korang perasan kali ni,fara buat perubahan lagi kat
blog kecik fara ni...but yang ni very sweet to mee..
colour pink n white..ala-ala vintage gitu...
hehhehehehe..
so,pagi cam biasa buat kerja then sarapan then text 
with my wngi ...really love fathi damn too much !!
hehehehhhe..over laa pulak...
ok,pagi-pagi daa dapat berita terkejut...
dikhabarkan kawan baik fathi sudah kehilangan si jantung hati...
so sadd to me...
mereka couples very sangat lame since form 2...
daa uw dorang pon bukan laa yang macam fara ni..
kalau fara ni kan kecoh,banyak mulut...
yang mereka ni very silent couple...bukan bisu eh korang...
hehehhhehe..
tup tup dengar cerita daa putus...
oooo,fara sangat laa risau...
takut laaa mereka yang berpengalamn uw pon leh ending sedih,
lagikan kan pulak orang baru ni...
doa fara harap kami berdua sentiasa dalam kedaan baik..
harap-harap xd yang sedih akan berlaku...
amin...
for my friend uw,aq harap ko tabah laa k...
ko pon skrg daa g belajar kan...
so,study laa elok-elok kat sane...
ok...
chill !!!

 

Friday, June 17, 2011

Kursus Bahasa Inggeris Serendah RM10 untuk 10 jam ...

Assalamualaikum...
ok,fara nak buat promosi kali ni...
sesiapa yang duduk kota tinggi boleh laa baca sini...
ok,satu kursus bahasa inggeris akan dijalankan di daerah kota tinggi..
bertempat di TADIKA TUNAS SAGA(berdekatan dengan flat perumahan polis)
fara rase korang semua wajib sangat laa pergi
sebab die akan ajar ENGLISH COMMUNICATION..
bayaran pon xmahal cume RM10 untuk 10 JAM...
yang ajar bukan cikgu tadika taw,
orang yang berpengalaman dalm bidang ni laa..
kursus ini terbuka kepada semua peringkat umur
dan semua bangsa..
kalau korang berminat,boleh laa datang ke TADIKA TUNAS SAGA 
KOTA TINGGI untuk mendaftarkan diri korang..
SABTU(18 JUN 2011)
4 PETANG ..
korang jangan pulak fikir dalam 1 hari kita belajar sampai 10 jam,
tidak..nanti semasa pendaftaran segala keterangan akan diberi..
so,jom laa kita mendaftarkan diri...
bagi yang nak amik MUET,SPM,PMR bolehh laa sangat 
join kursus ni...
kita fasihkan bahasa inggeris kita..
boleh kan ??
hehehhehhehee...
kalau ada pape yang tidak faham,boleh laa tingglkan comment anda
atau text fara kat SINI ^_^
ok,daaaa ...

Budak SMK Laksamna,Mehh Sini Semua ...

Assalamualaikum ...
hai korang....memang badan rase sangat tidak selesa hari ni..
cuaca lakk agak panas...
tadi belajar lagi bnde baru kat kelas seni...
ya allah,memang sangat betul fara daa jatuh cinta ngan pendidikan seni..
hehehehhehe..mudah-mudahan sepanjang pembelajarn
fara allah mudahkan nnti..amin..
daa...hari ni fara makan makanan daripada air tangan my wangi..
hehhehehehhe..so sweet laa uw..
hehhehhehe..die masak mertabak maggi..
makanan uw die nak jual hari isnin ni...
sebab my sekolah iaitu SMK LAKSAMANA ada wat hari koperasi..
so,ada laa buat jualan sikit...
my wangi laaa yang jual nanti...
fara xd jual tapi tolong group kawan fara ni...
nanti fara tolong promote kat cikgu-cikgu pasal makanan 
kitaorang..group yg fara tolong uw jual roti john...sedap taw...
die penah jual kat bazar ramadhan kota tinggi..
fara pon ada laa jual sikit-sikit...fara nak jual pashmina...
but fara xamik bnyak laa,first order first get...
colour pon xbnyak n hrga semua xmahal...
nak taw cm ne selendang nye..hari ahad or sabtu fara 
update gambar-gambar nye...
cume terbuka kepada students SMK LAKSAMANA and Tun Habab..
itu pon kalau ada yang nak...
ok,bye...
^_^

Thursday, June 16, 2011

Lukisan Kedua Selepas Semalam ...

Assalamualaikum...
adeh adeh adeh,umur baru 18 daa sakit belakang ..
ni gara-gara jatuh semalam laa ni...
adeh,tolong .hurmmm..how your day today ??
ok x ??jam kat jalan cam ne ??teruk x ??
kat mna-mana mesti ada jam an...ni laa,kenderaan daa terlalu 
banyak kan...tapi,nak wat cam ne ..
hak dorang..duit dorang..ikotkan jer laa..
ok bla bla bla...tadi ada kelas SENI lagi ....
yeah....gila hebat fara daa jatuh cinta ngan seni...
betul..esok ada lagi kelas seni..ok,best ah cam ni...
padahal lukis xlaa lawa mane tapi sebab keselesaan fara belajr seni
uw yang buat fara suke...syok ah...
rase otak cam free jer ..memang relax...
hehhehe..semalam cikgu suwo fara lukis rumah,pokok,ular,
burung,jambatan,sungai ..
fuhhh,daa lame xlukis then bila lukis entah jadi apa an..
hehehhehehe..but rumah tetap rumah...
semua same jer cume lawa ngan xlawa jer...
so,tadi fara kena lukis LIVE DRAWING ....
fuhhhh,fara daa takut an tapi dalam hati cepat-cepat
baca doa mintak dimudahkan kerja nya ...
so,fara pilih botol air fara ni...
setiap lukisan cikgu tnye knp awk lukis bnde uw...
so,fara jawab sebb botol air ni fara syg..
daa uw xkan pecah nye laa botol air ni...
sebb time orientasi form 6 uw ada budak langgar 
then pecah daa botol nye...
hah,nak tengok x hasil nye yang sangat wekk wekk uw...
hahhahahahahha...
hahahaha..
same x ??nasib ah..yg penting fara daa cube..kan ??
hehehehhehe...

Wednesday, June 15, 2011

Jatuh Pose Paling Comel ...Hehehehhe

Assalamualaikum...
hai korang semua...selepas beronok-ronok dan berseronok 
mengupload gambar banyak-banyak tadi,
ni nak ngadu something lak kat korang...
ngadu ker ??entah laa...nak cerita ni...
huh,tadi tengahhari fara xbalik rumahh sebab sekolah ada wat perjumpaa
kokurikulum...iti perjumpaan pertama so wajib datang..
next,fara pon beli ah makanan kat kedai luar..
so,naiklaa scooter kawan fara..but die mintak tolong tarik kuar moto die
sebb kat parking uw cm turun bukit,so kena tarik ke atas 
bawu moto nye leh jalan...
so,fara pon tarik jer laa dengan muke selmba...
then mira cakap " fara,boleh lagi ker ?? "
fara says " boleh laaa "
dup !!!!
"fara,kau ok ak ?? "
"hurm,ada orang ak ...eh,dik nmpak eh..jangan bagitaw orang eh "
hehehehhehehhe...
so,ringkasnya fara jatuh terduduk...
puihhhh,sakit sehhh badan ni...
maklum laa,fara daa lame xjatuh...
sakit memang sakit but mira uw leh cakap fara  jatuh dalm
pose yang comel...haahhahahha...
ko ni mra,aq ni sakit ko leh ckap macam uw laa...
nasib baik baju fara xkotor taww...
aduyai...uw laa,semata-mata nk makan luar sangat an...
hehehhehehehhe...
pape pon,comform ko akan ingat aq sebab cume
ko ngan budak uw jer yg nmpak..
hehehhehehhehehe...
malu sehhhhh ^_^

Segmen Bujang Dan Sakura : Kami Tak Lupa Diri

Assalamualaikum...
yeah,join segmen yang luar biasa sikit...
lain dari yang lain..
ni semua pas  MET BUJANG singgah blog fara laa..
terima kasih sangat-sangat ok...
ok,first letak banner..
done !! next kena senaraikan RUKUN ISLAM dan RUKUN IMAN..
ok,ini Rukun Islam.. 

1-Mengucap dua kalimah syahadah 
2-Menunaikan solat fardu lima waktu 
3-Berpuasa pada bulan ramadhan 
4-Membayar ZAKAT 
5-Mengerjakan Haji di Mekah bagi mereka yang mampu
next,Rukun Iman pulak...
  1. Percaya kepada ALLAH
  2. Percaya kepada Nabi-nabi dan rasul
  3. Percaya kepada Malaikat
  4. Percaya kepada Kitab-kitab
  5. Percaya kepada Hari Akhirat
  6. Percaya kepada Qada' dan Qadar

Gembiranya Farah Azurah Berbaju Kuning !!

Assalamualaikum...
hai semua...hari ni kena lagi ngan that girl uw,
oooo shittt...ase cm nak gigit telinga die uw...
errrr,nanti ada taik die..wekkk!!
hehehehhehehehehehe...
ok bla bla bla....hai korang yg sangat gojes uw...
nak ckap ni,fara sangat happy hari ni laa...
(walau ada budk uw,xp,lntak laa die)
sebab hari ni first day fara berbaju macam student form6 
SMK LAKSAMANA KOTA TINGGI...
ooooo,sangat teruja wehhhhh..fara smpai jer semua diam jer..
sebab pagi kan..then daa lewat sikit baru ada yg tegur sebab 
"berbaju kuning!!"
yeah,fara suke sangat baju baru ni..xlah cm dulu-dulu...
baju putih kain wrne biru...
alah,g mane-mane semua orang taw kita dak sekolah...
kan ?? kan ?? kan ??
so,sebab excited nye pasl fara pon bawak laa camera DSLR
biasa fara uw...bukan DSLR eh..puihhh belom berduit lagi 
nak beli camera uw...hehehhehe...
ok,so let's we start my yellow photo...
tuan muke...hahahha
 yeah..my penolong n ketua..
alah,amalina sibuk laa kang belakang..
hehehhehhe
kami ex student SMK Laksamana..
but,tertinggal lagi 2 orang...
mne enth mereka time ni..hehe..n last sekali..
with my wangi laaa
hahahha..tudung fara da serabut an..
mane x nye,time balik snap photo ni..
yang lain semua time waktu rehat..
hehhee..beb,aq memg daa mule rase sayang kat mereka semua..
otak dorang memang best..
tapi kelas 6 RENDAH UM(GEOGRAFI) korang semua best!!
terutama si chef kelas ni iaitu,ketua kelas fara...
macam2 makanan die mask setiap hari...
best  ah korang...
muahhhhhhh!!!