Silent reader

Friday, March 30, 2012

Happy Birthday UmieArtoqiemie ohsemmm !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku buat special entry untuk kakak umie yang
paling meletup abat ni ..
pehhhh !!
aku memang follow habis semua aktiviti die ..
apa aku kira,
twitter,belog,channel youtube,fb
semua aku cari pasal KAK UMIE ni ..
hari ni birthday die ..
HAPPY BIRTHDAY KAK ! 
semoga berjaya dalam hidup dan sentiasa 
OHsemm selalu yerr :)


 kak umie yang paling ohsemm !!
all picture kredit here : belog umie

p/s : belog kak umie serius best !boleh follow wehh

Wednesday, March 28, 2012

Main Gitar Plus Lgu Best ! Jom tengok

Assalamualaikum ..
fara ad nak kongsi video dengan korang ..
memandangkan ada yang tengah stress,
lepak ah dengar lagu ni ..
best oiii :)

Thursday, March 15, 2012

Cerita Malam Jumaat ! * tiada unsur seram ^^ *

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku ni kejap ada,kejap hilang kejap update 
setiap hari sampai lebam mata ..
itu melampau ! hehhehe
aku ditimpa masalah baru ..sesuatu barang yang sangat
aku sayang dah rosak !
rosak ! rosak !
jujur aku menangis untuk pemergiannya ..
seakan kehidupan ku menjadi suram ..
forever alone ! alone alone !
kini setiap hari masaku hanya diperuntukkan untuk
membuat nota ..
sangat membanggakan diriku apabila dlm
sehari aku mampu menyiapkan nota satu bab yang 
muka suratnya sangat banyak ..hah !
aku rasa macam 
"lajunya jari aku menulis..hehhee "
so selepas ini aku berharap aku boleh maintain 
buat kerja laju macam gini .. 
sangat best ..hehhehehhe :D
kini dalam proses menyiapkan nota yang terakhir ..
kalau boleh nak siapkan sebelum hari sabtu ..
sebab hujung minggu ni nak berehat !
belum dapat rehat lagi ni ..
hehehhehhehehhehehhe
^^


Tuesday, March 13, 2012

Sweetsumie Choc Menawarkan Coklat Yang Sedap ! jom order ^^

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
anda duduk sekitar KL mahupon bukan ?
ingin memberikan hadiah kepada kekasih mahupon 
teman anda yang sangat sukakan coklat ?
kalau kawan korang tak suka makan coklat,bagi jerr
hadiah ini..dijamin akan suka dengan kecomelan hadiah ini ..
hahahhahahahahhaha ..
ini sangat comel weiii ..
fara memang sudah jatuh hati sangat-sangat dengan
kecomelan design coklat ini ..
upsss,bukan sekadar coklat,mashmellow yang lembut
lembut tuee pon ada taww ..
malah dicantikkan dengan design yang menarik ..
korang patut cuba !! ^^
marilaa berkunjung ke Sweetsumie Choc !
pemilik sweetsumie choc ini ialah kak Shuhadah :)
pelbagai corak dan warna anda boleh dapatkan 
mehhh cuci mata dan boleh laa order dengan pemilik

Marshmallow choc
 
Choc oreo
 
 
Lolichoc 
 
say what say what ??rasa tergoda tak dengan 
kecomelan coklat-coklat ini ..
segala harga boleh laa rujuk kepada pemilik 
jangan risau,keenakkan dijamin yee ..
^^
 
 
 
segala rujukan boleh laa ke laman facebook
pemilik Sweetsumie Choc 
 

Thursday, March 08, 2012

saya nak tudung bawal

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
korang kenal tudung bawal ??
taw tak tudung bawal tuee macam mane ??
orang macam aku yang sebelum ni tudung ni tudung
bawal,aku cuma panggil 
TUDUNG BIASA ..hehhe ^^
wooo,fara join cabutan bertuah laa..
doakan fara dapat yee. 
comel kan banner untuk segemen ni ..
fara teruja nak join sebb banner die
sangat-sangat menarik perhatian fara ..comel !
^^

SEGMEN AY DAN RR

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
terima kasih amalina sebab sudi invite fara
join segmen awak dengan kawan awak ..
so dengan rela hati fara join segmen ini ..
yeah !!! ^^
 
 aku tertarik laa dengan girl comel
belakang tue..hehehhe ^^
semoga aku berjaya dalam segmen ini..
amin

Saya Join,Pasti Dapat Doodle Part 2

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
mudah-mudahan saya sempat menjadi yang terawal ..
amin ..


nama = Farah Azurah
warna doodle = kelabu


Korang Dengan Mudah Boleh Kenal Orang Johor Dengan Cara Ini !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
ya allah,aku bersyukur sangat-sangat sebab exam dah
selesai..segala memori kat otak yang pagi tadi
mampat sampai aku takut die meletup dah habis..
dah berakhir..esok boleh tengok anak ke 11 atuk aku kahwin..
yeah !!
korang semua yang dah lama usha belog fara,
mesti taw fara ni anak jati johor ..
kan ??
so dengan indahnya fara nak kongsikan dengan korang 
cara macam mana korang nak kenal warga
johor macam aku ni..hehe ^^
jangan risau,penulisan tidak membosankan yee
jom kita mulakan ,,

1) Manusia Johor kebanyakkan ayat mereka akan diakhiri dengan 'ekk'. Contoh, "ini kau punye ekk?", "macam mana nak buat ni ekk?", "uit, nama kau sape ek?" dan etc.

2) Manusia Johor merujuk kepada Johor Bahru sebagai Johor dan tidak JB. Kalau orang di negeri Johor sebut Johor, ia bermaksud Johor Bahru (JB), bandar dan bukan Johor, negeri ini. Biasa digunakan oleh mereka yang tinggal di luar Bandar Johor Bahru seperti di Masai-chusettes umpamanya. Contoh: beb, gua nak turun Johor laa. Lu mahu ikut gua tak? Jadi, jika dia sudah berada di Johor, tak kira di daerah mana - jika penduduk tempatan kata nak pergi Johor, ia bermakna nak ke Johor Bahru. Jangan pulak buat lawak bongok berkata, "Eh, lu kan dah ada kat Johor?" Atau lebih teruk lagi, jangan memandai nak tambah 'ekk' dengan soalan itu.

3) Manusia Johor menyebut Muar sebagai MUOR. (Kena juih bibir sikit) Malah korang melafazkan semua yang berakhir dengan "AR" sebagai "OR" Contoh: Aku kena pakai seluor besor untuk main bolor kat Muor besok. (Aku kena pakai seluar besar nak main bola di Muar besok). besar, BESOR? Slipper, SLIPPOR? Aku tergelak. Lapo (lapar), penampor (penampar), ulor (Ular), pagor (Pagar) dan lain-lain.

4) Manusia Johor walau dia seorang yang pendiam pun, kalau sekali dia buat lawak, boleh gelak sampai guling-guling beb. Manusia Johor senang diajak berborak, bergurau sebab sikap humor yang ada dalam diri. Hampir semua manusia Johor pandai loyer buruk, tak kira la bandar atau luar bandar.

5) Manusia Johor ada ENDUT. Kalau tak pernah berendut, pasti pernah ada endut atau busuk-busuk pun teringin nak ada endut. Contoh ayat: Haa ... kau dah ada endut yer? Kau pergi berendut kat mana? Orang berendut dia pun nak berendut. Endut ialah teman lelaki atau teman wanita. Berendut tu macam pergi dating la.. hah hah hah.

6) Kat Johor femes otak-otak, gula tarik, gula kandy, sagun. Tapi dah jarang dapat gula tarik. Best woo, boleh tarik panjang-panjang.

7) Pernah (or berangan nak) jadi Mat Rock. Rasanye Sebab kedudukan Johor dekat dengan Singapura, Sebab itulah pengaruh barat di Malaysia masuk melalui Johor dulu. Itu teori je lah. Jadi, tak heranlah kalau Kumpulan Rock kat Malaysia ini semua ada susur galur dari Johor. Amy, Zainal Abidin, Nash dan sebagainya. Boleh pakai ke teori ni?

8) Kenduri kawin ada Telur Pindang Telur pindang ialah telur ayam yang direbus dengan segala macam rempah dan dedaun untuk mendapatkan bahawa cita rasa istimewa.Lepas rebus, telur akan berwarna coklat. Kedua-dua kulit dan isi. Biasanya orang buat telur pindang ni untuk majlis khas, seperti majlis perkahwinan. Zaman dulu-dulu, kita boleh tahu kelas sosial rumah tuan - biasanya orang kaya-kaya jer buat telur pindang ni Sebab ianya rumit dan makan masa berjam-jam. Oleh itu menggunakan kos yang tinggi.

9) Manusia Johor baju simpan dalam GEROBOK. Tidur pakai GEBOR. Tidur atas LECA. Jotos bermaksud luku. Contoh, "aku jotos pale ko kang"

10) Manusia Johor boleh dapat siaran daripada Singapura. Aku pun suka layan tv singapore sebab dorg tayang movie best-best..hah hah hah. Kekadang manusia Johor dapat juga channel daari seberang, contoh RCTV, SCTV.

11) Manusia Johor semua cantik-cantik dan kacak-kacak..ok! ini aku tambah..tapi benar!..keh keh keh
ini memang benar guys ..
kadang kadang dalam penulisan belog aku pon
aku terbawak bawak yang "ek" tue..
hehehhehehehhehehe ^^
paling best dapat siaran luar negara wooo ..
singapura ngan indonesia negara tak pernah ku pergi,
dapat tengok siarang dorang pon oke laa..
kalau indon setiap malam full dengan sinetron ..
tuee PUTRI Yang Ditukar panjang taww episodnya,.
hahahhahahhahahaha
jom melawat jom semua ^^
 


p/s : telur pindang cecah dengan kicap..
sedap wehhh !! aku suka ^^
 
 

Tuesday, March 06, 2012

Aku dah cuba makanan ini..kamu ?

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
haloo halloo kawan kawan ku yang indah ..
mukadimah kurang menarik,bolehh laa tuee ..
pehhh di saat aku perlu memerah otak bagi
mengingat dan memahami setiap dasar yang berada
dalam negara,aku sempat lagi update belog ..
esok exam seni dengan pengajian am kertas 1 ..
go go fara go ..
minggu ni minggu special dalam diri aku ..
setelah penantian yang lama,lama aku tunggu,
kini minggu ni dapat jugak akhirnya ..
alhamdulilah,indah semua ..
*itu kemudian cerita*
minggu ni saje datang mcd 2 kali ..
bukan bajek nak cakap makan mcd itu bagus,
tapi teman die makan di situ ..
pehhh,order aku memang menu tetap ah ..
aku malas nak cube burger yang sayur banyak,
tuee yang kuning tuee apa ,
dgn timun die yang susah aku nak telan ..
sorry !
saje laa kan pagi-pagi hari tuee breakfast sesama..
saje jugak breakfast tempat cam gini ..
then order laa sarapan pagi yang aku rase,
"makan mee rebus lagi sedap"
sebab aku rase sarapan tuee tak best langsung !
then saja laa test makanan ni ..
 apple pie !
dalam die ad cecair gituee,aku rase macam makan
karipap yang intinya cair ..
karipap 4biji RM1 tuee lagi sedap ..
so kesimpulannya,aku takkan makan ini lagi ..
then tadi,aku kenyang gila makan makanan mak masak ..
lagi sekali teman makan kat luar ..
makan lagi kat sini tapi menu Lunch pulak ..
aku sebab kenyang cume order McFlurry dan 
McBites ..
 aku tak terfikir pon nak makan ini tapi sebab
papan iklan di atas tuee buat aku rase macam
nak cuba makanan ni ..
oke,terbukti boleh buat aku nak cuba lagi selepas ini ..
tetapi,aku tertipu !!
aku memikirkan ketulan ayam ni besar-besar,
sekali alahai comelnye laa ..
then tadi sebab cume nak rase,aku beli
10 ketul jer laa..kecik betul sesuai laa untuk 
aku menjamah makanan ini ..
the end !
 

Friday, March 02, 2012

Selamba Habis Conteng Mata !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku dah cek kat blog awie omar,alhamdulilah ..
masih kekal dalam carta !
nervous gila minggu ni ...
tugasan baru dapat lagi..tak pee,kena terus berusaha !
hehehhehehehhehehhehehe ..
tadi aku lepak sekejap kat youtube,
dapat laaa aku karaoke dalam bilik sorang-sorang,
sebab tak de sape boleh dengar ..
adik dengan mak tidur,mujur mereka tidak mendengar
suara SEDAP aku ! puihhh..hehe ^^
 aku turut memiliki kawan yang bernama HOE LI TING
yang mempunyai kuasa karaoke di tahap tinggi !
hahahhahahahhahahha ..
suara die sedap oiii,siap boleh nyanyi lagu melayu taww.
aku pernah ketawakan die terbahak-bahak
bila dia nyanyi lagi MATAHARI-Agnes Monica ..
aku tak taw apa yang lawak sangat time uw sampai
die kejar aku sebab ketawakan die ..hehe..
sorry Li ting ^^
(aku sayang dia sebab dia selalu tolong aku dalam pelajaran)
macam biasa mukadimah belog aku selalu
lari jauh dari tajuk asal ..kalau korang perasan laa ,,
seperti yang aku nyatakan dalam mukadimah tadi,
aku melayari laman web youtube ..
oke tetibe terdetik dalam hati nak tangok 
cara orang make-up !
aku suka tengok manusia cantik-cantik,pengantin cantik
yang buat smokey eyes untuk eye shadow dorang ..
pada aku macam ' Lawanya mata diaa ! '
so aku tengok laaa video yang ini ..
die guna eye shadow warna hitam .. ^^
alasan kenapa aku stay tengok video ni sebab 
dia pasang lagu best ! boleh nyanyi weiii..
hehhehehehhehehhehhehehe ^^
then sepanjang dunia make-up dalam youtube ni,
aku suka tengok Michelle Phan punya channel .
semua cantik cantik oke !
 haaa,bila aku tengok tutorial make-up ,
terdetik di hati aku dan bibir aku berkata,
"dorang ni selambe jerr amik berus conteng-conteng 
mata tuee..macam best jerr "
kalau aku nak make-up ni takut sangat,betull !
korang pernah  jumpa aku depan-depan pakai
eyeshadow tebal-tebal ??
belum kan..nak jumpe tunggu umur aku pnjang,time
aku kahwin nanti ehh..
aku upload banyak banyak gambar aku make-up
tebal ..hehhe :D 
tapi aku mula laa belajar sikit sikit basic tuee ..
basic make-up waktu menari dulu pon ada,
so adun sikit sikit laaa..hehe :D
so korang suka make-up x ??
hehehhehehhehhehehehhehe
^^