Silent reader

Tuesday, November 29, 2011

Time Aku Kahwin Nanti Ada Berbalas Pantun x ??

Assalamualaikum ..
*wajib jawab* ..
adat melayu sebelum nak berkahwin terdiri daripada
merisik,meminang,melamar,bertunang,bernikah,bersanding ..
amboi banyak kan adat kita sebagai orang melayu ..
kali ni fara xnak cakap banyak..
mehh laa tengok video ni ..
hah,mahal beno duit hantaran kan ??
kalau macam gini,
memang ramai ah yang tak kahwin..
hehhehehehhehehehhehe
yang menarik perhatian fara sebab mereka 
berbalas-balas pantun ..
bukan senang nak balas-balas pantun ni..
mau tercabut urat dawai dalam badan untuk cari
perkataan ..hehehehe ..
^_^

Aku Jamin Beli Beg Kat Sini Paling Murah !! *harga RM20 dan RM10*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
wott wott wott ..
jualan terhebat sedang berlaku sekarang ..
beli beli beli beli !!
 wooo,aku bukan suruh beli aku laa ..
ehem perhatian perhatian ..
sape kat sini yang minat gila dengan beg ??
u know BEG ??HANDBEG ??
mehhh mari baca dan terus baca ..
fara jumpe tempat yang mana harga sangat murah 
dan ini tidak tipu !
TIDAK TIPU !!
tak percaya ??
 nampak tak hrga RM20 uw ??
hah,tengok baru rm10 ..
jimat sangat-sangat wehhh ..
yang kat belakang ada harga RM19,RM25, uw baju ..
tapi beg yang depan depan uw semua RM20 ..
fara daa tengok semua masih cantik malah
tanda harga sala masih ada ..
so,buat apa berbelanja yang mahal-mahal ..
baik beli yang offer ni ..
lebih murah ..
oke mesti korang nak taw kat mana kedai yang jual
beg super murah ni ??
korang taw ak TESCO TEBRAU bersebelahan 
jusco tebrau ??
oke,senang cakap ni kat johor laaa ..
kalau korang pergi tengok wayang ngan pakwe
korang kat jusco uw,ngecek laa sikit duit die..
mintak beli beg murah-murah kat TESCO ni ..
hehehhehehehhehehe ..
so apa lagi,mehh serbu tesco pas ni oke ..
^_^

Adehh,Aku Layan K-POP Laa pulekkk ... *BUKAN TIPUAN*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
Yeoboseyo semua ..
ahak,cakap korea laa pulek ..jap,betul ker tidak aku ni ??
maaf yer peminat korea semua ..
fara masih dalam proses belajar ..
tidak dapat disangkal lagi jiwa dan mata fara sangat
suka suka suka kepada ini KOREA ..
fara sangat suka cuci mata tengok fesyen korea,
*fesyen muslimah tetap yang no 1*
fesyen memang majoriti ramai yang minat ah ..
ini kes bila farah yang layan harcore*bhahaha penipu*
merubah sikit kepada K-POP ..
grrrrr,adakah ini pilihan yang bijak ??
betul ker sesiapa yang meminati dunia k-pop ini
pasti akan menjerit-jerit tatkala si handsome dan
si cantik membuka mulutnya untuk menyanyi ??
kalau gini laa gaya nya,cancel aku !
hahahhahahahhahahhahahhaha ..
oke laaa fara ni bukan laa mundur sangat sampai
sehelai k-pop pon tak layan ..
fara ni kategori yang TIDAK OBSES kepada artis laa ..
kalau dengar lagu uw kalau best fara layan ah ..
kalau tak best,jangan harap nak dengar ..
adakah aku kejam ???
so baru-baru ni ada lagi kumpulan k-pop wanita yang
berjaya mendambat hati fara selain kumpulan
wonder girl-nobody dan 4 Minutes-Hot issue ..
now fara minat kumpulan KARA !
KARA !! bawah ni ada lagu yang menjadi kegemaran fara ..
wing ^_^

WANNA-kara

hah,video k-pop ni cecomel betul macam farah ..
*oke,aku perasan.maaf*
memang betul musim k-pop ni banyak pengaruh nye kepada
peminatnya ..yang ada uw siap letak gambar bebanyak dalam
folder facebokk sebab dorang minat ..
peminat k-pop ni tak kira lelaki atau perempuan ..
semua layan dengan k-pop ni ..
tak kisah laa korang nak layan apa pun,
yang penting budaya MELAYU kita jangan lupa oke ..
^_^

Sunday, November 27, 2011

Nasi + Oblong + Burger = kurus nanti !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
oke hari ni hari ahad cuaca agak tidak sekata ..
kejap hujan kejap tidak di kota tinggi ini ..
hati mula gundah gulana kerana fara ikut bebudak
menari g menari kat rumah orang kahwin ..
kesian ah bebudak ngan pengantin kalau hujan lebat an ..
hari ni perut fara macam free semacam jer ..
macam biasa memang bukan HOBI fara ambil
sarapan pagi ..alasan kukuh kenapa fara tak suka ambil sarapan ?
sebab tak nak pergi bilik air sambil buang air BE*** ..
tak perlu habiskan ayat tapi sudah cukup
untuk membuatkan korang faham ayat fara ..
hehehhehehehhehhehehe :D
memang cari penyakit makan bende ni pepagi ..
oke kepada tajuk kita ..
apa maksud tajuk fara uw ??
LOL ..
fara memenuhkan perut dengan lafaz bismila ..
fara makan nasi,oblong kemudian burger ..
ooo terase enak setidaknya ..
burger murah yang berharga rm1.50 kott ..
kesedapan termasuk keenakkan membuatkan fara 
kena jugak makan makanan ni ..
hahhahahahhahahhahha ..
oblong yang ala-ala gedabak uw bukan fara makan semua ah ..
cuma sikit jer sebab kongsi ngan abah,mak ..
cuma nak rase jer ..
tapi sebelum fara makan burger uw,perlu laa makan nasi
untuk menjaga hati mak ..
kesian mak penat masak tapi fara tak makan ..
so better fara makan .
korang nampak tak makan bende-bende ni semua 
comform boleh kurus ??
hahahhahahhahhahahahhaa ..
kurus tapi sakit tak guna ..
percaya ah !
oke ah,nak dating dengan encikmasadepan ..
rindu ngan die ..
*dating dalam fon jerr laa :(

Saturday, November 26, 2011

TAHNIAH ! Kini Pemain Ragbi Kini Bergelar Suami ...

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
hai korang korang korang yang super awesome ..
 masih belum terlambat untuk fara berikan 
ucapan salam MAAL HIJRAH kepada semua
umat islan di seluruh dunia ini ..
semoga tahun baru ini memberikan seribu cahaya kesyukuran
kepada kehidupan kita semua..
amin :)
oke oke oke ..mehh fara nak kongsikan cerita berkenaan 
dengan pemain ragbi sorang ni ..
jeng,sebenrnya pemain ragbi ni cume pakcik fara ..
die memang player ragbi ketika di zaman sekolah dulu ..
now die daa kahwin,alhamdulilah ..
dorang berkahwin pada tarikh 25 november 2011 ..
name pakcik fara ni muhamad ridzwan .. 
lebih senang dipanggil CIK IWAN ..
haih tok kadi buat lawak sampai tercabut bontot mike uw.
hehehhehhehehehhehe ..
maaf tok .
alhamdulilah sangat sebab majlis berjalan dengan lancar ..
habis jer solat jumaat kitaorang semua bergerak
ke rumah pengantin perempuan yang berada di
felda sungai mas kota tinggi,johor ..
lagipon rumah pengantin perempuan dekat jer ngan rumah atuk .
tak sampai 20 minit daa sampai ..
kitaorang felda papan timur kota tinggi,johor.
pakcik fara daa berdebar-debar time nak pergi
rumah pengantin perempuan ..
yang pengantin perempuan pulak berdebar-debar
time kuar dari bilik ..
hehehhehehehehhehehehe ..
pakcik fara kira hebat laa jugak ..
sekali lafaz jer then terus mereka sah bergelar
suami isteri yang sah ..
fara doakn kebahagiaan ini kekal hingga ke akhir hayat ..
amin :)
 fara xnak bebel banyak,korang lihat laa semua gambar
yang fara sediakan ni oke :D
hahahhaha,ni sebahagian jer yang bergambar ..
yang penuh kat kamera dslr jurugambar ..
yang ni pakai kamera digital jerr ..
fara bersama kupu-kupu ..
ehhh salah,sepupu ..
hahahhahahahhahahahha,ni cucu sulung ni ..
yang bajek maria elena uw..
hahahahhahahhhaha :D
pape pon,selamat pengantin baru ye cik iwan ..
hehehehhehehehhee

Wednesday, November 23, 2011

Esok Yuna Pulang Trofi Lagu Terbaik ! *kenapa begini*

Assalamualaikum ..
i just wanna share this article to you all ..
article ni fara dapat daripada 


 
*suka dengan baju yuna.hehhehe*


KUALA LUMPUR, 23 NOV 2011: Memang benar satu kesilapan besar apabila penganjur Anugerah Industri Muzik Ke-18 (AIM 18), Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) mengiktiraf kemenangan lagu Penakut dendangan Yuna sebagai Lagu Terbaik.

Jelas Naib Pengerusi RIM, Adrian Lim, kesilapan tersebut datangnya daripada pihak mereka dan seharusnya RIM bertanggungjawab untuk membetulkan semula keadaannya.

"Memang benar telah berlaku satu kesilapan oleh pihak kami kerana telah memilih lagu Penakut Yuna sebagai Lagu Terbaik. Seharus pemilihan Lagu Terbaik dipilih berdasarkan kepada lagu yang memenangi anugerah dalam kategori lagu dalam genre tertentu.

"Kami mengakui kesilapan kami dan kami mahu membetulkan keadaan dan tidak mahu menyembunyikan perkara tersebut. Ini merupakan kali pertama kami mengendalikan majlis anugerah tersebut lantas kejadian ini menjadi iktibar untuk kami di masa depan," katanya ketika dihubungi portal murai.com.my mengulas mengenai isu pemulangan trofi anugerah Lagu Terbaik yang dimiliki Yuna.

Terang Adrian, esok ( 25 November ) satu sidang media akan diadakan bagi memulangkan semula trofi kemenangan tersebut kepada pemenang yang sewajarnya.

"Esok kita akan adakan sidang media untuk memulangkan semula trofi Lagu Terbaik itu kepada pemenang sebenar. Sepatutnya sidang media itu diadakan pada minggu hadapan namun disebabkan maklumat mengenainya telah pun terbocor maka kami terpaksa mempercepatkannya," katanya lagi.

Pada AIM 18 yang lalu, kemenangan Lagu Terbaik, Penakut nyanyian Yuna dipertikaikan oleh ramai pihak disebabkan lagu tersebut telah pun kalah kepada lagu Sedetik Lebih dendangan Anuar Zain dalam kategori Lagu Pop Terbaik.

Ini kerana selalunya sesuatu anugerah, lagu yang menang dalam kategori muzik/genre tertentu akan menjadi juara untuk kategori utama iaitu Lagu Terbaik. Kemenangan Yuna tempoh hari sememangnya tidak dapat diterima akal.

Ditanya adakah Anuar Zain yang bakal merangkul anugerah tersebut, sambil ketawa Adrian memberitahu lebih manis sekiranya jawapan tersebut didedahkan secara berhemah dalam sidang media yang akan diadakan esok jam 3 petang.

Namun apa yang pasti sidang media esok akan dihadiri oleh kesemua yang terlibat termasuklah Yuna dan Anuar Zain sendiri. Siapakah pemenang yang layak pastinya sudah boleh diteka sendiri oleh anda semua setelah mengetahui artis yang bakal hadir esok.

Bukan tidak mahu memberitahu siapakah pemenang yang layak cuma sekadar menghormati permintaan Adrian yang mahukan pengumuman tersebut dilakukan secara profesional di sidang media berkenaan.

Sementara itu, Anuar Zain ketika dihubungi sebentar tadi, tidak dapat memberikan sebarang komen kerana perkara tersebut masih belum disahkan dan hanya akan terjawab pada esok hari.





sumber daripada : Murai.com ..kalau korang nak info lebih,g masuk laman web sane eh..
 

Wordless Wednesday-# Majlis Kahwin Makan Free Laa

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*

Sunday, November 20, 2011

Kawan Dalam Blog Macam Kawan Dalam Facebook Jugak !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
 
enak kan petang-petang cegini minum air yang boleh menyegarkan
tubuh badan kita ...
*cewahh,macam doc laa pulekk*
enak memang enak tapi lagi best kalau kita
boleh keluar dengan member-member
sambil kayuh basikal slow-slow sampai
kereta belakang HON kita ..
hahahahhahahahhahahahhaha :D
oke hari ni rasenya fara nak cerita pasal persahabtan dalam
dunia blog ..
pada fara dunia blog ni pon oke jugak taww ..
same jer macam dunia facebook uw ..
cume beza facebook ni kita xboleh baca bebelan panjang die,
tapi dalam blog boleh ..
macam yang fara sedang buat ni ..
kita boleh kenal karakter kawan kita melalui gaya tulisan,
gaya hias blog ..
sebagai contoh die suka hias blog die dengan warna
gelap,then widget xd banyak,simple-simple jerr ..
gaya penulisan die jenis sempoi,
memang sah faham apa yang die cakap ..
walau die macam gitu tapi die peramah ..
selalu eply semua comment orang ..
haa,dari situ pon boleh bina persahabtan kan ??
yang paling penting,jangan cari kawan 
dengan melalui blog sape paling lawan,paling comel,
paling HOTT and semua yang bernama paling ..
nilai kawan dengan hati mereka oke ..
ni yang ada nak berkawan baik sebab blog die ramai followers .
sapo laa tu ??
hehehhehehhehehehhehe ..
so,marila kita berkawan baik sesama blogger :D

Saturday, November 19, 2011

Nahh,Gambar Bogel Untuk Kauu *mampuih*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
yeah,tahniah untuk MALAYSIA sebab berjaya dalam 
perlawanan menentang MYANMAR ..
alhamdulilah :)
oke,mehh laa kita kepada isu hangat ni ..
gambar bogel ??
mana ??
siapa yang bogel ??
artis kaa,blogger kaa,cewek kaa ??
sape uw yang bogel ??
wooooo,banyak betuiii soalan disembur kat aku ni ..
hahahahhahahahhaha ..
btw,tak de pon gambar bogel uw ..
fara cume nak bincangkan hal yang semakin berleluasa
yang berlaku di dalam laman sosial FACEBOOK ..
nampak gayanya semakin beronok-ronok gambar lucah
berada di laman sesawang ini ..
yang ada tu siap jadikan gambar TERKUTUK uw sebagai 
profile picture lagi ..
mau kena REMOVE ngan aku orang macam gini ..
hahahhahahahahhaha ..
"aku daa buat daa pon ! "
ni yang paling baru tak silap fara
virus menggunakan gambar lucah ..
eeee,kotor siott wall kita-kita ni ..
fara pernah terkena ngan kawan fara ..
daa laa dia uw cina,antar virus uw kat wall facebook fara,
mau die kena sembur dengan fara ..
nasib baik die kate itu virus ..
kalau die berniat jahat,memang kena dush dush ngan fara ah nnti..
*bajek kuat lagi*
kalau boleh mintak laa tolong sesangat,
hentikan laa penyebaran gambar-gambar tak elok ni ..
daa tak de kerja lain keee ..
jom ah kita same-same meREMOVEkan orang
orang yang sengaja upload gambar lucah ni ..
kalau yang kena virus uw,hati-hati oke ..
kuatkan iman untuk jangan bukak video-video yang disebarkan uw.
oke kawan-kawan semua ..
^_^

Friday, November 18, 2011

Bunyi-Bunyi Dalam Belog aku ..*pe bende uw ?*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
LIKE A STAR,LIKE A STAR ..
post kali ni kena taip lelaju sebab jap lagi bermula
muzik-muzik separuh akhir kat tv 3 ..
kan ?? lagipon lom makan malam lagi ..
ohoiii bila nak kurus kalau malam makan ??
"da beberapa hari saya tak makan malam..tak kan malam ni xboleh ?" 
kalau makanan aku cecomel macam gini
SAYA RELA TAK MAKAN ..
dok ngadap makanan ni jerr laaa ..
hehhehehehhehhehe :D
say what say what hari ni rasenya macam banyak pulak idea 
nak tulis kat belog .. *walaupon idea KOSONG !
kalau korang nak taw,sejak menjak
encikmasadepan fara xd disisi,rase macam tak
bersemangat nak tulis dalam belog ni .
kalau dulu pembaca setia belog fara memang encikmasadepan .
ni encikmasadepan daa jauh,harpnya masih
sempat luangkan masa ngadap belog fara ni ..
daaaaa, mari kepada tujuan asal penaipan kali ini ..
"awat hang nye tajuk pelik bebeno ??"
bunyi-bunyi dalam belog aku ..
pe bende uw ??
hahahhahahahhahahahhaa,bunyi-bunyi uw
bermaksud lagu yang ada dalam belog fara laa ..
"ooo,geeetuuu "
i really love with music ..
muzik buat hidup fara happy,tenang,best,rase macam 
dilamun cinta ..
*memang ngah bercinta kott*
muzik merupakan satu bahan yang boleh buat orang stress
kembali kepada ketenangan ..
 tapi kalau ngah stress sangat,jangan laa g layan 
lagu hardcore ..
memang aku tak boleh tolong ah ..itu masalah korang ..
hahahahhahahahhahaa ..
kali ni korang baca belog fara sambil layan 
lagu tangkap leleh bagi sedih semua orang ..
hhahahahahahhahahahhahahaha ..
pada fara,belog fara ni umpama sebahagian kecil diri fara ..
u know what i mean ??
maknanya ada sikit macam diri fara laa ..
*jangan bayangkan diri aku petak macam belog ni eh*
asal sekarang lagu dalam belog fara slow semacam ??
*TANPAMU*
sebab encikmasadepan fara jauh kott ..
kitaorang tak pernah berjauhan cegini ..
so rase lain ah sikit an ..
lagipon lagu ni memang sedap kott ..
uw yang bagi layan sikit jiwa ni dengan lagu tangkap leleh ni .
hah,kalau korang memang rajin masuk belog fara,
fara suka letak lagu yang bajek hott kat telinga fara  ..
tapi korang jangan risau biasanya lagu 
yang fara pilih semua uw memang super best !
*puji diri lee pulekk*
so,harap korang semua suka laa masuk belog fara ni
sambil dengar lagu-lagu yang sahadu mendayu kat sini ..
*aku teringin nak letak lagu KERONCONG*
^_^


Kita Dilahirkan Untuk Menyukai Yang Comel !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
hari ni hari jumaat bersamaan 18 november 2011 ..
hari ketiga encik masa depan berada di PERAK .
menjaga diri semasa ketiadaan encikmasadepan..
oke hari ni fara nak bincangakan topik yang bajek
semua pompuan suke bende comel ..
betul ker semua perempuan suka sesuatau yang COMEL ??
pada fara bergantung kepada diri sesorang jugak ..
tapi kalau diri fara,memang taksub dengan sesuatu yang comel .
kadang-kadang uw bende uw tak comel
dimata encikmasadepan tapi pada mata fara tetap comel.
encikmasadepan lelaki,mana laa pandai nilai sesuatu yang comel ni..
hehehhehehehhehehhehehhe..
dia kan lelaki ..tak getuu lelaki ??hehehe
so kali ni fara nak kongsikan all pic yang pada fara
COMEL sangat sangat sangat ..
awwww :)


 say what about this photo ??
pada fara nampak comel sebab baju die lelawa kemain,
siap ada renda-renda lagi ..
then macam ngah berangan gituu ..
awwwww ..

oo kucing memang semua nye cecomel kemain ..
tapi fara lebih kepada anak kucing sebab mereka
ni memang golongan GENG COMEL..
hehhehehhehehehhe

kalau korang kate ni tak comel memang kena
dush lapanjuta kali ngan aku ..
hehehhehehhehhee ..
kalau ni ada kat depan mata,memang fara simpan dalam
frame bagi anak cucu cicit tengok ..hehehe

comel nye kau budakk !!
ni yang rase macam nak jadi budak kecik semula ..
then paksa mak amik gambar fara macam gini.
hehehhehehehhehe

yang ni semua terbukti comel ..
kan kan kan ??

memang kalau boleh fara nak
barang macam ni jer laa...
nak semua nomel comel ..hehe

 
encikmasadepan bersama cikcomelafarah..
hehehhehehhee

 
mana laa mata fara ni xmacam panda,
sebab pada fara panda ni COMEL..
tengok gambar ni ..
comel !!
haa,so korang rase maam masuk dunia comel tak ??
hehhehehhehehhehehhe ..
fara memang cegini kalau boleh semua nak comel ..
hehehhehehhehehehhe .
comel pada fara uw banyak sebab tak semestinya 
wajah yang comel jer tapi gaya,suara dan lain-lain
semua mempengaruhi mulut fara untuk
mengatakn sesuatu uw comel ..
hehehhehehehhehehehe
^_^
 
 

Tuesday, November 15, 2011

Game Jutaria=Lu Kalah,Sarung Helmet !

Assalamualaikum ..
*jawab salam yerr kawan-kawan semua ..
ngehhhh hari ni fara baik pergi sekolah bajek ayu jerr ..
pakai baju kuning yang comel-comel uw,
sarung stokin yang konon mcm baby uw,
pakai kasut yang pernah same warne dengan encik buah hati uw ..
heeeeeeeeeeeeeee ..
btw,hari ni encik buah hati daa gerak untk ke perak esok ..
die mungkin tidur kat KL dulu then
esok agknya baru gerak :(
BELAJAR ELOK-ELOK YERR :(
 sebelum ni fara suke tengok encikmasadepan main
gitar depan fara,sekarang dah xd depan mata daa ..
tak pe,dalam hati kan ada :)
OKE,masuk kelas terus lepak ngan miraa,azam,khan ..
tinggal ni jerr kawan fara yang tinggal ..
yang lain masuk U and duduk ngan budak lain ..
hehehhehehhehehhehe ..
then kitaorang ttbe rase bosan gila !!
kitaorang nak main CEPER,tapi CEPER cume ada 3 .
*CEPER=permainan menggunakan penutup botol kicap kaca.
then tak lama lepas uw kitaorang main game SNAP !
game ni buat fara kecoh gila sebab kena sebut snap spe cepat an .
then bila daa kena marah,baik fara stop main an .
oke suara saya memang nyaring !
then nasib baik kawan fara yang bernama syafiq bawak 
game JUTARIA ..
 haaaaaaaaaaaaaaaa,lega boleh main game lagi.
 macam biasa ah game ni kena susun duit semua an ..
then ttbe cikgu masuk nak bincang soalan yang lepas.
kfine !
then tiba jerr waktu rehat terus ah start main an ..
waktu rehat sekolah fara daripada pukul 9.50 a.m.
kitaorang main game ni sampai kol 12.30 tengah hari ..
gila lame sampai papakedana kawan fara sorang ni ..
then kitaorang buat syarat,sape kalah game ni kena pakai
HELMET HITAM yang macam alien uw ..
hahahhahahahahhahahahhaha 
nasib baik aku menang,hahahhahahahaha..
orang kedua terkaya ..yeah !! *dlm jutaria jer
kawan aku yang kalah kena pakai helmet hitam ni
sampai 10minit ..hahahhahaha ..
nasib baik 10 minit,kalau kitaorang suruh 
budak ni round satu sekolah pakai helmet,
cer ner ??
hehhehehhehehehhehehe ..
harap esok azam bawak game best ..
yeah !!

Monday, November 14, 2011

Blog Simple But Awesome

Assalamualaikum 
 blog fara laa paling simple rasenya ..
hehehhehehehhe tapi AWESOME beb !!
hahahhahahahahhahaha ..
doakan farahazurah menang ..
amin :)

Jom Naikkan Semangat Malaysia Dengan Menyanyi *wajib !!

Assalamualaikum ..
fara sekarang berada dalam mood
SUKAN SEA yang kat Indonesia uw ..
walau hujan sebentar tadi,fara sempat tonton tv3
nye siaran langsung JAKARTA-PALEMBANG ..
lagi-lagi nampak pulak si Bryan Nickson Lomas,
memang mata ni semacam lekat jerr kat tv.
*ehem..yg kiri laa :)
ehem comel atlet kita ni ..
dapat emas lak hari uw ..
tahniah okee :)
oke sebenarnya fara nak korang semua mehh laa
bagi semangat kat atlet kita ni dengan nyanyi
lagu kat video bawah ni ..


fara kalau tengok iklan ni memang mata
tak bagi tengok arah lain ..
mesti nak nyanyi gak lagu ni bersama ..
aku anak malaysia beb !!
jom ah kita sokong atlet-atlet kita ..
khamis minggu ni tak silap
pemain bola kita lawan dengan team INDONESIA kan ??
doa banyak-banyak oke korang semua ..
ini untuk negara kita gak ..
pastikan kejayaan milik kita ..
amin :)

ceritaSPM=Paper Bm aku pulang awal ..pehal ??

Assalamualaikum ..
oke hari ni daa mule budak-budak yang lahir tahun
1994 ambik exam SPM ..
yang fara pulak semacam daa tua sebab daa 18tahun .
hehhehehehehhehhe ..
oke,berdasarkan tajuk fara nak cerita laa serba sedikit pasal SPM fara
pada tahun yang lalu iaitu tahun 2010 ..
oke,rase macam cantik sangat tahun uw ..
yeah !
*konon banner ah ni ..
nak join kena copy banner fara..hahhaa :D
OKE,MULEKAN CERITA .
semacam biasa hari pertama SPM biasnya paper BM ah an ..
so fara ni antara yang bolehhh ahh jawab paper bm uw.
gila xpandai jawab BM,memang kena
pelangkung ngan mak ..
hahhahahahhhahhahahha ..
BM jer ah boleh yang lain bese jerr ah ..
so dari pagi memang daa jumpe cikgu BM 
salam semua ah ..
siap mintak cikgu ngan mak DOAKAN supaya
karangan CERPEN kuar ..
muu nampak x kat situ ??
fara mintak karangan cerpen keluar ..
sebab si kaki berangan ni memang berharap agar cerpen uw kuar.
so boleh ah fara jawab ngan mudah ..

bukan ap,kalau karangan yang fakta ni kena
banyak isi,baru karangan jadi menarik ..
kalau cerpen pakai berangan jer ..
then fara pon mengingat laa format buat cerpen ..
cikgu kate TAJUK MESTI ADA !!
pehh cukup ah time trial SPM fara xbuat tajuk ..
hilang beb markah !!
alhamdulilah time exam berkat doa cerpen ada kuar ..
memang alhamdulilah ah time uw ..
oke,petang pulak paper seterusnya iaitu BM2 ..
ni ah best ..
orang lain semua mak bapak amik bawak
balk rumah ..
mereka boleh makan nasi yang mak dorang masak,
boleh tambah air botol yang daa habis,
tapi fara cume mampu duduk kat surau sekolah
bersama teman yang lain-lain ..
TAPI ,,
best laa sebab kitaorang boleh study ramai-ramai ..
time uw daa xkira kau kelas depan atau kelas hujung ..
yang mana duduk kat surau semua study sesama ..
baca buku sesama ..
yang mana cikgu-cikgu ada suwo baca ini itu
semua kitaorang kongsikan ..
memang best ah ..
then solat zuhur sesama ..
sape yang xsolat sila keluar ah an :D
petang fara jawab exam mule tenang jer ah ..
jawab dengan teliti sebab kalau boleh xnak ah 
hilang markah an ..
time ni ah fara rase macam fara ni ahli sastera negara .
hehhehehehhehee
*tak layak wehh !!
then dalam 30 minit exam daa nak habis,cuaca mendung semacam..
ni menandakan hari nak hujan ..
pehh time ni fara jawab memang laju gila ah ..
cepat-cepat siapakn bahagian yang novel uw ..
makna xnye,kalau berhujan sape yang nak 
amik fara balik ??
mak cume ambil guna motor jerr ..
fara kesiankan mak kalau berhujan nnti .
so dalam 15 minit yang trekahir fara terus keluar ..
sebab xnak berhujan dan tak sanggup
biarkan mak berhujan di atas motor .
lepas jerr fara naik motor hujan turun dengan lebat an ..
pehh time uw memang fikir kalau xbalik awal ni,
mesti aku ngan mak daa berhujan ..
hujan lebat lakk uw ...
sekarang alahmdulilah,walaupon fara balik awal,
keputusan BM fara sangat membanggakan diri fara ..
alhamdulilah sangat !




P/S : nak kongsi cerita pon boleh :)



contest malu tapi mahu by eka kaka

Assalamualaikum .

 malu laa nak join contest ni ..
ahakkkkk !
hehhehehehhehhehhehe ..
so dengan sifat terlalu malu ni,
fara bagi laa muke ngah cover malu-malu ni ..
ahakkkkkk !
alahai,pemalu nye saya ..
"lu perasan beb!!"
hehhehehhehehhehehhe ..
hei hei semua ..
doakan fara memnangi contest ini oke ..
mau join,cucuk bawah ni .
p/s : fara tag untuk semua yg nak join oke ;)

Budak Seri Iskandar Boleh Dapatkan Kereta Laaa .. *MENARIK !

Assalamualaikum ..
pagi indah bersama terbit matahari
yang menyinari alam semesta .,.
yeahhhh,indah sebab hari ni fara ponteng cuti sekolah..
hehehehhehhehehhe 
i alwys gelak gelak dalam blog ni kan ?? LOL 
wehhh,16 november intake baru untuk UITM kan ??
yee laa,detik detik sedih mule ah pas ni ..
ttbe blog aku jadi jiwang semacam ..yaww !
daa laa,abaikan ..
tadi fara dapat satu laman web blog ni ...
ni ada maklumat sikit yang boleh korang baca pasal blog ni .
BADRUL CAR RENTAL SERI ISKANDAR adalah sebuah syarikat berdaftar dengan SSM yang bertapak di Persiaran Iskandar Perdana 52, Bandar Seri Iskandar, 32600 Bota, Perak Darul Ridzuan. Kebanyakkan pelangan kami terdiri daripada orang-orang awam dan pelajar berdekatan seperti Universiti Teknologi Mara Perak Seri Iskandar (UiTM), Kolej Profesional Mara Seri Iskandar (KPM), dan Universiti Teknologi Petronas,Tronoh (UTP).




hah ??pelanggan ap pulak ni ??
hehehhehhehhehehhehe ..
hah,baca bawah ni okee ..

Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa dengan harga yg berpatutan. Diskaun diberi kepada pelajar atau penyewa yg menyewa dalam tempoh masa yg lama. Berikut adalah senarai kereta yg kami miliki:
  • Perodua MyVi 
  • Perodua Kelisa 
  • Perodua Viva 
  • Perodua Kancil 
  • Perodua Alza 
  • Perodua Kenari 
  • Perodua Viva Elite
  • Toyota Avanza
  • Hyundai Atoz

hah,ini ialah blog untuk perkhidmatan kereta sewa 
bagi mereka yang ingin dapatkan kereta sewa 
di kawasan bandar iskandar sane ..
tengok jenis kereta yang diberi sewa ni pon
oke laaa..sesuai dengan nama pelajar an ..
so,bagi yang belum taww pergi laa try masuk blog 
harga pon ada kat dalam laman web uw ..
just korang click nnti taww laa semua oke ..
 ^_^

Saturday, November 12, 2011

Gua Marah Ni,Gua Marah !

Assalamualaikum ..
"gua marah lu,gua hangin ngan lu"
arrrrr !!!

ehhh,pehal ttbe marah semcam ni cik farah ??
heeee,farah marah ??
alamak,kelakar laa wehhh ..
cer korang cari name makna FARAH ...
alaaa,aku taw korang semua xkan rajin nak g cari makna
name aku semata-mata ..
mehhh fara bagitaw makna name farah ..
maknanya ialah=GEMBIRA,GIRANG ..
seee,dengan berbekalkan muke fara yang macam gini 
cm ne fara nak marah orang ..
"aku ada helmet.boleh hempok kepala orang.haha ! "
fara gurau jerrr :D
"kakak aku seorang yang garang"
adik-adik aku cakap aku garang ..hehhehehehhee :D
mungkin kotttt ..
grr,kembali kepad mood marah tadi ..
arrr !! marah marah membara ..yeahh !!
korang merasakn diri aku ni seperti sudah tidak normal kan ??
LOL ..
sebenrnya bukan nye fara marah sangat laa ..
just mainan perasaan jer ..
tadi fara syok ah buat blogwakling an ..
"blog tak walking pon..name jerr"
then ttbe fara pon rase ah macam nak comment sometg kat 
entry die an sebab pada farah macam best ..
ttbe ada orang gelakkan ayat ni dalam entry die an .

pegang - piegang
selipar - selipo
almari - gerobok
selimut - gebo
keluar - keluo

then tetibe fara rase 
"perlu ker gelakkan ayat orang johor ??"
"macam ah kau nye bahasa uw betul sangat .."
grrr,ap ni gaduh pasal negeri lak ..
LOL ..
bukan gadow laaa hoiii,fara cume xberkenan 
dengan sikap salah seorang pengomen uw ..
biarlaaa nak guna bahasa ap sekali pon,
sebab kita kan 1 MALAYSIA ..
lagipon,daa memang dari azali macam uw ..
unik kan ..cer pergi negeri perak,kelantan sane ..
dorang pon guna bahasa ikut negeri masing-masing ..
jangan laa sampai nak gelak-gelakkan BAHASA negeri lain..
biarlaa mereka nak cakap macam mane pon,
mereka tak susahkan awak yang gelakkn bahasa negeri orang uw .
okee :D
peace,harmoni,damai,aman ..
hormati orang lain :D



P/S : kalau korang ada dari negeri lain,kongsi ah
bahasa korang kat ruangan comment oke :)
boleh beljar sesuatu yang baru :)



 



Friday, November 11, 2011

Aku Berharap LELAKI Tahu :)

Assalamualaikum ..
boy and girl ...
andai lelaki tahu semua perkara di bawah ini ..
Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.
 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.
 
Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


fara rase sangat bersyukur sebab dilahirkan sebagai 
perempuan .terima kasih YA ALLAH ..
bagi lelaki,nilai laa kami dengan baik ..
terima kasih ^_^

Thursday, November 10, 2011

Restoran Anjung Kota Gemerlapan Kota Tinggi .. Mehhh makan sini !

Assalamualaikum ..
mehhh fara nak review sikit pasal restoran 
yang fara buat majlis untuk senior fara ni ..
nama = RESTORAN ANJUNG KOTA GEMERLAPAN
tempat= jalan bypass mersing-johor bahru .
waktu beroperasi = jam 3.oo p.m until 12.00 tengah malam..
isnin tutup !!
makanan kat sini boleh tahan laaa ..
menyediakan perkhidmatan melihat kunang-kunang ..
sorang = RM12 .
then ada tempat karaoke untuk korang yang nak nyanyi ..
harga untuk majlis fara ni pon 
boleh laaa berpatutannya ..
tapi kalau korang pandai runding lagi okee laaa ..
naaa,lokasi tempat ni ..
 Ni laa tempat majlis semalam ..
so,korang rase cam ne ??
oke ak ..lagu kat sini kita boleh pilih ..
kalau korang nak karaoke lagu cd korang pon boleh ..
yang penting bawak sini ..
 cukup besar dan lebar ..
sesuai kalau korang nak buat tarian kat sini ..
speaker die semua memang best ..
xd masalah laaa senang cakap .
ni laa pulak tempat photoshot ..
hehhehehhehehhe ..
xlaa,ni nak ke tempat kunang-kunang yang tadi fara cakap uw..
btw semalam fara perasan ramai yang amik
gambar kat kawasan sini ..
amboii,macam retis korang semalam ..
hehehhehehhehehhehe ..
so apa lagi,sape-sape yang rajin makan malam
kat luar uw,mehh laa ajak family korang makan sini .
*xd nyamuk laaa :D