Silent reader

Thursday, October 27, 2011

Tingkatan 5=Time For Study Now !

Assalamualaikum ..
boleh fara taww bile tarikh exam SPM 2011 ??
oke,wait .mari jumpe dengan pakcik google .
......
......
......
......
......
loading
......
......
......
......
......
copy paste 
......
.....
......
......
......
14 Nov – 14 Disember 2011
*harap betul .
wahhh,tinggal lagi beberapa hari jerr ni ..

ttbe teringat dulu belajar kimia dgn cikgu tun habab.
*KIMIA= subject killer time form 5 .
nasib baik aku LULUS ..
alhamdulilah ..
study akhir-akhir ni laa yang bawah keberkatan ..
hehhehehehhehehhe ..
oke,keputusan fara bukanlaa baik sangat tapi boleh laa ..
subject BM paling mencabar kalau tak dapat A ..
tapi alhamdulilah,dapat gak A+ ..
so tadi fara tengok la facebook sorang adik ni
yang mana dulu die ahli tarian group yang fara join .
sibuk die study memalam buta dengan kawan-kawan die .
time fara dulu xd sangat study group ni tapi 
ada laa sikit ..
then bila daa nak akhir-akhir sekolah ni,mule laa ada buat
Majlis Konvo ..
 
 *my face time form 5 ..
*budak*
hahahhahahhahahhahahha ..
oke,sekolah fara buat majlis graduasi guna baju sekolah ..
ohhh tak kisah laaa ..
hah,dengar cerita tahun ni punya majlis konvo budak form 5,
kami yang lower 6 ni kena buat ,..
ohh !
fara and the geng-geng laa yang kena nanti ..
redha jerr laaa ..
oke,last word !
"korang yang form 5 tahun ni good luck oke untuk 
SPM nanti..do your best "
 ^_^



Tuesday, October 25, 2011

Jangan Buat Hal Yerr Kura-Kura !

Assalamualaikum .
oke,just nak buat post ringkas ..
*ringkas pon tapi nak publish kemain lama !
Celcom broadband ada masalah ker ??
ohhhh tidak jangan buat hal wahai comel putih ..
grrrrrrr :/

 i alwys say my broadband same like kura-kura .
kekadang die boleh laju macam rabbit ..

Sunday, October 23, 2011

Meriah Pink Bersama MCD .. story with picture !!

Assalamualaikum ..
haaaa,perut daa kenyang makan makanan ..
say "ALHAMDULILAH " laaaa :D
semalam(sabtu) ada majlis anugerah kat sekolah fara ..
alhamdulilah,dapat lagi tahun ni ..
tapi memang terkejut sebab dapat 3 anugerah ..
alhamdulilah :D
 *tiada niat ingin menunjuk-nunjuk ..
sekadar berkongsi sahaja :D
Itu hari sabtu dan hari ni,hari ahad ..
kenyang sangat sebab hari ni kelas fara iaitu
kelas 6R UM(2011) buat jamuan kelas kat MCD kota tinggi .
lagipon guru kelas kami akan berhenti mengajar kami
kerana die telah dipindahkan ke sekolah lain .
oke,dari form 5 fara dengan cikgu ni,
now bile cikgu ni akan pindah,
memang sedih laa :(
oke,mari ikuti perjalanan jamuan ini dijalankan ..
ketibaan kawan-kawan kelas memenuhkan 
kawasan mcd kota tinggi ini .
then xlama lepas uw,cikgu kami pon sampai ..
oke,nama ckgu kami CIKGU HAWA !
then majlis dimulakan dengan ucapan pendek oleh syafiq
*ketua kelas/ketua gelas ..hehehe
then pas die say bla bla bla bla ..
cikgu pon potong kek dengan penuh sopan santun .
kami pon semua makan dengan best nya ..
muwahahahahhahahaha ..
tak lama selepas uw diadakan sesi pemberian cenderahati ..
taraaaaa !!
pemberian cenderahati untuk cikgu ini
disampaikan oleh azwa dan syafiq selaku orang kuat dalam kelas
fara ..hehehhehehehe ..
then kami yang datang ni pon dapat hadiah jugak taw..
hehehhhehehhehhe 
cume gambar syaza yang xd ..
dia balik awal,ada hal mungkin ..
tapi,xsemua budak kelas fara yang datang ..
mereka ada hal mungkin ..
hehehhehehehehhehe ..
hah,yang bawah ni pulak gambar-gambar sepanjang majlis ini
dijalankan ..
nasib baik daa cas bateri kamera,kalau tidak memeng sedih laa.
hehehhehehehhehehe
PINK = Heliza Helmi
Merah = Ana Lulu
Hitam = Yuna
amboi,banyak sungguh gambar kan ..
walaupon majlis kecil-kecilan tapi meriah oke ..
hehehhehehehhehehe ..
dan ini gambar terakhir yang so AWESOME !!
hahahahhahahahahhaha
 




P/S : fara pakai tudung lain dari yang lain..
ttbe rindu nak pakai tudung macam gini ..
ni laa gaya pertama fara ketika
pertama kali mendapat hidayah untuk bertudung :) 

Friday, October 21, 2011

Seribu Sesalan,Sejuta Keindahan Di sini

Assalamualaikum ..
fuhhhh daa selesai paper pertama fara ..
iaitu paper PENDIDIKAN SENI  ..

"sape kate pendidikan seni uw senang hah ! "
Pendidikan Seni STPM kategori susah laa jugak weii.
maklum laa,pertama kali dalam sejarah fara amik
paper Seni ..
time FORM3 cikgu suruh warna betul-betul fara lari
dari kelas ..konon cakap pergi tandas ..
padahal xbawak kertas lukisan ..
hahahhahahhahahhaha ..
budak kecik kottt,15 tahun time uw .. :D

serius tadi daa mule pening bila apa yang fara baca xkuar ..
rase macam nak hentak kepala kat atas meja jerr ..
tapi itu semua cume khayalan kerana
fara sangat SAYANG kat diri fara ni ..
xkan tegamak fara nak melukai diri ini ..
hehehhehehhehehhehehhehhe ..
so fara ambil laa langkah paling bagus iaitu
TENANGKAN DIRI DAN BACA SELAWAT BANYAK-BANYAK ..
buat perlahan-lahan dan ada laa kuar
apa yang fara daa baca uw ..
TODAY tika ajak g BUNDLE kat kota ni ..
seluar banyak laa yang lawa ..
ada satu suar uw fara minat tapi mira dan tika kate TAK LAWA !
cissss ..
tapi nasib baik korang kate xlawa,
so xpayah laa fara beli dan dapat jimat duit ..
LALALLALALALALLALALLA ..
*best dapat cuci mata ni .. :)
hei korang semua,jom karaoke lagu ni ..
serius fara kalau nyanyi lagu ni terase mcm DIVA laa pulekk ..
bhahahhahahahahha ..
suara cartoon berangan nak jadi DIVA ..
hahhahahahahhahahhaaaa ..
*kawan fara say suara fara macam carton ??
buwekkkk !


 

Wednesday, October 19, 2011

Antara Iklan Yang Mata Fara Wajib Tengok !

sapa-sapa kat sini yang tak suka tengok tv ??
hang angkat bulu hidung hang sekarang!
*ramai yg tak angkat sebab xmampu nk angkat bulu hidung .
hahhahahhahahahahhaha ..

"gua paling benci iklan yang banyak kat tv."

"saya tak suka laa iklan banyak ni.buang masa laa "
beb,asal dua ayat di atas ni menyalahkan iklan ??
meraka buat salah pada korang kaaa ?
tak kan ..xp laa,meraka pon nak cari makan ..
kalau xd iklan kat tv,xfamous laa dorang ..
xgeetuwwww ??
haaaa,iklan iklan iklan ..
kat tv kita ni,banyak sangat iklan ..
bermacam-macam bentuk ada ..
so,dalam banayk-banyak iklan uw,
di sini fara ada sediakn beberapa iklan yang MESTI
mata fara ni tengok ..
kiranya kalau fara duduk kat dapur dengar iklan ni
comform lagi sepantas kilat untuk memastikan
dapat tengok iklan uw..
bhahahahahhahahahahha :D

iklan wajib tonton ialah :

iklan kedua wajib tonton :

seterusnya wajib tonton :


MAAF laa kalau semua iklan budak-budak ..
sebab mereka ni semua comel bnyak kott ..
by the way,semua iklan ni ada lagu n gila fara suke menghafal 
setiap lagu kat dalam iklan-iklan uw ..
hehehhehehehhehehe ..
hah,ni ada iklan daripada siaran indon ..
yang ni pon fara suke tengok ..
plus budak kecik ni handsome !
comel x budak laki uw ??
*yang budak taww ! hehe
meraka golongan yang comel ..
so,dunia sekarang makin moden kan ..
kalau nak tengok selalu,xpayah laa duduk depan tv semata-mata
nak tengok iklan-iklan uw semua ..
tengok jerr kat youtube ..
hehehehhehehhehehehe 
kami antara kanak-kanak yang comel uw.
bahhahahahahhahahaha ..
:D












Monday, October 17, 2011

Click On You,Click On Me !

 *ttbe kurus selepas buat J-ROBIK*
amin kalau betul kurus ..cehhh wahhh ..
bajek badan nak kurus tapi tak sihat xgune wehhh ..
kan ??
oke,stop pasal isu yang pada fara very sensetif . oh !
see tajuk macam nak unik bagai ..
itu sebenarnya effect bunyi kamera "click !"
*bermula sesi berangan die*
fara sangat suke dengan kamera ..
kenapa suke ??sebab boleh simpan setiap memori dalam uw.
 sebenarnya,xkira apa jenis kamera yang kita pakai pon,
cukup dapat snap gambar yang kita suke mampu
daa buat kita happy 300 darjah sambil berpusing-pusing..
betul,.contoh macam gambar di bawah ni .
 beautifull of smile !
menarik kan tengok gambar yang penuh dengan senyuman ini.
so,macam mane dengan ini pulak.
LOL ..
mimpi ngeri tengok gmbar ni ..

hahahhahahahahhahaha ..
ni merupakan salah satu emosi yang penah berada dalam
kamera farah ..oh,terus cancel save dalam folder jer laa.
what about this one ,
 *waterfall kota tinggi
oke,tertinggal my younger sister sorang.
and sorang yg lelaki kecik uw,
my sepupu sebenarnya ..
muke semua menahan kesejukkan air ..
dan termasuk yang ini ,,
say what,say what ??
hahhahahahhahahahahaa ..
little girl with her boyfriend ..

both otak sangat BETUL until berani snap dengan muke
langsung tak cover cun !
hahahhahahahahhahaha ..
that why i love u boy !!
stop !!!
banyak lagi gambar-gambar yang fara sayang ..
hanya dengan menggunakan kamera murah,cukup
untuk fara menyimpan semua kenangan yang berlaku 
disekeliling fara ..haaaaa :D


"LOVE YOUR CAMERA WALAUPON
SEKADAR CAMERA HANDPHONE"








Saturday, October 15, 2011

You Very Cute Baby !

Assalamualaikum ..
ehemm hari sabtu sudah tiba ..
sambil LAYAN filem hindustan kat tv3 ni,
jumpe laa satu gambar yang pada fara gila comel
+ awesome + menarik !
WOW !!
serius beb ..fara jumpe gambar ni dalam blog
korang mesti teringin nak tengok entah gambar apa yang
disuka sangat oleh fara ni kan ..
so,dengan segala hormatnya mempersembahkan ..
*alahai salah upload laa pulak ..
itu muke very excited selepas tengok gambar budak
comel ni ...
*kredit to Khairul Azhar ! 
korang jangan fikir fara mencuri eh,
fara daa mintak izin dari tuan punya gambar untuk di upload kat sini ..
Tuan khairul azhar student UTHM,
baru beberapa minggu yang lepas fara g UTHM ..
hehehhehehhehehhe.
alahai,comel nye rambut adik ni +
senyuman die yang menawan ..
gambar adik ni memang biasa jerr tapi fara suke
dengan senyuman die ..
very ikhlas dan muke budak-budak betul !
my adik perempuan say

"muke die macam PIAN dalam cerita Tolong 
awek aku pontianak "
 mungkin sebab rambut die same laa kott ..
then gambar ni jugak telah dipertandingkan dalam
so,semoga gambar ni mendapat undian yang banyak .
amin .



Friday, October 14, 2011

Riang Ria Bermain Air BANJIR .. Gluupp !

Assalamualaikum ..
tajuk macam rancangan buat kuih raya ..
raya daa habis weiii .
tinggal RAYA HAJI jerr laaa ..
hehehhehehehhehhhhehe ..
xd laaa,sebenarnya fara nak share dengan korang
segelintir kanak-kanak yang sangat gemar bermain
air banjir yang belum tentu bersih uw ..
fara snap gambar ni time musim hujan kat kota tinggi ..
gambar ni fara ambil dekat pondok sekolah
agama sebab van fara ambil kat situ .
time ambil gambar ni,cuaca daa reda tapi
air masih bertakung lagi ..
KEMAIN budak-budak ni berlari-lari riang bermain air uw .
*yang seksi meksi uw jangan tengok !
*dengan rela sajer lintas air uw.
*wahh,meriah mereka
*pengawas on main air ??sudahhhh 

macam-macam gelagat budak-budak ni ..

"dorang kan budak,biarlaa mereka macam uw"


budak ker bapak budak kerr,
benda yang xbaik jangan dibuat ..
time uw fara ada tengok satu geng budak laki ni,
kawan-kawan die semua main air banjir ni tapi yang sorang
ni xmain air sebab hari uw die pakai
KASUT BARU .. *wau !*
then kawan die gelakkan die sebab xmain air .
ADEHHH !
itu pon kena gelakk ker ??
hal budak kan ..xkan nak masuk campur ..
so,marilaa kita sama-sama mendoakan agar mangsa-mangsa
banjir kat THAILAND uw kuat dan
tabah menghadapi ujian ini
amin .

Wednesday, October 12, 2011

Memilih Untuk Menjadi Lebih Baik ..

Assalamualaikum ...
sape-sape yang nak turun g kota tinggi sila laa bawak
payung oke ..sejak dua menjak tiga menjak ni,
hujan turun jerr setiap petang ..
then hujan macam hujan nak banjir ..
"Ya allah,jauhkan musibah kepada kami yang tinggal di
kota tinggi ini YA ALLAH "
fara memang oke jerr kalau banjir sebab rumah memang
sukar dinaiki air ..
tapi yang duduk dekat dengan sungai uw,kesian mereka nanti ..
 *kiri fara ialah sungai johoor

Macam biasa balik sekolah nikmati masa bersama
kura-kura dulu ..
then jumpe gambar ni dalam blog Cik Epal
Sekarang ni gadis-gadis bertudung semuanya
daa lebih HOT dan GOJESS ..
tgk jerr laa ikon bertudung macam YUNA,
HANA TAJIMA,HELIZA..
semua pakai tudung plus pandai berfesyen ..
then memang comform terlalu ramai yang berubah untuk
memakai tudung ..
alhamdulilah :)
tapi,berapa ramai yang pakai tudung macam gambar
belah kanan di atas ni ????
bukan niat di hati nak perli sape-sape,
sebab diri sendiri juga tidak sempurna,
tapi kebanyakkan mereka yang mengikut fesyen 
bertudung seakan lupa aurat mereka ..
contoh : kalau pergi KIPMART KOTA TINGGI
sambil belit tudung macam hana tajima,
macam maria elena,
macam yuna,
comform 27537 ratus orang tgk ..

"pehhh,macam yuna sehhh "

memang time uw daa kembang-kembang ah ..
hehhehehehehe ..
tak salah korang nak belit-belit uw tapi 
cube korang ubah sedikit gaya yang kamu daa belajar uw ..
fara pon bukannya baik sangat nak bagi ceramah kat orang,
tapi fara gunakan cara macam uw ..
belajar dengan tgk video tutorial mereka then
ubah sikit-sikit mengikut gaya kita ..
ada sesetengah gaya uw membuatkan shawl / pashmina 
kita menjadi terlalu pendek di bahagian 
hadapan,..so,cube ubah dengan
memanjangkan sedikit agar bahagian hadapn kita mampu
ditutup ..kan lebih elok nanti ..
tapi terpulang laa kepda diri masing-masing ..
diingatkan,TIADA NIAT INGIN MEMERLI SESIAPA TERMASUK
MEREKA YANG HIDUP / YANG SUDAH 
MENINGGAL DUNIA.






Tuesday, October 11, 2011

Makhluk Hijau Aku Mengalahkan Adudu..HAHAHAHHAHA

Assalamualaikum ..
today nak bercerita pasal makhluk hijau laa ..
"oke,daa kenapa fara cakap makhluk hijau 
die mengalahkan Adudu ni .."
oke,bagi sesiapa yang belum kenal adudu ..
ni laa die ..hahahhahahaha
 salah satu watak dalam animasi BOBOIBOY ..
sape cakap gua xtgk cartoon ??
sanggup betekak dengan sepupu umur 8 tahun kerana cartoon laa..
hahahhahahahahhaha ..
oke,mari fara mulekan kisah makhluk hijau fara ..
oke,hari selasa merupakan hari kelas Pendidikan Seni .
so,selepas tugasan yang lama daa siap,
cikgu bagi tugasan baru ..
time uw cikgu suruh kami para pelajar bawak 
pisau dengan gabus bunga yang warna hijau .
*harap korang boleh agak gabus uw macam mane.
then masuk kelas Seni lambat sebab stay lame sangat
kemas barang dalam kelas ..
hahahahhahahahhahaha ..
oke,cikgu bagi pisau untuk semua orang sebab 
peraturan sekolah kami,pisau tidak dibenarkan
dibawa ke sekolah kerana merbahayakan ..
*baik gilaaa kauuu fara .. :)
then cikgu cakap macam gini kat kami

"saya nak awak cipta satu objek yang ada dalam dapur 
dengan menggunakan gabus awak tadi ..
semua ada bawak kan ??
ikut suka awak laa nak pilih objek apa 
saya tak kisah ..ada masalh jumpe saya "

Pehhh,fara ni daa laa memng cepat panik ..
terus pening 1256 darjah nak buat apa ..
semua orang daa fikir daa,yang fara belum lagi ..
then terus kuarkan kertas KONON lakarkan 
objek apa yang fara nak lukis ..
nak buat pinggan "susah laa"
nak buat mangkuk "aq malas nak korek alam die"
nak buat sudu " aq takut xjadi susu nanti"
semua barang kat dapur uw xd satu pon yang 
lekat kat otak ..

ttbe,disaat fara mendiamkan diri,
dapat satu idea .. TINGGGGG !!
 
 yeah,ttibe idea datang ..
fara fikir buat objek PISAU daa cukup senang dan mudah laa uw ..
tapi fara rujuk dulu dengan cikgu tanye macam mane nak
buat semua ..then cikgu kate,OKE !
so,fara buat laa dengan senang hati ..
tapi habuk gabus uw,pehhh memang banyak ..
kesian kawan-kawan fara sampai gabusnya
ada yang masuk kain,masuk kat rambut ..
tapi semua uw berbaloi ..
ramai yang karya nye menjadi ..
semua buat objek yang comel-comel ..
ada yang buat cawan,periuk,kuali,
ada yang buat batu lesung taww ..
hebat laa mereka ni ..
hah!!jawapan yang utama kenapa fara buat pisau ??
sebab fara nak serang Adudu sebab die selalu 
serang Boboiboy dengan kwan-kawan die ..
hehhehehhehee
dengan ini fara mampu mengalahkan Adudu..
muwahahahahhahaha
TERBAIK !!
haa,ini laa alat yang fara buat dimana mampu mengalahkan
si ADUDU yw ..
memang hodoh alat ni,
tapi alat ini mampu membuatkan Adudu dan 
kawan-kawannya lari ..
hahahhahahahahha ..
*amik kauu mengarut panjang 
ni karya buah hati fara ..
die buat JUG .
die buat lebih more better than me ..
right ?? ye laa,sebab uw die dapat kos Seni GRAFIK 
kat universiti nanti ..
haaa,rindu ..
oke,stop !!

memang best belajar seni ni cume fara
stress bila karya yang fara kena buat 
tidak menjadi ..
sangat sedih buku sketch fara entah kemana 
menghilangkan diri ..
sedih banyak ..
kalau korang suke post kali ni,
like laa xpon bagi comment dengan hasil karya fara ..
hehehhehehehhehe ..
^_^
 

I Love Veirra Start From This Song

Assalamualaikum ..
gila suke dengan vokalis die ..
so,hope korang suke jugak oke :)

Tuesday, October 04, 2011

Kakak Pakai Baju Koyak Kerr ??

Assalamualaikum ..

" hadehhhh,selepas sorang dan sorang lagi ..
haaaa,apa nak jadi ni ..
memang laa itu hak korang nak pakai apa,
tapi kalau daa begini,
tak melampau kerr uw ?? "

 woooo,apa masalah kali ni fara ..
cube cecite kat kami ..
hehhehehhehehhehe ..
oke,sebelum meneruskan taipan ini,
harap tiada yang terkecik hati atau terase dengan 
post fara kali ni ..
oke,mari kita mulekan ..
tadi fara berjalan-jalan di awang-awangan dunia maya ..
sampai laa fara jumpe blog Hackers
(ni bukan si penggodam eh )
oke,memang terkejut dan xsangka ada artis kita 
lagi sekali buat isu panas dengan memakai pakaian seberani ini.

memang takk ah fara nak besarkan gambar ni ..
kamu kenal die ??
oke,sorry fara memang xkenal sebab fara memang xikut sgt
perkembangan artis kita yang muncul bagai 
cendawan subur ..
cehhhh wahhhh ..
sape die ni ??
menurut blog Hackers die ni penyanyi baru bernama
AMANDA IMANI ..
pehhh,name daa sedap tapi pakai baju ..
adehhhh,budak-budak kecik yang pergi majlis ABPH 
pon lagi sopan dari artis uw laa ..
tengok gambar budak kecik ni .
*terima kasih pakcik google ..

hah,tengok Mia,comel jerrr pakai baju yang 
cukup kain ..
kan MIa ...
so,yang besar kena laa fikir banyak-banyak oke ..
^_^