Silent reader

Monday, May 23, 2011

“Sakinah boutique 1st Giveaway”

Assalamualaikum ...
ok,sarawak oo sarawak ...
aduh,salah ..johor ooo johor ...
hehehhe..otak masih memikirkan Sarawak....
ok,stop!!!bla bla bla ...
hai korang,ok malam yang indah ni ..
korang,malam ni juvana kan ..ok,tengok taw ...
uppsss,sorry kak..terbabas ..hehehe..
hai kak...saya farah azurah ....
hehehe...ok,kali ni fara nak join kakak ni nye program ..
tajuknya ialah
Sakinah boutique 1st Giveaway
korang,try ah masuk blog kakak ni ...
ada baju comel2 wehhhh ...
serius fara xtipu ...betul ...
caye laa fara..hehehe...
nak taw bnyak tekan kakak aqien ...
hehehe...
ok,daaa ..bye semua...
^_^

Politeknik Sarawak ?? Benar Jauh !!

Assalamualaikum ...
hai korang ...time ni laa line laman web kementerian 
pelajarn laju...serius lajunya ...
then fara pon cek laa kawasan mane fara dapat ...
hah,amik kau aq dapat MUKAH,SARAWAK ...
 tekan untuk tumbesaran comel 

ok,terkejut sangat ..dah laa berita ni dapat malam ...
serius terkejut sebab " JAUH GILA !!! "
pehhhh an ...mukah sarawak ...
serius ceruk mane laa die nak cempak aq ni ...
aduhai ...jauhnya ...kalau bandar Miri uw ok laa lagi ...
ok,ini lokasi sebenarnya Politeknik Mukah Sarawak ..

  tekan untuk tumbesaran comel

beb,naik turun flight uw ....
mak,jauh nye mak....
arrrrr,fara nak terengganu paling jauh ...
betul jauh die bagi kat akak ni mak ....
alah,huk huk huk ...
nak ngis ada,nak gelak ada ...arrrr,pening laaa ...
tolong ....

Sunday, May 22, 2011

Farah Azurah Sure Dapat Politeknik !!!

Assalamualaikum ...
alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah ...
Terima kasih YA ALLAH ...
fara bersyukur sangat ...
fara dapat politeknik ....
alhamdulilah,fara dapat bidang yang fara minat ...
Diploma Teknologi Maklumat(pengaturcaraan)
 tekan untuk semakin besar 

Ya Allah,rezeki ni kan ...
but jauh di sudut hati fara sebenarnya fara sedih ....
really sedih ...
sebab my fathi xdapat poli ....
really beb ...fara ngah nangis ...
sedih ....

Saturday, May 21, 2011

Mereka Awesome !!!

Assalamualaikum ....
oooo sedih sangat ...grrrr ....kenapa sedih ??
jeng xnak cakap ...huh ...
ok,masuk muka buku,nampak ni ...
ok,ini pengenalan untuk post kali ni ..
jap,nmpak  yang ngah duduk kat belah kanan uw ...
ooooo my wangi laa..my fathi ..hahaha ..
daa...ini foto semua fara ambil dari tuan Hambali / Balee 
wahhh cakap lu,terbaik semua gambar2 dia ...
ok,yang gambar kali ni more untuk team die ah ..
mereka ni budak parkour kota tinggi laa ..
atau lebih dikenali team CLIEMO ...
 jeng,mari lompat-lompat cam ni ..
hahahahha
oooo,fathi lagii...hehehe...sajer an fara..hahahaha ...




mereka awesome !!!
hehehehe 
ok,suke semua gambar dia atas...
lagi suke gambar yang no 3...
hehhehe 
^_^

Berani ker kentut depan orang lain??

Assalamualaikum ...
"puihhh,kentut eh ko ?? "
" eh,mne ad..baik sikit eh..muke handsome cm ni xkentut dpn org ah ."
bla bla bla bla bla bla ....
bajek k-pop laa uw....awak uw m-pop ...
entah m-dangdut ...hehehe ..uppsss,terlebih sudaaa ...
daaa,ayat first cm nak ajak gadow an ...
cik farah garang sungguh no....
puihhhh.....same kate fara xgarang ??
mehhh sini hampa bagi suara cek yang petir ni ....
 lalallalallalalalallalala ...
ehemm,testing 1 2 3,7 8 9...
amik kau,siap testing uw...hehhehe...
daa,go to my tajuk.....
BERANI KER KENTUT DEPAN ORANG LAIN ??
ooooo,kalau laa mane-mane artis kentut depan awek,
agak-agak yang mana peminat akan buat ??
1-jerit-jerit cm orang kena kejar anjing sebab artis 
kau uw say sorry kat kau selepas die kentut??
atau
2-pengsan sebab artis uw kentut bau petai sebb baru lepas makan petai ??
grrrrr,petai jugk yg fara buat contoh ...apa busuk sgt ker ??
fara xlah nak kutuk petai tapi korang hebat an ...
g ah makan petai ...xpon makan sambal petai pon ok laa..
amik smbal nye jer ...then ko g kencing ....
kalau xd bau kira aq pon xtaw nak kira laa uw ...
hehehhe..yokkk,merepek daa ...
xkira ah artis atau sape2 jer,part KENTUT uw laa paling takut..
lagi kalau time dating....amik kau spray GATSBY kat 1 badan....
pakai NIVEA kasi wangi...tapi bila angin ketut nak kuar,
ooooo sanggup taw lari 100 meter sebb nk cover dari pasgan ...
takut die bau kentut kita ..hehehe....
tapi korang,kentut ni ada baiknya..
dapat buang angin-angin dalam badan kita...
kalau yng ngah berangin uw,maaf laa...
kentut bukan jalan penyelesaian masalah anda...
hehehhe ..
so,kesimpulnnya,xkira lelaki atau perempuan
kentut adalah sesuatu perkara yang amat laa dicover-cover ...
sebb nak jge pakej muke ah ...
kalau muke dah bajek artis k-pop,xkn nk kentut sesuka hati an ...
hehehhe ....

Friday, May 20, 2011

Hari ini Farah azurah panggang lemak ....

Assalamualaikum ...
oooo lemak ..lemak lemak dan lemak ...
wooo,nasi lemak ....hehe ..dahhh merepek xtentu pasal ...
haha,relaxx semua ...
huh huh huh ...fara sebenarnya penat sangat sangat 
terlalu dan sangat penat ...penat beno laa uw ..
hehehe ..xd laa,pemandangkan fara sudah sedia kala 
mandafrkn diri sebagai peljar pra-universiti smk laksamana ,
so ini laa yang fara dapat ..
pengetua letak kami yang lower 6 ni nun jauh di puncak atas ...
oooo jauh nye ..tingkat 4 ...huh ...
ok,penat sebab naik turun tangga ...
daa uw time balik mak bolehh plak xamik fara ...
puhhh kena jalan kaki time balik ...
plesss sgt penat daa ni ...dah uw xbwk payung ...
grrrr..sebenrnya fara ok jer laa mak xamik ...
merasa bakar lemak jap ....
hehehe ....

Thursday, May 19, 2011

KONTEST SENYUMAN TAHAP MENGGODA

Assalamualaikum ...
woooo sejak bila farah azurah tukar muke ni ??
grrrr..mane kain yang tutup kelapa hang ??
hehehe ..
ok,harap maaf semua..ini semua salah faham ....
ini semua gara-gara fara join contest senyuman menggoda ...
YA ALLAH ....
fara xnak goda laki orang ..jauhkan YA ALLAH ....
laaa,bukan goda laki orang laa ....
ini pertandingan jer ...
kita pakat-pakat bagi senyuman terbaik kat juri 
biar juri-juri kita tersenyum smpai ke gusi tengok 
senyuman kita ...
ok,maaf juri ..jgn mara ...hehehe ...
ok,sebelum fara letak gambar senyuman fara yg xd gigi uw,
bagi fara sikit masa untuk bgitaw kenpa fara 
kena menang ??
 "woiiiii,riak ker ap kau !! "
aduh,ni peraturan laa ..
ok,kenpa saya nk meng sebb saya kalau senyum slalu
nmpak gigi ...ok,so gmbar kali ni harpnya bgi tuah kat saya 
sebb gmbr ni xd gigi sya ..
syian gigi saya ...
hehehe ...
daaa,wahai pembaca dan pelihat,sila muntah selepas lihat gambar ni ...
 cm ne ??hah,nak gelak laa uw ..hurm ..
xp laa ..suke awak laa ...
ok,mereka ni jer yg xnk gelakkn saya ...

ok,daaa .. ^_^


Kisah ker aku dengan DOMO ???

Assalamualaikum ...
hei semua ....ooo my wangi kenapa tidur ???
bangun laa awak ...hei hei hei ...
nak bagitaw my wangi lagi sekali jadi ketua kelas ...
ooopocot ..amik kauuu ....ketua gelas woooo ...
ggrrrr....hahaha ..nsib baik penolong awak cina ..
ok,saya suke sebb kurang sikit jelez nye ...
hehehehe ....
hei korang,tadi an fara g bandar kota taw ..ada beli brg sikit ...
oooo nooo..time otw nk g kota,fara ada nmpak
budak cina sorang ni pakai beg domo ....
beg nye memang sebijik sejibik ngan gambar ni ...
yawww..sejak bila plak fara minat domo ni ??
hehehe...sejak fara nmpak budak cina tadi uw pakai ...
entah kenapa macam cantik sangat ....
wooooo...
 then fara pon buat laa xnmpak sebab fara taw mesti fara
xkan dapat nye ...grrr..mood : sedih ..
huh..ok,then g laa bndar ..ok,pusing2 dalam kedai buku sebab cari ni ...
 ok,sajer an farah azurah ni ..tahun ni fara nak all pink colour ...
semua ..ok,pembaris jer xdpt colour pink ...
grrr..marah geram ....haha...
ini tahun fara belajar xguna buku daa ..
kami guna test pad ...
pengajian am 2 jer pakai buku log ...
yg lain semua kami nk guna fail ...
yeah ..suke ..mals nk beli buku yg mahal-mahal uw ...
huhuhuhu ...
then pas kuar dari kedai buku,sajer laa fara jalan-jalan kat kedai baju..
ok,fara masuk kedai DYNA JAYA ...
daa lame weehhh xmasuk sini ...
then fara pon pusing-pusing laa kedai uw dan tengok-tengok
bajunye ..ok,semua xberkenan ...
sampai laa fara nmpak baju ni ...
domo !!!
ok,mulenya fara macam malas nk beli sebb konon nak saving ..
then pas uw terfikir,apalaa salahnya aq beli tshirt ni an ...
then dengan penuh keyakinan yang gitu lagi unggul
fara pon terus ke kaunter dan terus bayar ...
weeeaaa ..kamu milikku domo ...
hehehe ....serius ini barang pertama fara bersama
DOMO !!!
ok,tajuk yek2 jer ..hahahaha ...

Wednesday, May 18, 2011

Farah Azurah Dan Homework Pertama ...

Assalamualaikum ...
hai semua ..jom mehh ramai-ramai tengok 
showdown 2011 kat 8 tv ...hehehe ...
hei korang,i wanna share something ngan korang ..
today fara daa start belajar semua paper yg bakal
fara duduki time STPM nnti ...
oooo tadi cume sempat belajar BM,Pengajian Perniagaan,dan Pengajian Am ..
BM stpm langsung xsama ngan bm time 
sekolah dulu an ..jauh beza ..
kawan fara sampi nak tukar seni sebb takut ..
ok,die ajak fara tukar seni ..
oo sorry my dear ..fara langsung xd bakat dalam seni ...
sorry eh ..lagi pon fara xnak buat kesalahn lagi macam
time SPM dulu ...
hehe ...
ok,PA dah bagi kerja sekolah ...kena buat esei ...
wooooo ...
tajuknya " BARANG TIRUAN "
kena cari artikel pasal tajuk uw laa...
huh,...so sekarang ni ngah godeh-godeh pak cik googles 
sebab nak maklumat ...
huh,...so,mule laa mencari pas ni ...
grrrrr ...

Segmen " Chegu Zubir Promote Blog Anda"

Assalamualaikum semua pelajr ...
saya cikgu farah azurah nak mengajar kamu pada hari ni ...
sila bukak buku muka surat 1 ...
jeng ...sengal wehhh fara ni ...
hehehe ..maaf cikgu zubir ...
intro fara jer uw ...hehehe ...
ok,..kecik ecik nak jadi cikgu tapi xlayak wehhh ...
hehe..bukan nye xlayak mane,tapi xd rezeki ..
xp laa,nak buat cm ne ...
ok,STOP !!!ni bukan sesi nk sedih2 ...
ini sesi nak mintak tolong blog kecik lagi kecik sangat kecik
dan kecik ni untuk di promote oleh cikgu ...
hah,pening ak baca ??ni nak jadi cikgu ??
alamat pening dan fening laa anak-anak murid ...
hehehe ...
ok,tolong eh cikgu ....
^_^

Tuesday, May 17, 2011

Kaca Mata Dan Make up ??

Assalamualaikum ...
malam selasa buat apa ??
ok,masing masing buat pandai jer ..hehehe ...
ok,petang tadi fara dijemput untuk menyertai gathering
bloggers di kota tinggi ...
puhhh,gathering pertama fara sepnjg berblogg ni ..
hehe..katenya weekend ni ..
xtaw ah cm ne ..kalau ada rezeki,insyaallah fara g ...
boleh bawak my wangi x ??
hehe...harap-harap laa boleh eh ..
hehe ..dah dah dah ..fara ada sesuatu nak tunjuk kat korang ..
pless jangan terkejut eh ...

jeng !!!
amik kauuu ..muke tembam gila !!
sila muntah dan kuarkan hati jantung korang ...
hahaha ..ok,gigi sekali ...hahahaha ...
ni muke time nak zapin hari uw laa...
time ni mata jer yg siap ..
yang lain semua belum ...
hah,cmmt laa yer ....
hahahaha ..
esok nye my wangi jumpa saya kat dewan ..yeah ...
suke suke suke ...
hehe,paling suke sebab die pakai
cermin mata ...
aww,handsome dan comel yaww ...
i hate this tudung ...
paling xsuke sebb xsesuai ngan muke fara ...
grrr,geram gila ....
hehe ..tapi ok laa yg penting bertudung ..
kan ???
hehe ..
k daaa semua ...

Kebaya 60'an Bersama Saya ...

Assalamualaikum ...
hei hei hei ...
tadi saya lihat facebook budak farah azurah ...
korang kenal farahh azurah  ??
ap.kenal ....
bussshhh !!!
sakit  x kena tumbuk ??ok,fara ni garang ...
hahahhaha ...
ok ok ok,sorry eh ...hehe ..
ni pon muke yg nak kena penumbuk ..
jeng jeng jeng ...
awek kebaya uw ....hehhe ..
ok,sebenrnya gambar ni kat camera adik sabrina ..
then saya rampas untuk letak kat blog fara ...
hehehe ...
sorry laa dik eh ..
akak suke gila gambar ni ...
uw laa,gambar sgt ready ..
amik kauuuu ...
hehhehe

Betapa Hebatnya Ayat Kursi Kepada Wanita ..

Aku Hampir Dirogol (Kisah benar dari US)
Buat Renungan ....


Kisah benar dari US. Banyak kisah-kisah aneh yang menakjubkan sebegini
telah berlaku. Moga kita boleh ambil iktibar.

Seorang wanita muslim dari Malaysia yang bekerja di US, memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu. Maklum hari sudah lewat. Berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut berjalan bersaorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang saudari kita ni boleh buat adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.
Masa dia melepasi lelaki yang bersandar itu, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, saudari ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut.Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu. Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan Muslim ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia kesaorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Muslimah ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu "Why don't you do anything to me on that night even though you know that I'm alone?" Perogol tu jawab: "No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim."

Saudari ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.

MORAL CERITA INI:

Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Muslimah tadi pertama-tamanya menutup aurat dan memang Muslimah yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. (Kalau aurat terbuka malaikat pun malas dekat).
Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.

Ayat Kursi sememangnya adalah ayat pelindung yang mustajab...selalulah amalkannya.
Bayangkan anda seorang yang selalu ingkar suruhan Allah, kufur dengan nikmatnya, sambil lewa beribadat. Dapatkah anda mendapat pertolongan sebegini dari Allah? Balasan Allah tu boleh datang semasa di dunia lagi. Di akhirat kelak memang pasti kerana itu janji Allah. Jadi, renungkanlah di mana level 'iman' kita sekarang ini. Wassalam.

Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya [Dari Abdullah bin 'Amr r.a.]

Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan saya.semoga anda semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat.sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA....semoga kita sentiasa dipelihara Allah dari kejahatan syaitan yang di rejam.......




p/s : fara copy from siddiq ..harap siddiq jgn mara eh ..fara nk kongsikn ngan semua pembaca di sini ..

Monday, May 16, 2011

Hari Guru Versi 60'an ... ker 2000'an ???

Assalamualaikum ..
ok,bangun semua dan kata :
"SELAMAT HARI GURU"
pandainya murid-murid ni ...hehehehe ....
jeng hari guru tiba lagi ...wahhhh ...bangun lewat hari ni ...
grrrr ..semua kucar kacir daa ...
ok,fara pening ...hehehe ...
daa laa semua blom prepare ..uw yg kelam kabut ...
badan letih gara-gara menari laa ...
hehehehehe ...
"dah menari bnyk pulak complain nye ..hahaha "
ok,tema hari guru sekolah fara adalah 
60'an ....!!
waduuhhh,pening dan fening cari baju taw ak ...
tema punya laa susah ...
buat laa tema colour jer ,..kan senang ...ni ??
grrrr ...
so,tema nye pasal,fara pon pakailaa 
kebaya yang dipinjam ni ...
pehhhh ..naik vespa laa wehhh ...
hahaha,korang ada ??
hehe..pengetua rasmikan majlis ni ngan vespa ...
comel kan ??
entah budak form 5 dapt mane vespa ni pon xtaw ah ...
hehehhe ....
kami budak pra-U duduk jer laa tengok majlis ...
tapi ini tahun pertama fara xterlibat langsung ngan hari guru ..
law dulu-dulu mesti ada jer muke ni dok sibuk-sibuk ..
heehehehe ....
ok,bawah ni semua gambar-gambar hari guru SMKL 2011 ...
tapi yang ni gambar fara ngan my wangi ...
hehehe ....
wing wing wing ...
muke semua ewahhh !!
hahahaha ...
ni time cikgu berarak masuk ke dewan ...
ok,korang nmpak x ada owg uw mcm 
MJ ??
ada prasan x ??
hehe ..ini cikgu bi time form5 ...
baju cikgu ni yg ikot tema majlis .

 
 wing untuk cikgu ...
hehe ...ada cake taw ....
time ni ngah nyanyi ...
 mne tema 60'an ?
ni smua2000'an ..hehe
 sajer an tiru gaya cikgu fiza ...
hehehe ..
ok,ini cikgu bi saya ..
hehehe ...
jeng jeng jeng ...
mane muke fara ??
ok,yg snap pic ni fara laa ..
hehhe ...
sajer guna tayar dpn motor ni wt nyebok ...
hehehe ...

Sunday, May 15, 2011

Farah Azurah Akan Cari Kamu ...

Assalamualaikum ...
ya allah,rase lemas jari jemari ni bila xupdate blog ni ...
hehhehe ...
sorry laa,fara sibuk ngan urusan sekolah ...
semalam(14 mei 2011) fara ada pertandingan zapin
peringkat negeri ...
buat kat dewan jubli intan kota tinggi ...
then ingatkan nk bawak lappy g hotel sebb kitaorg 
dikehendaki tidur di HOTEL MYRES kota tinggi ..
so fikir nye fikir,better xpyh bawak ...
show start kol 8 ...
then petang mesti laa dah sibuk2 ingat step and make-up semua...
so,akhirnya fara xbawak ...
tapi,fara lagi bengang korang taw ...
cikgu daa amik fon start kol 3 cam uw ....
Ya allah,seksa yawww .....
xdapat mesej ngan wangi ...
grrrr ...
teringat pasal wangi,die kat Pantai sekrg ni ...
waaahhh,syok seh .....
hehehhehehe ....
so bla bla bla bla ......
then akhirmya daerah kota tinggi dapat no 3 ...
huh,ok laaa kan ....
hehehehe ....
upppss,kepda yg sudi singgh blog fara sepnjang fara xd
fara mintak maaf sgt sebab fara xsinggh balik blog korang ...
fara sibuk ....
ni sekrang ngah kusut cari baju tema 60'an ...
errrr ...
pening laaa ...kebaya sesuai x ek ??
ok,berbalik kepada ayat asal ...
insyaallah kalau ada masa,fara kunjungi semula blog korang ...
plesss,fara bukan famous tapi itu cara fara mghargai 
bloggers yg sudi singgh blog fara yg kusung ni ...
hehehe ....
xsalah kan kita berbaik sesama bloggers ...
hehehehhe ..
 

Saturday, May 14, 2011

Doa UNtuk Saya


Assalamualaikum ...
puuhhh,lame nya x update blog ni ....
ok,semalam blog xboleh bukak ??
betul ker ??
entah laa sebab time nak bukak die kate ap entah ...
xsempat copy pon ...
hehehehhe ...
ok,ini post ringkas jer taw ...
jap lagi fara dah kena g pertandingan zapin peringkat negeri ..
doakan fara k ...
cuak memang cuak ....
doa doa doa untuk fara k ...
memohon ni ....
terima kasih taw ....
^_^

Thursday, May 12, 2011

Muke Kena Tepek Untuk Top 10 !!!


Assalamulaikum ....
terima kasih kepada sengal man sebab bagi fara 
masa selama sebulan untuk berada dalam blog SENGAL ZON ...
ok,korang tengok ak bloglist fara ??
ada kan sengal zon nye kan ...hehehhe
korang,meh cucuk sini 
hah,jangan terkejut ah ...
muke pertama selepas banner di atas ni muke 
FARAH AZURAH !
Tolong jangan muntah ...
hahahhaha ...
nak muntah g toilet atau tandas k ...
sini kawasan larangan ...
hahahaha,sorry ...

i Hate U Gemuk !!!

Assalamualaikum ...
yeah,orientasi dah selesai ... dah selesai jadi pgacara ...
hahaha,memang nak gelak jer tengok saya mengacara tadi ...
ok2,hehehe ..pape pon,saya dah mewakili pelajar 
SMK LAKSAMANA ...
hehehehhe ...
beb beb beb beb beb ,,
ada berita gembira yang buat fara rase cam nak teruskan 
form 6 ....
sebab,tahun fara bermulanya pemakaian baju korporat
dan baju batik ....
weee,suke-suke .....
pakai baju uniform kuning cume hari isnin dan jumaat jer ...
hehehehhehe ....
ok,tajuk macam nak nak kutuk orang jer eh ...
hahahahaha ...
xlah,fara nak kutuk diri fara jer ...
fara rase macm dah naik badannya ...
ooo,i hate gemokk so much !!!
memang sedih bila ada yang cakap,
"ko macm dah berisi"
huh,memang sedih ..tadi uw fara nangis laa jap ...
sebab ni laa ....
sebab takut gemuk ....
errrrrr ....
need nasihat sgt -sgt ...

 

Wednesday, May 11, 2011

Saya Pengacara Majlis Penutup ?? ok !

Assalamualaikum ...
aduh,kaki fara sakit ....
awwww,jangan gerak wahai kaki ....
kamu sedang sakit uw ....
huhuhuhu ...
korang dan korang dan korang dan korang ...
ok,semua korang ....
hehehhehehhe ....
kamu semua taw kan fara masuk form 6 ??
taw ak ??
ok,dah taw bagus yang xtaw sila rujuk post yang lalu yer ...
hehhe ...
ok,esok hari terakhir program orientasi sekolah fara ...
then ada laa majlis penutup sikit ...
ok,fara dengan beraninya mengangkat tangan untuk
mengoffer diri menjadi pengacara majlis ...
puiiihhh,fara jadi pengacara laa ...
majlis yang penuh protokol lak uw ....
hehhehhe ...
serius fara takut ....
ni malam ni terpaksa prepare ayat-ayat untuk esok ...
korang nak tolong fara x ??
bagi fara kata-kata pendahuluan yg best2 ....
hehehhehe ...

Tuesday, May 10, 2011

Add Maths Ada Sambungan Nye ?? ! BEKU !!

Assalamualaikum ...
weee,seh wears high heels i wear sneakers ...
hahahha ...
ngah layan lagu Taylor Swift-You Belongs With Me ...
nak taw,fara dalam kategori gadis yang hafal video klip
lagu ni ...
hahhahaha ...
serius comel ....
comel cam fara kan ??
wekkkkk !!!
PERASAN LEBIH ....
hehehhehe ...
alah,bukan selalu an ..
korang semua taw kan yang minggu ni fara orientasi untuk form 6 ...
so,hari ni dengar maklumat berkaitan sekolah ...
ok,saya sek situ dulu dan kena dengar lagi 
peraturan yang same ...
hahahahha ...
korang,tadi an ada sedikit taklimat berkaitan subjek yang sekolah
tawarkan untuk pelajar STPM kat sekolah fara ...
tapi sepatutunya mule esok tapi
subjek Mathematics T jer strt awal ...
hah??
MATHEMATICS T ??
bnde uw ??
nak taw kami kat dewan semua cakap ap ??
kami jawab ....
MATEMATIK TERUK !!!
hahahhahaha ....
maksud die tadi bnde entah ...fara tadi sgt laa ngantuk
xmampu nak dgr pape ...
hehehhehehe ..
tapi ada laa dengar sikit-sikit ...
yang paling fara jelas dengar cikgu cakap 
"ini adalah sambungan ADD MATHSS "
puiihhhh ....
takut nya laa ..syian kawan fara uw ...
die dapt sains tapi die nak tukar aliran sebb xmmpu nak bawk an ...
hehehhhehe ...
gila ah ....
add mths pon xleps sangat,lagi nak sambung ...
memang kena study betul-betul kalau nak amik aliran
SAINS ni ...
kan ??

Monday, May 09, 2011

Saya kan Budak Pra-U ....

Assalamualaikum ...
 hei awak awak awak ...
kenapa lari ??
xkenal saya ker ??
ni fara laa ...ok2 ...saya FARAH AZURAH ...
puas ??hah,kenpa gelak ??
sebab saya pakai baju sekolah ...cute kan saya ??
wekkk,jangan perasan !!
hehehhe ...
ok,fara g sekolah laa tadi ...
fuhhh,ramainya budak cina ...
macam biasa laa,mereka semua kat aliran Sains ..
yeah,fara suke ..ok,sorry to say ...
i hate Sains Tulen ...
susah nak sangat susah ....
hhehehehhe ...
macam biasa,orientasi tadi ...
semua ok laa cume kena nyanyi lagu sek semula ...
arrr,nasib baik ada lirik2 lagu uw ...
hehehe ...
I love U Smk Laksamana ...
hehehhehe ...
wait,nak taw ...
PENGETUA sekolah fara taw nama fara ...
die call me ZURA ...
see...hehehe ...
ok,purata semua cikgu2 fara call me ZURA ...
and kawan2 biasa nya Farah ...
Gabung = Farah Azurah ...
hehehehhe

Top 10 Blogger Sengal Zone !

 
Assalamualaikum ...
mari laa pergi hari - hari ...
hahahaha .. pas ni hari-hari laa fara kena g sekolah ...
daa,jgn terbabas dari tajuk diatas yer ...
so panas today ...
kan ?? suhu bumi naik agknye .. kalau laa rumah ada aircone,
BEST WEHHHH !!
daa ...
ok,fara join TOP 10 BLOGGER SENGAL ...
semestinya dari ZON SENGAL !!l
Hehehehe ..ok,disebabkan saya ini mempunyai sedikit
ciri-ciri sengal,so saya join ah ...
hahahhaha ...
gmbar untuk dipertaruhkan ....
yeah !!!
 
bajek aksi sengal ...
hahahha ..sengal ah uw wehhh ...
first time g sek semula time ni then twos amik
gmbar cm owg sengal ..
hahahha ...
ok,slogan terbaik untuk blog sengal ...
KAMI SUKE ORANG SENGAL !!!
hahahaha ...slogan terbaik dan terpendek ah uw ...
hahahhha ...
layan jer laa eh ..hehehe

Sunday, May 08, 2011

My Super Mak !

Assalamualaikum ...
ok,mak selamta hari ibu k ...
ok,mak memang hebat ah ...
mak fara ni kalau korang nak taw ...
die seorang wonder woman ....
kenapa ??
sebab mak fara ni pegang banayk sgt jawatn ...
serius ni ...
mak fara SURI RUMAH,AKAUNTAN,DOKTOR,TUKANG MASAK
TUKANG JAHIT,HAKIM,,USTAZAH,
PERUNDING IMEJ,CIKGU SENI,
KERANI,PENGHIAS RUMAH ...
huh,banyak laa ...
uw semua mak saya laa uw ...
hehehehe ..
ok,mehh fara bgtaw kenapa mak fara mendapat jawatan tersebut
1-SURI RUMAH ..
= mak fara x keje and menjado orang rumah sepenuh masa ..
2-AKAUNTAN ..
= kalau abah gaji,mak yang akan uruskan semua duit2 nya ..
3-DOKTOR ..
= xkira time kecik atau besar,kalau kami adik beradik atau abah sakit,
mesti mak tolong carikan ubat ...
4-TUKANG MASAK aka CHEF ..
= mak memang hebat masak ..badan fara ni naik sebb
makn mkann mak yg terlalu sedp uw ..
memg xboleh xmkan ...hehehe
5-TUKANG JAHIT ...
= fara jarang beli baju kurung dh siap ..
dari kecik until noe semua baju mak buat ...
best taw !
6-HAKIM ..
= time kalau kami adik berdik gaduh ...
mak laa jadi Hakim nnti ..hehehe
7- U7STAZAH ..
= part sembahyang laa selalunya ...
memg time ni mak jadi ustazah ...
8-PERUNDING IMEJ .
= hahaha ..ni yg best ..selalu salin2 baju sebb nnti mak cmmt ..
xpon nnti abh bebel kalau pakai baju xsesuai ...
hehehehe
9-CIKGU SENI 
= ok,mak fara memg jiwa seni ...
mak sgt kreatif and pandai lukis2 ni ...
zaman sekolah dulu kalau mrkah lukisn fara A sebb
mak yg buat laa ..hehehe
10-KERANI 
= kalau abh gaji nnti mak msti ada agihkan sikit 
gaji untuk kami adik2...tapi xbnyak pon ...
pada kami,ok laa ..dh biasa ..hehehe
11-PENGHIAS RUMAH ..
= mak memg rajin tukar2 kedudukan perabut ...
ni bila usia dah lanjut and pas pmbedahan tahun 2 tahun yg lalu 
mak dah kurgkan ...
tapi masih aktif hias rumah ...
rumah kami simple jer ..hehehhe

Ini laa mak fara ...
memang best ah mak ...
hehehhe ...
i love u !