Silent reader

Saturday, April 30, 2011

Sandra Azwan ???

Assalamualaikum ...
eh mak awak comel !!!
puhhh terkejut sebab ada yang kate nak muntah ...
be ware eh,ni kawasan terlarang eh ...
jangan muntah ....
hehehhehehehe ...
yang kali ni bukan nak muntah tapi nak senyum sampai ker ??
ker mana-mana jer laaa ...
(comel x ??hehehhehe )
aduh,lambat laa ni eh ...
die ni pereka fashion ...
die ada masuk SEJUTA IMPIAN yang kat tv3 uw taw ...
korang nak usha die,tekan jer nama die kat atas ni ...
wait,excited sangat sebab die sudi tegur fara ...
woooo ...
nak reka baju unuk fara eh ??
hehehehhe ...
bertuah nye laa kalau ada yang sudi kan ...
glamours laa fara selepas ni ...
dah !!!
berangan jer taw nya ....
hehehhehehehe ...
tengok ni ...
"hi"
hehhehehe ...
pape pon,terima kasih sudi singgah blog fara ...
blog ni pon cume masih dalam pembelajaran lagi ...
terima ksih juga kerana sudi follow fara k ..
saya suke gaun ...
ada masa tolong design kan boleh ...
nak buat majlis kahwin ngan my wangi ...
hehehhehehe ...
^_^

Gula-Gula Ker Ni ?? wekkkk !!

Assalamualaikum ...
jap,korang tarik laa nafas dulu nye ...
dan sila menggeleng dengan aksi mereka ini ..
keterlaluan rasanya tajuk fara kali ni ...
geram gila ....
orang macam gini nak jadi artis MALAYSIA??
ini laa kumpulan GULA-GULA ...
ala-ala K-POP MALAYSIA ...
puuiihhh !!!
nak muntah fara dengar ...!!
blah ah ... orang sekarang kalau boleh nak tutp badan 
yang korang boleh pulak ALA-ALA BOGEL an ...
hahahahahhaha ...
pless ah ...
nak kate semua budak kecik,dah BESAR-BESAR semua ...
(yang ada uw siap tunjuk lagi die nye BESAR)
kalau nak jadi artis sekalipun,jangan sampai macam gini laa ...
ko ingat korang ni PUSSYCAT DOLLS ker ??
hah ??
xmalu ker pakai macam ni ...
ini bumi MALAYSIA laa ...
hah,korang tengok gambar ni ...
nak jadi macam mereka laa ni eh ??
laaa,,
g laa jadi sana ...
dok negara mereka ...
dah laa duduk malaysia,agak laa sikit oi ...
rasanya SI GULA-GULA ni kecik 2 cecita nak jadi artis K-Pop korea
tapi sebab xlepas hah dok laa jadi K-Pop Malaysia ...
silap-silap jadi chicken-pop !!
hehehehhehehe ...
korang fikir laa yer ...
boleh kita nak sokong mereka ni tapi cara mereka salah ...
ini bumi malaysia ....
pless hormat antara 1 sama lain ...
jangan sesuka hati tayang ko punye peha uw kat orang lain ...
simpan jer untuk suami korang 1 masa nnti ...
k ...
^_^

Last April Balik Awal ??



Assalamualaikum ...
yawww ...
kite balik awal laaa ...
yeah ....
kita suke balik awal sebab dapt TERPA lappy lebih awal ...
hehhehehe ...
meh bucuk-bucuk sayang ...
come to me baby ...
hehehehhehe ...
balik memang awal tapi elaun xdapat lagi ...
ceehhhh !!!
tuan punya kedai suruh datang hari rabu an ...
oooo shiittt !!!
nasib baik dalam wallet ada lagi RM5 ...
kalau tidak ...
KERAS !!!!
hehehehhehehhehe ...
so,pas ni boleh fara dok mengEPOST entry banyak-banyak ...
(cehhh,ye laa uw ...silap-silap kena buat kerja an )
hahahahahaha ...
korang tunggu taw  ...
keputusan form 6 kuar bila ??

Friday, April 29, 2011

Bermula Di sini !!

Assalamualaikum ...
yeah !!!
teringat daku setiap malam hari jumaat ...
daku akan menuruni anak tangga di rumah ku 
dengan kelajuan maksimum ...
ini kerana punca NUR KASIH ...
yaww,jumaat adalah hari di mana fara akan turun bawah lebih awal ..
mane x nye,bilik kat atas,tv xd lagi kat atas ...
so,kalau nak pukul 9.00 malam uw,
memang kelam kabut ah fara turun ...
konon xnak terlepas dengar suara merdu yassin ...
hehehhehe ...
wait,tengok tajuk ...
dapt ilmu kat dunia ni ??
dunia ada banyak ker ??
bukan laa ...
dunia yang fara maksudkan ialah dunia blog ...
yeah ...
fara mule mendaftar pada terlalu hujung bulan 12(2010)
time uw fara langsung xpaham apa uw blog ...
yang ada cakap konon-konon diari ...
yang ada kate tempat wat maki-maki orang ...
yang ada kate tempat letak gambar dengan pasangan ...
waaahhhh ...
semua pasal yang buruk-buruk ...
fara terpikir laaa ...
agaknye blog ni macam Facebook atau Myspace atau Twitter
yang tempat orang sesuka hati luah perasaan ...
tapi,fara gagahkan diri jugak mendaftar ...
time uw my wangi pon xtaw far join blog ni ..
time uw langsung xd update,xd nak hias blog bagi comel,
xd nak letak lagu-lagu cute ...
xd nak kisah orang follow atau tidak ...
time uw semua tak kisah an ...
unti 1 day,my adik tegur fara ...
die kate ko xnak post jer kat blog ko ...
then agak blur selamba fara cakap,"penting ker ??"
shittt !!soalan bodoh !!
apa laa ...memang sengal betul soalan fara uw ...
wait,padahal cover bengang ngan adik sebenarnya ...
then sejak uw fara pon excited laa post macam-macam cerita ...
macam-macam cara fara buat bagi mencantikkan blog fara ...
sudah nya,blog fara rosak !!
hilang semua gadgets kat blog fara ...
serius,time uw menangis fara dibuatnya ...
mane x nye,sedih ah dah penat-penat buat hilang an ...
nasib baik time uw followers fara cume 3-4 orang ...
then fara gagahkan diri untuk buat yang baru ...
alhamdulilah,hasil usaha dan pembelajaran sendiri,
fara mampu membina sebuah blog yang lebik baik dari dahulu ...
usaha jangan cakap laa ...
xpenah henti ...
fara selalu mengikut kata-kata daripada abg ben ashaari ...
usaha sentiasa ...
betul !! atas usaha itu laa fara berjaya memiliki blog fara ini ...
hehehhehe ...
 Gambar orang kuno ...
hehehhehehe ...
jangan kutuk eh !!
manusia tidak sempurna k ...
hehehhehehe ...
^_^

Thursday, April 28, 2011

Program Melantak di KFC !!!

Assalamualaikum ...
wahhh ..korang taw kan fara g melantak makan kat KFC hari ni ...
hehehhe ....
hhhhaaaaaa ....
malas nye laa nak cerita panjang ...
dah,mari lihat peserta PROGRAM MELANTAK DI KFC !!
Dah tentu laa Farah Azurah peserta pertama ...
hahahhahaha ...
(wajah baru ..jeng jeng jeng )
beautiful diedie ...
mahukan model ??
die boleh ...
p/s : lelaki ini tidak boleh ...
hahahahhaha ...
itu halimi zailani ..
   hanie shahirah ...
kau otak biology ...
hahahhaha ...
 my pm in my class ...
nurul amira
what PM ??
xtaw ...
hehehehhe
hanum huzaima ...
sedap kan nme die ...
die ah sponser program ni ...
hehehhehe
ustazah di kelas fara ...
nuur afiqah aka amoi ..
hehehhe ...
macam cina x ??
nenek ayah cina,mak JAWA ...
hehehhe ...
my wangi !!!
hehehehhe ...
jangan curi die eh !!!
die saya punya !!!
^_^


Petua Lagi Untuk Kamu !!!

Assalamualaikum ...
wahhh ... Pagi wooo ...
ngah duduk kat bilik sambil melihat-lihat lappy tersayang 
sambil mendengar suara ketawa dan jeritan kanak-kanak
yang sedang menunggu bas untuk ke sekolah ...
ttbe teringat zaman sekolah dulu ...
pukul 6.45 pagi bas mesti dah sampai rumah ...
sekarng mereka semua g sekolah dah lewat ...
dah nak waktu 7 pagi baru laa bas sampai ...
fara paling benci pergi sekolah lewat !!
benci !!
dah,fara nak bagi korang petua kecantikkan ni ...
baca ah kalau berminat yer ,..
PETUA MELEBATKAN BULU MATA !
=> rendam serbuk teh semalaman(sehingga warna air teh pekat)
keesokannya,dengan menggunakan jari telunjuk,sapukan air teh 
ini pada bulu mata dengan cara mengusapnya ke atas ..
lakukan setiap malam sebelum tidur ..
insyaalah,jika diamalkan selalu anda akan mendapat
bulu mata yang lebat dan hitam

Wednesday, April 27, 2011

Esok Reunion Kami 5 UKM (2011)

Assalamualaikum ...
perut penuh malam ni ...
ooo sangat kenyang laa ...
ketika perut sedang kekeyangan,fon ku yang comel berbunyi ..
dapat mesej from Hanum Huzaima ...
katanya 
"salam,fara sok kteowg ada wat reunion kat kfc .
maybe ptg kott ...nak join x ?? "
gila ker hanum farah azurah ni x join ...
hehehhehehe ...
dengan segera terus reply guna fon abah ...
"anum,kalau anum free call fara boleh ??
nnti fara bagi jawapan "
korang nak taw kenapa fara suruh anum call fara ...
sebab ??
fara lom gaji !!!
xkan nak kuar tanpa duit an ...
makan uw ...
kalau jejalan then cuci mata boleh ahhh ...
ni nak makan..
then anum telefon,
"salam fara,ada apa nak cakap tadi ??"
sebelum fara bagitaw yg fara belum gaji,ayat kena ah susun dulu ...
bagi intro dulu ...
then denga penuh muke selamba cakap ngan anum ,macam ni
"anum,fara belum gaji laa ... 1 sen pon xd ni "
"anum taw daa ...xp,anum laa yg sponser ..kan anum dah bgtaw kat fb "
huh !!!
bersyukur gila !!
anum memang terbaik !!
thks anum ...
so,esok berjaga-jaga KFC kota tinggi,kami serang !!!
hehehhehehe ...
wait,jangan sampai termuntah lihat gigi arnab ku ...
hahahhaha ...
tapi x tahap yang comel kan ...
hahahahhaha

Tuesday, April 26, 2011

Baru Buat Post Pasal Pengantin,Mak cik dah mintak tolong fara ..

Assalamualaikum ...
Fuhhh ...
buat pertama kalinya dalam sejarah fara pergi kerja pakai 
 seluar track ...
aiyookk ,macam mau pergi senam laa pulak ...
hehehehehehe ...
saje an buat perubahan ... lagipon tinggal beberapa hari jer lagi fara akan kerja kat situ ...
sudah !!
baca pulak coretan fara kali ni ...
korang ada baca x post fara yang lalu yang berkaitan 
pasal my dream wedding ...
ad baca ??
kalau xd baca,faham-faham kan jer laa eh ...
then tadi my little 'mak su' datang rumah fara ...
mintak pendapat mak ngan fara pasal pakaian time tunang nnti ...
yaww ...
fara yang dimintak pendapat ...
jobs besar ni ...
dengan berbesar hati fara terus tnye warna yang die nak pakai ...
die nak cream putih ...
ok,warna basic ...
kan ??
then die kate die xnak pakai selendang macam orang dulu-dulu ...
ok,sekarang pon dah beribu jenis selendang kan ...
so,pilih jer laaa ...
then time majlis uw nanti fara akan menolong my untie
untuk memakaikan nye shawl / selendang ...
ker untie nak buat ala-ala
HANA TAJIMA ??
sesuai ker ??
hehehheheehe ...
just kidding laaa ...
^_^
mereka comel kan ??
hehehehhe ...

Contest My Dreams Wedding By Blogredapple

Assalamualaikum ..
pembuka bicara untuk contest yang luar biasa ...
yaa,fara join contest my dream wedding by
hehehhehehe ...
pengalaman baru ni dalam dunia blogging ...
wait,tujuan fara join contest ni bukan sebab fara ni gatal sangat tapi
sebab fara suka berangan pasal wedding-wedding punye majlis ni ....
hehehehhehehe ...
ok,firstly mesti laa konsep wedding yang menjadi idaman fara ...
konsep ??
jap,fara ni sekarang minat ala-ala pink gitu ...
then fara suke sweet nye events ...
means suasana xlh terlalu 'heavy ' dan colour-colour yang dipilih tidak terlalu berat ..
ok,first sekali kalau kita g majlis kahwin,kita mesti nak tengok pelamin 
pengantin kan ...menjadi kebiasaan semua orang nak tengok pelamin 
kahwin kita ...oleh itu,pelamin perkahwinan kita juga haruslaa dihias dengan cantik
dan wajib sekali pelamin kita kena dengan tema majlis kita ...
so,fara buat pilihan untuk pilih colour PINK PUTIH ...
sweet x colour ni ??
alasan fara kenapa pilih pelamin macam gini ??
sebab ianya ' very simple ' !!
rumah fara rumah teres kat bandar ...
korang bayangkan laa rumah yang kat bandar macam mana rupa ...
mesti laa sempit kan...
so,kalau fara pilih design yang macam gini,
mampu jimatkan ruang ...
kan-kan ....
kalau ada akad nikah fara lagi prefer buat kat surau sebab
rumah fara berhadapan dengan surau ...
ok-ok semua ...
sekarang pasal baju pulak ...
suke-suke !!!
1st,Baju Akad Nikah ...
fara kalau boleh nak baju macam kakak Ayun Ayunar ...
pewwiit ...
cantik kan baju die ...
fara kalau boleh time nikah fara nak pakai baju colour pink ...
kalau selalunya kita tengok semua orang pakai colour putih kan tapi fara kalau boleh nak
pakai warna-warna lembut macam warna pink ni ..sweet jer kan ...
ok,now baju time majlis persandingan pulak ...
fara minat gaun since form 2 and until now fara masih memakai gaun ...
so,kalau boleh time fara nye majlis kahwin fara nak pakai 
gaun jugak ...

 puas fara cari gaun pink but semua fara x berkenan ...
lastly,fara pilih this gaun ...
simple sangat ..kalau di corak dengan warna pink pon akan jadi cantik nanti ...
then dalam urusan makanan ..
fara xkan pilih kek yang tinggi melangit uw ...
fara benci kek sebenarnya ...
penuh ngan krim yang manis gila uw ...
errr,boleh kena kencing manis dibuatnya ...
so,kalau nak sangat ada kek pon,mybe fara pilih cupcakes ..

lagi senang orang nak makan kan ...
hehehhehehehe ....
simple jer majlis fara ...
but korang jangan risau,kalau korang g majlis fara nnti 
fara akan pasang lagu yang sweet-sweet jer ...
as LOVE STORY-taylor swift ..
as Take My Heart-soko ...
lagu-lagu yang mood romantik laa ...
pink gitu ...
hehehhehehehe ...
now my kad kahwin ...
fara nak yang ada bunga-bunga laa 
ini untuk yang istimewa laa ...
kalau semua oarng bagi kad cantik macam ni,
pengsan laa cik pengantin nnti ...
hehehhehehe.. 
ok,smpai di sini sahaja berangan fara ...
untuk suke-suke jer buat ni semua ...
hehehhehehe ...
tengok-tengok laa yer ..
^_^

Monday, April 25, 2011

Yaya Azura 1st Giveaway

Assalamualaikum ...
jap,tengok nama kakak ni ...
Yaya Azura ...
nama fara ...
Farah Azurah ...
aww,same sikit laaa ...
hehehhehe ...
jap,Ya Allah semoga segmen yang farah azurah masuk kali ni 
membuahkan hasil lagi ...
amin ...
^_^



budak-budak yang berada dalam sasaran fara ..

Don't Forget Me !!

Assalamualaikum ...
see,my picture with my wangi ...

OMG !!!i really miss u my dear ...
I want to be with you all the time my dear ...
but,after this we both must have no free time kan ...
dua-dua dah mule sibuk nak sambung study ...
mesti saya akan terlalu rindu kat awak ...
ye laa ...
saya akan rindu semua perkara di bawah selepas ini ..
1-saya akan rindu mata redup awak uw ..
2-rindu kat lengan awak yang saya selalu tumbuk uw ...
3- rindu kat rambut awak yang 'messy' uw ..so seksi awak !
4-rindu kat suara awak yang garau uw ...
5- rindu dengan perfume awak yang sangat laa wangi uw ...
6- rindu kat suara garau awak uw ..
7- rindu kat mulut awak yang kuat bagi saya nasihat ..
8- rindu bila awak call me ' my baby '
9- rindu bila awak bawak gitar pergi sekolah dan petik tali gitar uw depan saya ..
10- akan rindu lagu 'YOUR CALL '
11- rindu time awak ajar saya petik tali gitar uw ..
12- rindu kita pakai baju colour sama ..
awww... sory readers,i know u meluat ngan teletah i but this is 
cara saya menghargai jasa dia pada saya ...
sorry ...
my dear,thks you 
^_^

Mereka ??

Assalamualaikum ...
semalam langsung xd masa nak blogwalking an ...
setelah menambah gadgets-gadgets comel kat blog,
cikgu menari fara terus ajak fara g tengok show kumpulan fara an ...
(kumpulan lama laa )
dah pencen kakak ni ...
yang menari sekrang tinggal junior-junior jer ...
heehehhehe ...
xnak cakap lebih atau menaip membebel panjang ...
tengok jer gambar ni ...
Ibnu Reza

Siti Fairus ..

Sunday, April 24, 2011

Mari Tengok Juvana !!!

Assalamualaikum ...
Juvana di tv3 ...
aww,fara memang suke drama-drama pasal budak sekolah ...
macam syok jer an ...
yang terbaru ni,JUVANA !!
akan ditayangkan bermula 25 APRIL 2011 jam 9.00 Malam di Tv3 ...
tengok taw !!
and ost untuk drama ni BABAK PERTAMA-Drama
lagu pada fara simple tapi best tapi xtaw ah pada 
korang cam ne an ...
jom layan lirik lagu ni k ...
^_^

LIRIK LAGU BABAK PERTAMA-DRAMA BAND

Babak pertama bermula saat ku terlihat mu
Waktu seakan terhenti terpinga mencari
Rasa yang takkan terungkap tak pernah ku alami
Cuba aku mengerti

(korus)
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

Oh…

Takkan ku menoleh lagi walau gelapnya hari
Ku yakin akan temui semuanya di sini
Walau ke mana kau pergi tetap akan ku cari
Ku tak akan berhenti

(ulang korus)

Oh…

(ulang korus)

Oh…

Jom Join Bloglist CT Mazlina Arman

Assalamualaikum ...
mari-mari semua join bloglist kak ct kita ni ...
kerja mudah dengan click sahaja banner ini ...
Hehehehehe ...
she cute person taw ...
die x sombong laa,serius taw ni ...
kak Ct kita ni suruh fara nyatakan sama ada fara ni 
bloggerwan atau bloggerwati ...
so,jawapan yang paling tepat dengan kelembutan fara ini ialah ..
BLOGGERWATI !!!!
hehehhehehe ...
i'm lady and sweet girl ...
hahhahahahha ...
pless muntah selepas baca kenyataan di atas yer ...
hehehhehehe ...
^_^

Berehat Bersama Lappy Muuahhhh !!

Assalamualaikum ...
yeah,selamat pagi semua ...
today,fara mampu berehat-rehat dengan indah nye ...
mampu duduk bertemankan lappy selama mana ...
hehehhehe ...
ye laa,kerja rumah semua dah siap ...
pagi tadi mak pesan kat fara suruh buat ini 
"kak,nanti kain baju g basuh ! "
"kak,nanti susun pinggan yang mak dah basuh ! "
"kak,nanti sapu halaman rumah depan ! "
ok,semua done already !!
hehehehhehe ...
korang suke buat kerja selepas mandi atau sebelum mandi ??
kalau fara lagi suke selepas mandi ...
kalau belum uw rase macam rimas semacam jer ...
hehehehehhehe ...
ok,korang rajin berus gigi x ??
berapa kerap korang berus gigi korang ??
korang amalkan x sebelum sembahyang berus gigi ??
fara cume nak kongsi jer,kalau korang nak sembahyang,
rajin-rajin laa berus gigi uw ...
kita kan nak menghadap allah,biarlah bau mulut kita wangi ..
kita kan nak mintak pertolongan dari die,xsalah kan 
kalau kita amik masa berus gigi dulu ...
nanti mesti rase segar time nak berdoa uw ...
korang pakai ubat gigi jenama apa ??
kalau fara lagi suke DARLIE ...
sebab die berangin ...
sejuk jer mulut nanti ...
hehehehhehe

Saturday, April 23, 2011

Jangan Gigit Laa,Sakit Laa ..Hurm ...

Assalamualaikum ...
sakit laa ...
pless,jangan laa gigit ...
sakit laa ...
EeEe,geram nye fara ngan nyamuk belang-belang ni ...
grrrr !!
asal ah nak gigit fara,g laa gigit orang lain ker ...
sakit taw ...
menurut kajian FARAH AZURAH,nyamuk yang gigit kita 
akan meninggalkan kesan yang boleh membuatkan kita
merasa gatal di tempat yang digigit itu ...
kenapa ah gatal ??
entah,yg itu DOKTOR FARAH AZURAH belum sempat 
untuk menjalankan kajiannya ...
hahahhaha ...

Friday, April 22, 2011

Saya Menangis Bila Ada Yang Tinggi Suara Dengan Saya ...

Assalamualaikum ...

pless ...
i really sad now ...
huh.. bila kita menangis,terase awan di luar turut melihat kita ...
ada kalanya,kesedihan kita uw umpama di rasainya ...
tanpa kita sedari,air mata ini turut mengalir laju ..
kelajuan nye umpama air terjun yang xpernah berhenti mengalir ...
kan ??
kemudian,hujan turut keluar seperti menangis dengan kita ...
kan ??
hurm ...serius laa ...
nak taw x,fara sangat sedih bile ada orang tinggi suara ngan fara ...
HALLO !!!
fara bukan manje laa cume fara punye telinga ni macam dah biasa pon ada 
ngan suara yang tinggi ...
so,bila ada orang cakap dengan nada yang tinggi ngan fara,
mungkin hati fara akan terusik but fara biasanye buat xtaw jer ...
kenapa ??sebb fara duduk ngan masyarakat ...
xkan laa dorang cakap sikit pon nak terasa kan ??
betul x ??
so,fara biasa nye buat-buat xdengar jer ...
mals kadang-kadang nak dengar ...
hehehehehhe ...
biasa laa ...
fara an degil , !!
orang degil memang macam uw agaknye ...
kan ??
hurm ...
:(

This Marcello ...

Assalamualaikum ...
waaa,kena tinggal ngan fathi ...
die xbawak pon fara g BBQ ngan kawan-kawan die ...
sedih,nak nangis laa cam ni ...
hurm ...
xp laa,lagi pon macam malu jer kalau dapat g ...
semua lelaki kan ..??
kalau ada perempuan ok laa jugak ...
xp laa,yang penting awak jaga diri k ...
ok,stop !!
korang kenal x Boy ni ??

Done !!
ini laa Aizul Marcello !!
WAUU !!
korang kena tengok cara die snap gambar,cun gila !!
serius beb !!
die ni adik beradik kepada Irine Nadia Marcello !!
sweet kan mereka berdua ni ...
kalau korang nak g blog mereka,tekan jer nama mereka kat atas uw ...
kuar laa nnti ...
fara support BOTH MARCELLO !!
^_^

Thursday, April 21, 2011

Minat Justin Bieber Atau Tidak Kena Jugak Baca

Assalamualaikum ...
babe,babe,babe ooooo ...
babe,babe,babe ooooo ...
nah !!!
penangan justin bieber !!
malam ni kan konsert justin bieber ??
meh,fara ada cerita pasal JUSTIN BIEBER(JB) ni ...
tajuk utama 
RAMBUT JUSTIN BIEBER MENDAPAT KAWALAN KETAT !!

korang semua mesti taw kan yang populariti JB ni bukan jer pada bakat dan wajah 
die,tapi anggota badan JB pon turut mndapat perhatian ..
Tidak keterlaluan dikatakan bahawa anggota badannya
seakan tidak bersatu dengan 'keistimewaan' selebriti remaja ini ..
mane tidak nye,beberapa HELAI RAMBUT JB dikawal ketat
bagi mengelakkan di curi ..
Ini kerana,bebrapa tahun yang lalu,Justin Bieber pernah memberi 
beberapa helai rambutnya kepasa Ellen DeGeneres namun dijual di
eBay dengan harga 25 ribu Pound Sterling ..
Khabarnya,ianya di beli oleh Golden Palace Casino dan terus
mendapat pengawalan ketat ..
dikatakan juga casino berkenaan bersedia menyewakan 
helaian-helaian rambut JB untuk diarak ke pelbagai tempat ..
"Rmbut berkenaan di simpan dalam bekas kaca yang mempunyai
tanda tangan JB dan tujuan utama ia disimpan adalah untuk
acara Lucky Strike Lanes di Miami,Florida ..
Dalam perkembangan yg sama,JB bersetuju untuk mnyumbangkan 
beberapa helai rambutnya lagi bagi tujuan mengumpul dana untuk 
mangsa-mangsa tsunami di Jepun" ...


P/S : waauuu !!rambut jer taw ...hebat laa uw ...huntung laa SALENA GOMEZZ jadi awek die ...aww !!
(fara dapat info dari majalah WANITA )

Tersingkir mengajar aku untuk lebih berusaha !!

Assalamualaikum ...
fuuhhh ...
perut yang comel lagi tersayang ni dah di jamu dengan 
keropok lekor ...
yeah !!
fara sorang jer makan sampai RM2 ...
bnyak ?? xsangat laa ...RM2 uw sikit jer ...
biasa laa ... mane ada lagi bnde muarah kat dunia ni ...
kalaua ada pon kat kedai CHAPALANG kat kota tinggi ...
semua barang harga x lebih RM 1.30 sen ...
murah x ??
hehehhehehehhehehe ...
ok,jangan bebel banyak sangat sayang ...
hehehhehhe ...
baru-baru,fara telah dijemput oleh Abang Awie untuk memeriahkan
die nye event yang bertajuk NEXT TOP BLOGGER ...
ini pertandingan untuk para followers die ...
walaubagaimanapun,fara x berjaya untuk layak ke peringkat seterusnya ...
seriusly,i'm very sad ...
but,nak buat macam mana kan ...
lagipon,yang lawan ngan fara semua dah start blogging lebih dahulu ...
fara pulak masih baru dan terlalu mentah ..
fara perlukan lebih banyak ilmu untuk setanding dengan mereka ...
fara teringin nak berjaya macam KAK YUYU ZULAIKHA ^_^
die sangat tabah taw ...
macam-macam cemuhan die tempuh ...
then,die berjaya sekarang ...
so,fara berharap sangat untuk fara jugaa mampu berdiri kukuh kat 
dunia blog yang penuh cabaran ni ...
maklum laa,kita berada di alam maya ...
semua perkara boleh dilakukan dgn hnya menekan 1 butang sahaja ...
orang yang xsuke kita pon mampu mengkritik kita secara bebas sahaja ...
well,ini laa kata-kata terakhir fara dalam Next Top Blogger uw ...
nak jelas kena click laa ..
sedih kan ....
yang ni pulak time keputusan keluar pagi tadi ...
kata-kata yang terlalu sayu untuk diriku ..
kepada yang join event ni,fara doakan korang terus maju jaya k ...
terima kasih kerana sebilangan peserta sudi follow blog fara ...
korang semua comel !!

Wednesday, April 20, 2011

Farah Azurah Ada kembar ??

Assalamualaikum ...
opocot ...
nak terkeluar air liur baca tajuk fara kali ni ??
fara ada kembar ??
jap-jap,asal xpenah cerita kat semua orang ...
adoi,sorry laa ...
korang xpenah nak tnye kan ...
lagi pon,kembar biasa jer ...
wat p nak kecoh-kecoh ...
takut kembar mara laa nnti ...
ni fara jugak ...jgn risau n this is my kembar ..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 
kami kembar NAMA ...
hehhehehehe ...
kembar laa pulek ...
ni adik fara ...
muke pon x iras sgt kan ??
name kam jer same sikit ...
yg besar FARAH AZURAH ...
yg kecik FARAH AZIRAH ...
maaf semua ...
hehehhehehe ...

Betul ker kos sara hidup di universiti tinggi ??

Assalamualaikum ...
huh ....
petang tadi dapat jugak akhirnya makan kripap sadin !!
enak yawww ...
hehehehhehehe ...
then setelah berfikir lame,akhirnya fara daftarkan diri kat 
yawww ...
cepat nye daftar diri ...
kenapa fara daftar awal,sebab mane taw dapat rezeki kerja 
awal kan ...
sekarng kos hidup semua tinggi ...
termasuk laa pelajar-pelajr ipta / ipts ...
serius kdg2 fara takut dengar jumlah hutang-hutang orang yg
belajar uw ...
sekali kena bayar berpuluh-puluh ribu ...
1 jumlah yang terlalu besar ...
silap-silap duit uw boleh beli rumah atau kereta an ...
hurm ...'
fara ada isi yang terpendam ...
fara benci orang yang menghina x sambung belajar ni ...
pada die kalau x smbung belajar ni macam BODOH sgt jer ...
eleh ...
relax ah ...
mana taw dowg uw semua nak kumpul duit dulu ...
ooo lupe,awal-awal awak dah caka yg anak awak comform masuk U ...
WOW !!
SPM pon belum lagi time uw ...
alsan die,"saya ni ada sedare yg boleh tolg anak saya masuk U "
hahahhahahaha ....
pape laaa ...
rezeki maisng-masing ...
ye x ??
hehehhehehe ...
geram ngan mak cik tut !!
hehhehehehehe ...

Tuesday, April 19, 2011

Jangan laa Membesar ...

Assalamualaikum ..
perbualan di bawah ni ...
aww ...
hehehhehe ...
dgn fiqah miza @swift cullen ...
malu laa dik oi ...
hehehehhehehe ... ^_^


Dah Lama X Mewarna Mata Sendiri

Assalamualaikum ....
aaakkkk ...
really kenyang today ....
today we lunch together ...
yeah ....
but bukan berdua ...
kami bertiga bersama HALIMI ZAILANI ...
yeah ...
best friend fathi ...
petang pulak die antar roti bom !!
sedap wwoooo ...
nak makan g kat ROSMERAH ,kota tinggi ...
ok ...
berbalik kepada tajuk ...
aww ....
dah lama seh x men ngan make-up ni ...
time zaman sekolah dulu puas gila kerana fara an budak menari ...
best dapat make-up ...
hahahahhaaha ...
then minggu yang lalu timbul kesedaran fara untuk membeli barang2 make-up ni ...
wowo ....
semua memang xtaw ...
then tadi dah sampai barang nye ...
order laa katakan ...
then melaram laa sekejap ...
nak tengok ak ??
ni aksi budak berangan dalam bilik jer ...
pless jgn gelak ....
hahahahahhahahahaha ...
eyeliner pon men hentam jer ...
xnmpak sgt right ??
i try green also ...
hehehhehehe ...
guys,this photo just for fun ...
untuk suke-suke sahaja ...
jgn laa korang banding-bandingkan fara ngan orang lain yer ...
tq for watching my photo ...
^_^

Monday, April 18, 2011

Ais Krim Coklat Date ngan Farah Azurah !!!


 Assalamualaikum ...
aaahhhaaaa ...
gumbira tidak terkira ...
indah bila ketawa ...
comel bila gembira ...
aaww ....
hehehhehehehhe ...
dapat date lagi ...
hahahahhahhahha ...
date ??
tarikh ka ??
bukan laaa ...
xkan xtaw kot ...
xtaw g tnye PAKCIK GOOGLES sane ...
hehhehehhehe ....
jumpa macam biasa but today be more cute n sopan santun ..
aahhhakkk ...
malu laaa ...
then date with ais krim coklat ...
mangkuk nye banyak seh ais krim ...
hehehhehehe ...
balik kerja mood : gedik + sayang ...
hahhahahahhaa ...

Sunday, April 17, 2011

He Slept on my side ... ??

Assalamualaikum ...
malam tadi mood marah kan ??
now,dah ok ...
dah malas nak fikir ...
bawa laa tebang jauh masalah itu ....
xnak ingat anything !!
yeah !!
let's we rock !!
i like move it !!
hehehhehhe ...
pagi yang indah wow ...
indah sebab i jumpa with my wangi ...
hehehhehehehe ...
mood : nakal and gedik !!
hahahahahha ...
malu ....
macam biasa fara bawak motor and borak-borak ...
then die tidur di sebelah saya ...
hahahhaha ...
u comel tidur laa ...
jgn mara taw saya ambil gmbar awak ...
hehehehhehehhe 

but my face not really comel ...
hahahhahaha ...
awak tidur sebab malam tadi awak tidur lewat ...
saya taw awak cume tidur - tidur ayam jer ...
hehehhe ...
muke kami di pagi hari ...
hahahhahaha ...
no make-up ...
no eyeliner ...
no bedak ...
hanya krim ...
hehehhehehehe ...


Stalker !!

Assalamualaikum ...
pengakuan berani !!
terlau geram ...
sorry readers,fara terpaksa ...
fara xd tempat lain selain blog ...
please forgive me if my word in this post sound like bad !!
yeah !
really bad !!
WT*** !!
oooo ....
kepala macam nak pecah kot ...
geram sangat !!
aq ada mention nama kau kat twitter aq ...
so what !!
nak marah ??
i'm i care ??!!
terlalu bersabar ngan kau time zaman sekolah ...
but now,hahahhahaha ...
really hate u too much !!
yeah ...
huh !!
mungkin ini bukan luahan semua ...
but dalam fon aq,nama kau aq BLACKLIST ok ...
bukan bloglist !!
hehehhehehe ...
malas nak marah kau banyak - banyak !!