Silent reader

Thursday, March 31, 2011

Tauge vs Asam Pedas ! !

Assalamualaikum ...
wwweeeeaaaa ...
aduh ...
awww ...
errrr ...
hehehhehehhehehehhehehe ..
gambaran ketika makan dan selepas ..
aduh : sebb mak masak asam pedas best gile !!
pandai laa mak ni ..
dah uh letak ikan kegemaran akak pulak tu ..
best ah !!
hehehhehehehhehe ...
dah pas makan ,,kena pulak siang tauge ..
buang ekor yang panjang-panjang uh ...
padahal bukan nye fara makan sangat pon sayur2 uh ...
adik semua wat kerja sekolah ..
ni laa kakak yang kena ...
huh !
penat taw duduk atas kerusi wat keje uh ...
bila dah siap,terus masuk bilik ...
dah cakap ngan mak akak nak bersenang-senang ...
hehehehhehehehhehe

Tuesday, March 29, 2011

4 April 2011 tarikh tutup ?? !

Assalamualaikum...
wwweeeeeaaa ...
umur korang berapa ??
kalau 18 dan same umur dengan fara ,,
boleh laa korang bace maklumat ni ...
korang dah  isi belum borang 
kemasukan ke IPTA ??
kalau x taw,click bawah ni ...
korang dah isi yang fasa 1 kan ..??
sekarng fasa 2 pulak ...
strt 10 januari 2011 hingga 4 APRIL 2011 ...
cepat korang ...
bawah ni pulak kalau korang nak cek bidang apa yang sesuai dengan keputusan korang ..
fara nak kongsi dengan semua kawan-kawan fara ...
x salah kan kita kongsi ilmu ...
hehehhehehhehehehhehe

Monday, March 28, 2011

First Time Dia Jumpa Daku Di Kedai ...

Assalamualaikum ...
wwwweeeeeaaa ..
balik g singgah avon amik kad ahli ...
yeaahhhh ...
nak order barang-barang avon order laa dengan fara yer ...
heheheehhehehehehe ...
ok,berbalik kepada tajuk ...
suke sangat ...
my lovely boy datang jumpa ku di kedai ...
dup dap ,,  dup dap ..
hehehehhehhehehhehe ...
mari mengimbau memori ...
di pagi hari isnin yang sibuk ,,
fara sibuk laa melakukan kerja ...
tetibe,fon daku berbunyi dan muncul suara dia ...
fathi : awak,kat mane tu ??
farah : kat kedai laa ..knp ??
fathi : kejap lagi owg datang kedai ...
farah : gluuupp ...ye ker??ok2 ...
nak taw,ini laa pertama kali fathi kedai fara tengok fara keje ...
nasib baik semua dah siap dah uh costomer xd yang masuk ..
happy laa jawabnye ...
dapat pegang fon baru fathi ...
BETUL-BETUL MEMUKAU !!
cantik sangat ...
jelez i ....
hehehehehhehhehehehehe

Sunday, March 20, 2011

Hadiah Birthday Lewat

Assalamualaikum..
lalalalallalalllalalla..
teruja laa...
hehehhehehehhehehe
dapat kejutan dari budak yang bernama
Siti Khatijah Amiera Dieyana Binti Rosli
hahahhahhahaha..
fara rapat ngan dia..
kami sekelas since form2 until form5 ..
now,fara kan genap 18 tahun...
so,time hari lahir fara yang lalu,
paling lewat wish kat fara si DIEDIE ni..
panggil die DIEDIE ok..
so,tadi baru die bagi hadiah kat fara..
ini lah bersama sepucuk surat ..
hahahahhhhaha..
kau ni diedie kdg2 sweet betul dengan aq..
tapi kalau mood ko yang GILA tu,aq ni pon kau jadikan GILA..
hehehhehhehhe..
pape pon,tq taw..
gelang ni die kate die pon ada..
so,makne same laa kami berdua..
banyak barang yang same kami berdua ada..
hehhehehehhehe..
tq diedie..
aq paling suke gambar ni..
time uh perut kita lapar habis smpai aq xrela lepaskan nugget kat tgan aq.
hehehhehehehehe..
gambar ni di snap time kat SMKA JB..
ada camp Easymaths ...

Petua Panjangkan Rambut

Assalamualaikum...
weeeaaaa...
indah dunia korang yang ngah bercuti ni...
hehehhehehehehe..
kepada para-para pelajar sekolah,esok korang pergi sekolah..
dah habis cuti-cuti ni...
untuk yang bekerja,esok bemula minggu baru...
kan ??
so,petang ahad ni,fara nak bagi petua lagi kat para pembaca fara.
petua kali ni masih lagi kepada rambut kita..
Rambut korang mudah nak panjang x??
kalau susah,mari amalkan petua yang fara bagi ni..

1-dapatkan 5 batang serai..
2-tumbuk serai itu tetapi jangan smpai hancur.
3-rebus serai tersebut sehingg airnya mendidih.
4-biarkan air nye sejuk lalu siramkan di atas kepala.
5-then,perapkan rambut selama 5 hingga 10 minit..
6-kemudian bilas dengan air bersih..lakukan 2 kali seminggu..

lihat laa hasilnya..
fara cume memberi petua sahaja..
^_^

p/s : kalau nak yang lagi simple, setiap hari sila cuci rambut korang..
make sure korang setiap hari dibasuh,insyaallah akan
cepat panjang . selamat mencuba !

Monday, March 14, 2011

Gingerbread ! !

Assalamualaikum..
yeah..
tengok dan lihat blog fara..
ada banyak Gingerbread ! !
comel kan...
hehehehhehehehehe
tengok mereka rase macam nak gigit-gigit jer..
hehehehhehehe
Mereka comel laa...
hehehhehehe..
korang minat ak Gingerbread ni ??
kalau minat,korang same laa macam fara...
hahahahahhaha...
^_^

Sunday, March 13, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Hikayat Merong Mahawangsa...
yeah ! ! !
akhirnya fara dapat jugak tengok cerita ni..
xtaw kenapa,jiwa fara tertarik-tarik untuk tengok cerita ni...
hehehhehehhe...
lagi pulak OST filem ni punye lah sedap lagu nye..
suke habis 100% ! !
hahahhahahaha...
so,tadi menuju ke TODAY MALL TIRAM
Ini lah lokasi wayang yang paling dekat..
kalau dari bandar kota tinggi kena RM3 (dewasa)
so,sampai dalam pukul 12 lebih..
terus g kaunter tiket dan beli ini
 fara beli dua laa..
untuk wangi sekali..
hahahhaha..
die sebenarnye xnak tengok cerita ni..
die kate cerita pasal SEJARAH...
then,pujuk punye pujuk,then die ok jer..
hehhehhehe...
tq WANGI temankan fara...
hehhehehehe...
kepada korang yang blom tengok,g ah tengok...
pada fara menarik cume ada aksi pergaduhan melampau..
darah terpecik sana sini...
paling jahat SI KUMPULAN GERUDA uh...
memang jahat gila...
kesian kat mak Merong wangsa kena bunuh dan Embok yang dinodai...
korang tengok taw !
SUPPORT OUR LOCAL FILEM ! !


P/s : lambat publish kerana kelembapan kura-kura . !

Friday, March 11, 2011

Perfume baru di AVON...

Assalamualaikum semua..
 HERVE LEGER
Promosi perkenalan : RM109.00(S&S : 125.35)
Dapatkan di butik AVON segera !!
kesegarannye yang menggoda dengan bungaan eksotik
serta kayuan bermadu yang menyalutmu anggun...
Sinonim dengan glamor dan sesualiti di serata dunia,HERVE LEGER oleh Max Azaria
merangkum sifat dinamis seorang wanita..
Haruman Herve Leger juga mamapu mencipta gaya sofistikated 
memukau untuk wanita masa kini mencipta impresi berkekalan..
 
 
 
 
P/S : fara dah cume bau haruman ni,memang menggoda...dapatkan segera !!^_^ 

Wednesday, March 09, 2011

Calon SPM 2010 ! !

Assalamualaikum...
yeah,fara calon SPM 2010...
2010....
no yang cantik kan...
hehehhehehe...
ok,tadi kat fb kwan fara suruh forwardkan mesej ni...
khas untuk calon-calon spm 2010...
bace ! !
: SEBLUM NAK PGI AMBIK RESULT, AMALKAN M'BACA:
1. AL-FATIHAH
2. AYAT KURSI
3. AL-IKHLAS 7X
4. AL-ALAQ 3X
5. AN-NAS 3X
KEMUDIAN B'DOALAH DGN NAMA ALLAH DGN RENDAH DIRI & MINTAKLAH KEJAYAAN SEBAGAI MUSLIM...LPAS TU PGI SEKOLAH DGN M'MULAKAN KAKI KANAN. INSYAALLAH KEJAYAAN MILIK KITA SMUA DG KEIZINAN ALLAH SWT. FORWARDKN KPD SMUA CALON SPM AGAR KITA M'PEROLEH KEJAYAAN YANG CEMERANG..AMIN

Para pembaca,harap lah korang semua doakan kejayaan fara..
yer...
^_^ 

Tuesday, March 08, 2011

Menarik di sini . ! ! !

 Assalamualaikum...
fara ada nak kongsi sesuatu dengan korang ni...
kena baca taw...

nak taw x,
Kamera paling awal dicipta memerlukan seseorang
beraksi di hadapan kamera selama 8 JAM sebelum 
gambar dapat dirakamkan...
hah??
bayangkan kalau korang yang kena pada zaman uh...
hahahhahahha..
teknologi mengatasi segalanya sekrang...
semua dah cepat dan pantas...


P/s : itu gambar camera baru laa...hehhehehe..tapi fakta uh betul punye. !

Jelajah 1 Malaysia ! !

Assalamualaikum...
dah malam ni,wat p jer??
ker ngah duduk ngadap tv tgk asmara 2...
hhehehehhehehe...
suke ti korang laaa...
ok,tengah hari tadi,fara lambat balik rumah makan tengah hari..
knp??
ramai customers ker??
xd lah...
kedai xd orang...
dah uh,kenapa lambat balik...?
jalan sesak..banyak kereta berhenti ..
knp kereta uh berhenti ?
sebab 
ad JELAJAH 1 MALAYSIA...
para penunggang basikal uh lalu kota tinggi hari ni...
so,se awal pukul 12.45 tengah hari semua jalan sudah di tutup...
kenderaan x beleh keluar..
tapi ada jugak yang degil,tapi siap ah kena tahan ngan polis kat depan..
hehhehehehe...
best taw....
banyak sangat basikal...
mule2 cume nampak 3 orang jer...
itu yang paling depan ah...
semua mat salleh...
then time yang ramai2 uh baru lah nampak semua...
pening taw...
dalam ramai-ramai uh nmpak penungg MALAYSIA...
GO MALAYSIA ! !
hehhehehehehhee....
then pakcik-pakcik yang follow dorang sajer lambai-lambai...
hallooo,sape awak uh....
hahahahhahha...
then hujung-hujung ada sorang penungg tercicir...
die yang last sekali...
kesian die...
yang penting,bukan orang negara kita...
hehehehhehehe

Sunday, March 06, 2011

Fakta Mengenai Pewangi . . .

Assalamualaikum . .
ok,keputusan abg ben ashaari tidak memihak kpada fara..
xp lah,tiada rezeki an...
mungkin fara belum cukup kreatif...
xp..
ok,petang yang dah x hujan ni fara nak kongsi fakta menarik mengenai pewangi.
  1. Terdapat pelbagai jenis pewangi di pasaran antaranya Eau da parfum(MINYAK) dan Eau de Toilette (SEMBURAN).ketahui perbezaan kedua-duanya sebelum membeli..
  2. Kebiasaannya,minyak lebih tahan lama baunya dari semburan..
  3. Untuk mengetahui bau haruman tersebut,kamu semburkan sedikit pada pergelangan tangan mahu pun di atas kertas kerana bau haruman pada botol tidak sama dengan bau yang sebenarnya..
  4. Tidak semestinya haruman yang dipakai oleh kamu sama dengan orang lain kerana faktor biologo dan hormon badab manusia berbeza-beza..
  5. sembur minyak wangi pada nadi di pergelangan tangan dan leher bagi memastikan haruman tahan lama dan merebak baunya.
  6. kamu tidak akan dapat bau yang sebenar apabila mencuba terlalu banyak haruman.maka,hidu biji kopi terlebih dahulu sebelum kamu mencuba bau haruman yang lain..

Friday, March 04, 2011

Pengambilan Buah sebelum Nasi...

Assalamualaikum...
hey semua...
jumaat sudah berlalu..
sabtu bakal menjelma...
ahad kian datang...
isnin menunggu masa...
hahahahhahahaha . . .
xpenah -penah cik fara nak berkata begitu an...
hehhhehehehe..
ok,see my tittle , ,
PENGAMBILAN BUAH SEBELUM NASI
fara dapat info ni dari sebuah novel..
so,korang baca lah yer...
 # Buah-buahan mengandungi banyak serat yang bagus untuk penghadaman..kalau kita makan nasi terlebih
    dahulu dan kemudian baru makan buah,ianya tidak memberi banyak kesan berbanding dengan memakan
    buah terlebih dahulu..bila kita makan buah sebelum mengambil makanan berat,serat buah-buahan yang 
    terlebih dahulu sampai ke usus sebagai pembuka jalan untuk makanan yang lain...ini amat elok sekali jika
    kita mengamalkan nye...