Silent reader

Thursday, December 29, 2011

Goodbye SHOUTMIX !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
 oke muke aku serius macam sedih x ??
hahahhahahahhahahaha ..
serius baiii muke macam uw ..
oke oke mari kepada tujuan asal fara tulis entry kali ni..
fara ni kebiasaanya antara manusia
yang sangat tidak suka kepada mesej berantai ..
(bayangkan mesej ada rantai ..
by silverplanet ..haha)
tapi yang fara baca ni rasenya bukan mesej berantai ..
berkenaan dengan penggunaan SHOUTMIX akan mule
berbayar mulai tahun 2012 ..
korang taw ak hal ni ??
serius mesti korang taw sebab dah ramai blogger
publish pasal hal ni termasuk laa blog
ramai blogger lain publish entry hal ni tapi fara
tak baca pon sampai laa blog yang ni update,
baru fara terkedek-kedek nak baca .
antara part yang menarik perhatian mata fara untuk
SERIUS nak baca ialah ini ..

Kini, setelah 7 tahun 'berbakti' dengan mempunyai akaun percuma,  shoutmix mengambil satu langkah drastik, iaitu akan menamatkan perkhidmatan percuma yang ditawarkan. Jadi selepas ini semua akaun shoutmix adalah berbayar.
Satu keputusan yang admin rasakan kurang bijak untuk memenangi hati pengguna maya.

Keputusan ini juga telah diwar-warkan di laman utama mereka.
Bermula 1 Januari 2012, kesemua akaun percuma akan tidak berfungsi kecuali upgrade kepada plan berbayar. 



SHOUTMIX !!
korang taw ak shoutmix uw yang mana ??
yang ni laaa !!
 tak amik contoh jauh,
contoh dari belog sendiri jerr ..
yess ini laa shoutmix yang mana majoriti
semua blogger akan pakai ni untuk memudahkan
kita sesama kita untuk berinteraksi ..
cewahhhh ayat !!
pehh an korang bayangkan kalau bende macam gini
pon kena bayar,memang tak ah aku nak pakai an ..
so fara pon mengambil keputusan dengan tidak
memakai lagi shoutmix uw ..
kini fara bertukar kepada yang baru iaitu CBOX !
hahahhahahahahahhaha ..
nampak kelakar sebab masih kosong ..
fara orang pertama yang tuliskat situ ..
so harapnya pakai yang ni takde bawak masalah laa yer ..
so korang yang belum tukar uw,
marilaa bertukar ..
BERTUKAR !!
hehhehehehhehehhehehhehe ..
kalau korang pening nak pakai yang mana,
cucuk jer nama TUTORIAL blog uw sebab kat situ
die ada bagi name-name link yang 
menawrkan perkhidmatan semacam shoutmix ni ..
oke ???



p/s :encikmsadepan memberi keizinan untuk 
menulis entry ini sebab kami sedang sibuk berIM..
terima ksih encikmsadepan :)
 

5 comments:

Awie Omar said...

ANUGERAH EKSTRAVAGANZA 2011
MEMBERI PENGIKTIRAFAN KEPADA BLOG
ANDA SEBAGAI CALON TOP 5 BAGI KATEGORI

BEST TEEN BLOG

http://awieomar.blogspot.com/2011/12/anugerah-ekstravaganza-2011.html

TERUSKAN BERBLOGING DENGAN JAYANYA
DAN SELAMAT TAHUN BARU 2012

K O R I E said...

kita pun xtukar lagi..
nantilah

storyfromme said...

mane nak dapatkan CBOX ni?

Farah Azurah said...

korie : hehe..fara mule2 malas gak nak tukar tapi buat jer persediaan awal :)

Farah Azurah said...

Awie omar : tercalom pon kira oke ah uw..hehe :)