Silent reader

Monday, November 14, 2011

ceritaSPM=Paper Bm aku pulang awal ..pehal ??

Assalamualaikum ..
oke hari ni daa mule budak-budak yang lahir tahun
1994 ambik exam SPM ..
yang fara pulak semacam daa tua sebab daa 18tahun .
hehhehehehehhehhe ..
oke,berdasarkan tajuk fara nak cerita laa serba sedikit pasal SPM fara
pada tahun yang lalu iaitu tahun 2010 ..
oke,rase macam cantik sangat tahun uw ..
yeah !
*konon banner ah ni ..
nak join kena copy banner fara..hahhaa :D
OKE,MULEKAN CERITA .
semacam biasa hari pertama SPM biasnya paper BM ah an ..
so fara ni antara yang bolehhh ahh jawab paper bm uw.
gila xpandai jawab BM,memang kena
pelangkung ngan mak ..
hahhahahahhhahhahahha ..
BM jer ah boleh yang lain bese jerr ah ..
so dari pagi memang daa jumpe cikgu BM 
salam semua ah ..
siap mintak cikgu ngan mak DOAKAN supaya
karangan CERPEN kuar ..
muu nampak x kat situ ??
fara mintak karangan cerpen keluar ..
sebab si kaki berangan ni memang berharap agar cerpen uw kuar.
so boleh ah fara jawab ngan mudah ..

bukan ap,kalau karangan yang fakta ni kena
banyak isi,baru karangan jadi menarik ..
kalau cerpen pakai berangan jer ..
then fara pon mengingat laa format buat cerpen ..
cikgu kate TAJUK MESTI ADA !!
pehh cukup ah time trial SPM fara xbuat tajuk ..
hilang beb markah !!
alhamdulilah time exam berkat doa cerpen ada kuar ..
memang alhamdulilah ah time uw ..
oke,petang pulak paper seterusnya iaitu BM2 ..
ni ah best ..
orang lain semua mak bapak amik bawak
balk rumah ..
mereka boleh makan nasi yang mak dorang masak,
boleh tambah air botol yang daa habis,
tapi fara cume mampu duduk kat surau sekolah
bersama teman yang lain-lain ..
TAPI ,,
best laa sebab kitaorang boleh study ramai-ramai ..
time uw daa xkira kau kelas depan atau kelas hujung ..
yang mana duduk kat surau semua study sesama ..
baca buku sesama ..
yang mana cikgu-cikgu ada suwo baca ini itu
semua kitaorang kongsikan ..
memang best ah ..
then solat zuhur sesama ..
sape yang xsolat sila keluar ah an :D
petang fara jawab exam mule tenang jer ah ..
jawab dengan teliti sebab kalau boleh xnak ah 
hilang markah an ..
time ni ah fara rase macam fara ni ahli sastera negara .
hehhehehehhehee
*tak layak wehh !!
then dalam 30 minit exam daa nak habis,cuaca mendung semacam..
ni menandakan hari nak hujan ..
pehh time ni fara jawab memang laju gila ah ..
cepat-cepat siapakn bahagian yang novel uw ..
makna xnye,kalau berhujan sape yang nak 
amik fara balik ??
mak cume ambil guna motor jerr ..
fara kesiankan mak kalau berhujan nnti .
so dalam 15 minit yang trekahir fara terus keluar ..
sebab xnak berhujan dan tak sanggup
biarkan mak berhujan di atas motor .
lepas jerr fara naik motor hujan turun dengan lebat an ..
pehh time uw memang fikir kalau xbalik awal ni,
mesti aku ngan mak daa berhujan ..
hujan lebat lakk uw ...
sekarang alahmdulilah,walaupon fara balik awal,
keputusan BM fara sangat membanggakan diri fara ..
alhamdulilah sangat !




P/S : nak kongsi cerita pon boleh :)



No comments: