Silent reader

Wednesday, October 12, 2011

Memilih Untuk Menjadi Lebih Baik ..

Assalamualaikum ...
sape-sape yang nak turun g kota tinggi sila laa bawak
payung oke ..sejak dua menjak tiga menjak ni,
hujan turun jerr setiap petang ..
then hujan macam hujan nak banjir ..
"Ya allah,jauhkan musibah kepada kami yang tinggal di
kota tinggi ini YA ALLAH "
fara memang oke jerr kalau banjir sebab rumah memang
sukar dinaiki air ..
tapi yang duduk dekat dengan sungai uw,kesian mereka nanti ..
 *kiri fara ialah sungai johoor

Macam biasa balik sekolah nikmati masa bersama
kura-kura dulu ..
then jumpe gambar ni dalam blog Cik Epal
Sekarang ni gadis-gadis bertudung semuanya
daa lebih HOT dan GOJESS ..
tgk jerr laa ikon bertudung macam YUNA,
HANA TAJIMA,HELIZA..
semua pakai tudung plus pandai berfesyen ..
then memang comform terlalu ramai yang berubah untuk
memakai tudung ..
alhamdulilah :)
tapi,berapa ramai yang pakai tudung macam gambar
belah kanan di atas ni ????
bukan niat di hati nak perli sape-sape,
sebab diri sendiri juga tidak sempurna,
tapi kebanyakkan mereka yang mengikut fesyen 
bertudung seakan lupa aurat mereka ..
contoh : kalau pergi KIPMART KOTA TINGGI
sambil belit tudung macam hana tajima,
macam maria elena,
macam yuna,
comform 27537 ratus orang tgk ..

"pehhh,macam yuna sehhh "

memang time uw daa kembang-kembang ah ..
hehhehehehehe ..
tak salah korang nak belit-belit uw tapi 
cube korang ubah sedikit gaya yang kamu daa belajar uw ..
fara pon bukannya baik sangat nak bagi ceramah kat orang,
tapi fara gunakan cara macam uw ..
belajar dengan tgk video tutorial mereka then
ubah sikit-sikit mengikut gaya kita ..
ada sesetengah gaya uw membuatkan shawl / pashmina 
kita menjadi terlalu pendek di bahagian 
hadapan,..so,cube ubah dengan
memanjangkan sedikit agar bahagian hadapn kita mampu
ditutup ..kan lebih elok nanti ..
tapi terpulang laa kepda diri masing-masing ..
diingatkan,TIADA NIAT INGIN MEMERLI SESIAPA TERMASUK
MEREKA YANG HIDUP / YANG SUDAH 
MENINGGAL DUNIA.






4 comments:

nick dot anis said...

ya..skrg dah macam2 pesen da..i pon da terikut2.cantik...insyaallah.. hr nnt i akan pakai tudung sepenuhnye:-)

Farah Azurah said...

Anis : xp,anis buat slow-slow ..mana taww nanti anis akan pakai tudung 1 hari nnti..hehe,make sure fara taww oke..hehe :)

Kathy Tuah said...

kdg2 sis pun tersasar jugak bab2 bertudung ni..huhu

Farah Azurah said...

Kathy : xp laa,kita pon buknnya sempurna..kita memg selalu buat silap..fara pon penh silap dlm pmakaian tdung ni..now,semakin baik laa.. :)