Silent reader

Tuesday, October 11, 2011

Makhluk Hijau Aku Mengalahkan Adudu..HAHAHAHHAHA

Assalamualaikum ..
today nak bercerita pasal makhluk hijau laa ..
"oke,daa kenapa fara cakap makhluk hijau 
die mengalahkan Adudu ni .."
oke,bagi sesiapa yang belum kenal adudu ..
ni laa die ..hahahhahahaha
 salah satu watak dalam animasi BOBOIBOY ..
sape cakap gua xtgk cartoon ??
sanggup betekak dengan sepupu umur 8 tahun kerana cartoon laa..
hahahhahahahahhaha ..
oke,mari fara mulekan kisah makhluk hijau fara ..
oke,hari selasa merupakan hari kelas Pendidikan Seni .
so,selepas tugasan yang lama daa siap,
cikgu bagi tugasan baru ..
time uw cikgu suruh kami para pelajar bawak 
pisau dengan gabus bunga yang warna hijau .
*harap korang boleh agak gabus uw macam mane.
then masuk kelas Seni lambat sebab stay lame sangat
kemas barang dalam kelas ..
hahahahhahahahhahaha ..
oke,cikgu bagi pisau untuk semua orang sebab 
peraturan sekolah kami,pisau tidak dibenarkan
dibawa ke sekolah kerana merbahayakan ..
*baik gilaaa kauuu fara .. :)
then cikgu cakap macam gini kat kami

"saya nak awak cipta satu objek yang ada dalam dapur 
dengan menggunakan gabus awak tadi ..
semua ada bawak kan ??
ikut suka awak laa nak pilih objek apa 
saya tak kisah ..ada masalh jumpe saya "

Pehhh,fara ni daa laa memng cepat panik ..
terus pening 1256 darjah nak buat apa ..
semua orang daa fikir daa,yang fara belum lagi ..
then terus kuarkan kertas KONON lakarkan 
objek apa yang fara nak lukis ..
nak buat pinggan "susah laa"
nak buat mangkuk "aq malas nak korek alam die"
nak buat sudu " aq takut xjadi susu nanti"
semua barang kat dapur uw xd satu pon yang 
lekat kat otak ..

ttbe,disaat fara mendiamkan diri,
dapat satu idea .. TINGGGGG !!
 
 yeah,ttibe idea datang ..
fara fikir buat objek PISAU daa cukup senang dan mudah laa uw ..
tapi fara rujuk dulu dengan cikgu tanye macam mane nak
buat semua ..then cikgu kate,OKE !
so,fara buat laa dengan senang hati ..
tapi habuk gabus uw,pehhh memang banyak ..
kesian kawan-kawan fara sampai gabusnya
ada yang masuk kain,masuk kat rambut ..
tapi semua uw berbaloi ..
ramai yang karya nye menjadi ..
semua buat objek yang comel-comel ..
ada yang buat cawan,periuk,kuali,
ada yang buat batu lesung taww ..
hebat laa mereka ni ..
hah!!jawapan yang utama kenapa fara buat pisau ??
sebab fara nak serang Adudu sebab die selalu 
serang Boboiboy dengan kwan-kawan die ..
hehhehehhehee
dengan ini fara mampu mengalahkan Adudu..
muwahahahahhahaha
TERBAIK !!
haa,ini laa alat yang fara buat dimana mampu mengalahkan
si ADUDU yw ..
memang hodoh alat ni,
tapi alat ini mampu membuatkan Adudu dan 
kawan-kawannya lari ..
hahahhahahahahha ..
*amik kauu mengarut panjang 
ni karya buah hati fara ..
die buat JUG .
die buat lebih more better than me ..
right ?? ye laa,sebab uw die dapat kos Seni GRAFIK 
kat universiti nanti ..
haaa,rindu ..
oke,stop !!

memang best belajar seni ni cume fara
stress bila karya yang fara kena buat 
tidak menjadi ..
sangat sedih buku sketch fara entah kemana 
menghilangkan diri ..
sedih banyak ..
kalau korang suke post kali ni,
like laa xpon bagi comment dengan hasil karya fara ..
hehehhehehehhehe ..
^_^
 

2 comments:

Kathy Tuah said...

padan muka adudu lepas ni..haha

p/s - kreatif lah korang ^^

Farah Azurah said...

padan muke die banyak..hehe..tq kak puji kami :D