Silent reader

Sunday, September 04, 2011

Satu Hari 7 Rumah Ngadap Makanan ..

Assalamualaikum ..
haaaaaaaaaa,penatnya laa hari ni ..
yee terlalu penat sebab hari ni pergi beraya
rumah member-member form 5 dulu ..
yess very penat i say !
walaupun penat,puas laa sebab semua dapat singgah rumah ..
paling jauh kat TUNJUK LAUT (xsure mersing atau kota tinggi)..
yess fara taww korang xkn taw nye..
fara pon dulu xtaw bile daa sekolah menengah baru
taww ada tempat nama uw ..
korang nak taw g laa tanye atuk googles.
hehhehhehehhehehe
oke,7 RUMAH 1 HARI ! 
Then mari kita mulekan pengembaraan raya fara.
bermule jam 10.30 pagi ..
rumah first rumah cik farah laa ..

hehehhehehhehehehhe.
sebab cik buah hati yang drive so xkan laa
die sampai hati nak tinggalkan an ..
oke,mak sediakn mee dengan nuget..
hehehhehehhehehhehe
oke,next rumah loqman ..

kenapa rumah die sebab die satu taman perumahan 
dengan fara ..
jiran laa konon-kononnya..
mak die pulak sediakn keropok lekor..
hehehhehehhehehhe
then rumah irfan ..
yess,rumah paling paling berdekah ..
die dengan baru bangun tidur muke masih mamai
menyambut kedatangan kami ..
hahahhahahhahahha ..
pape pon best ah ..
rumah die kami makan buah-buahan ..
family die sediakn buah orange dengan belimbing..
then ada nenas dengan pelam cecah kicap..
terbaik laa !!
next rumah hanum ..

ni rumah kami makan tengah hari ,.
mak die sediakn nasi ayam ..
oooo,nasi ayam sedap wehhh ..
tapi fara makan sikit jerr sebab takut makan banyak
nanti rumah lain daa xboleh makan ..
then rumah halimi..

rumah ni sempoi jerr ..
kalau selalu rumah limi masak makaroni goreng,
kali ni mak die xmasak ..
hurmm,cume makan kuih jerr ..
hehehhehehhe,xp xkisahh laaa ..
then ke rumah paling jauh iaitu di tunjuk laut,
si mira ..
nak ke rumah die very jauh plus sgt kedalam ..
lalu jalan berliku-liku ..
haaa,memang pening ah dibuatnya ..
then bile sampai hujan lak ..
haaa..tapi ini rumah memang masak banyak sgt.
mak die masak kari ayam,roti jala,mee goreng,nasi putih.
pehhh,memang terduduk duduk ah 
badan ni tengok makanan macam uw ..
buah hati makan banyak roti jala ..
hehehhehehehehehe ..



then rumah afiqah
time kami raya die xd kat rumah laa pulak ..
so,beraya dengan mak and nenel die jerr ..
makan kuih jerr n air  jerrr ..
tapi kami semua tumpang tandas die sebab
semua xtahan nak terkuc** ..
hehhehehhehehhehehhe
then dalam perjalanan pulang nampak kereta die.
gambar di depan rumah die.
akhir sekali rumah buah hati saya,fathi ..
rumah fathi pon simple jerr ..
makan kuih jerr ..

haaa,betapa penatnya hari  ni fara ..
sampai kat rumah dalam kol 7 lebih macam uw..
but buah hati ditemani dengan halimi ..
syian laa die balik sorang-sorang kan ..
hehhehehehhehehhe ..
pape pun,memang fara akan ingat
moment tadi ..korang semua gile !
hehhehehehehhehehehe ..
best oke korang :) 
semoga kita semua kekal menjadi sahabt oke..
except saya dengan buah hati ..
bukan sahabat tapi ehem ehem ..
hehehhehehhehe ..
^_^
bye laaa ..



 



 
 

3 comments:

nick dot anis said...

sonok nye...hari ni paling bosan..sbb dah tak de org da kat umah i..smua nya dah balik ketmpat masg2..sob3

nick dot anis said...

bestnyeee..i lak hari ni 1 hr nduk umah je bosan gile coz sume dah balik..tak de owg da kat umah ni:-(

Farah Azurah said...

anis : hehehe..bile semua daa balik,rumah kosong memg bosn..hehehe :)