Silent reader

Saturday, September 24, 2011

Lagu Dalam Kehidupan Kita ..

Assalamualaikum ..
hai pembaca semua 
*ada ker pembaca ?
hari ini,saat ini,detik ini fara nak story sikit pasal
 lagu dalam kehidupan kita ..

oke,siapa kat sini yang xsuke dengar lagu ??
sila angkat jari ibu korang ..
haaaa,ada ker ??
pelik sehhhh =,=
oke,seperti yang korang semua taww,
muzik kita ni mempunyai pelbagai cabang ..
ada yang rock,blues,jazz and macam-macam lagi ..
dan kita layan lagu ni pon dengan macam-macam cara ..
ada yang dengar lagu sambil diri ,
sambil menjerit-jerit,
sambil baring dan terus berangan-angan,
n macam-macam lagi ..
amboi,comel nye baby ni feeling lagu ..
hehhehehhehehe ..
oke,so let's we start my story ..
pada fara,lagu ni sangat penting dalam hidup fara ..
macam semalam fara pergi ceramah motivasi kat sekolah ..
btw ada solat hajat untuk pelajar PMR,SPM,STPM .
tapi sebab petang uw fara daa rewang,so ngade-ngade laa
nak pergi sekali ..lagipun cikgu-cikgu memang xkisah ..
dalam ceramh uw ustaz tu 
menggunakan lagu untuk sesi ceramh die ..
memang best,menarik dan sangat sampai ke hati peljar ..
yang menangis-nangis tok sahhh cakap laa..
yang berhingus pon ada ..
hehehhehehehhehe ..
antara lagu yang ustaz uw pakai ialah
JANGAN MENYERAH-D'MASIV
KU ADA KAMU-ADIRA
see,dengan menggunakan lagu semua pelajar
semalam xd sorang pon yang bosan malah
semkin tertarik untuk dengar cermah uw.
next,fara menggunakan lagu
dalam menyampaikan perasaan ..
sape-sape yang follow dengan membaca cerita fara
mesti taww apa yang berlaku dekat fara beberapa bulan yang lalu ..
dikala hati sedih gundah gulana ,
fara meletakkan lagu yang comform meleleh air mata
sebagai feedback untuk semua cerita fara ..
memang menyayat hati laa senang cakap ..
selain tu,beruntung di hati ini kerana buah hati
sangat layan dengan lagu ..
die juga boleh laa memetik tali gitar uw
berbanding dengan cik gadis die ni ..
so,dikira best laa sebab sorg boleh menkan lagu 
and yang sorg lagi boleh nyanyi-nyanyi ..
hehhehehehhe. ..

sebenarnya,lagu-lagu ni sangat penting dalam 
kehidupan sebgai penyeri hidup kita ..
xkan laa kita hidup dengan senyap sunyi jerr kan ..
ada kalanya lagu-lagu ni boleh hilangkan rasa bosan kita ..
so,nikmatilaa muzik yang berda di sekeliling kita ni ..






No comments: