Silent reader

Thursday, August 18, 2011

Don't Do This Dalam Facebook oke !

Assalamualaikum ..
pulang pulang pulang ..
pulang ke dalam bilik daku ..
hehehhehehe..oke,hari ni ada info berguna 
fara nak share kat korang info yang sangat korang perlu taw
sebab korang semua majoriti ada akaun facebook..
kan ??tipu oke kalau korang xd .
hehhehehehhehe 
oke,so selamat membaca semua .
PERKARA PLEASE JANGAN BUAT DI FACEBOOK
  1. STATUS yang mengatakan kamu seorang diri di rumah atau pejabat.
    malah,siap tulis berapa lame korang stay kat situ ..SANGAT BAHAYA taw!
  2. UPLOAD GAMBAR TERLAMPAU ,walaupun yang tengok gambar
    uw cume orang tertentu,tapi mane taww mereka ada niat jahat
    then sebarkan pic TERLAMPAU uw..hah ??cam ne nanti ??
  3. Bagi yang bekerja dan bersekolah,JANGAN MERUNGUT banyak kerja
    then tulis dalam status facebook..Kemudian,bos atau cikgu korang uww ada dalam
    senarai friends..hurm,sia-sia jerr laa jadi baik sebab mungkin reputasi
    korang akan jatuh ..
  4. SYOK SENDIRI ..Means kamu suke "LIKE" dan komen pada gambar atau
    status kamu...adoii,jangan laa buat sangat eh ..
  5. katakan sesuatu yang belum pasti seperti "SAYA DAPAT iPad dari pakwe saya bulan depan"..tup tup,korang daa putus..hurm,sedihh dan malu laa nanti ..
  6. STATUS MARAHMU.. walau tengah "panas" time uw,please jangan luahkan kat facebook dan gune kate-kate kesat..mungkin kamu akan diaggap sebagai "panas baran"
  7. Jangan bagi BUTIRAN LENGKAP seperti nombor telefon dan alamat rumah ..
    memang bagi kemudahan dan kesenangan berganda kat orang lain yang ada niat jahat
    untuk merancang sesuatu yang tidak baik kat kamu.


    hah,sape -sape penah terbuat antara di atas ni,
    please jangan buat lagi oke ..
    beberapa hari yang lepas fara block
    sorang insan ni kat dalam facebook ..
    kenapa fara block ??
    (macam daa bagus sangat jerr die ni an)
    bukan sebab fara ni bagus,sebab
    fara xsuke sikap die kat fb..
    korang nak taww ak,die pakai gambar lucah untuk
    DP facebook die ..
    apa lagi,sebab mata ni xnak tengok lagi orang 
    macam uww an,block ah terus..lagi bagus.
    memelihara mata di bulan puasa taww !!
    selamat beramal ..

6 comments:

Akitoboron Nuarism said...

ya sokong. facebook is also privacy

Farah Azurah said...

:)

DaYaH JeLitA said...

saya suka like post sy sendiri..kihkihkihkih..tabiat sejak lahir..ekk? :P

Farah Azurah said...

xp..terpulang laa nk ikot atau tidak..ini cume nasihat jerr :)

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

nak tambah...jgn jadikan ruang komen sbg tempat chat...pendek2 tak pe...ni tak, dah mcm chat kat YM, chat plak dgn balak...perghh...gile nak muntah...sumpah terus aku hide...nak unfriend kang nanti tertanye-tanye plak...
LOL
pfftt...

Farah Azurah said...

hahahhahaha..biasa laa..lagi laa kalau yg bersyg2 uw..hahaha..saboo jerr laa :)