Silent reader

Sunday, July 17, 2011

Pengalaman Yang Tidak Mampu Dilupakan ..

Assalamualaikum ..
ok,first nak sangat simpan kenangan ni dalam blog fara ..
nanti sentiasa boleh ingat ..
ok,mari kita mulekan sesi mengingat kenangan di kem 
kepimpinan islam prauniversiti .
 ......................
.......................
......................
.......................
HARI PERTAMA
= tiba dalam pukul 4 lebih macam gitu laa..
bersenang-senang dalam bas ..
pakcik bas bukak cerita KL GANGSTER ..
ok,syok laa jugak tapi fara lebih suke tengok 
pemandangan kampung-kampung ..
setiba di kampung johor lama,kota tinggi
first terus nampak kubur lama ..ok,cepat2 bagi salam kat ahli2
kubur ...ok,sebab laa fara ni first time masuk kampung uw
(nama jer duduk kota,.tapi bwu first time masuk)
memang agak terkejut laa..
serius penuh dengan kubur lama..
untuk pengetahuan korang,itu adalah bekas tapak pemerintahan 
zaman kesultanan dulu-dulu ..
siap ada muzium taw..
hah,sape yang minat sejarah mesti taw johor lama uw
pusat pemerintahan kerajaan ap..
ok,sampai jer sane kami diuji dengan HUJAN yang turun ..
ok,sampai malam taw hujan nye ..
pasang khemah dalam cuaca hujan ..
haaaa,pening kepala terus taww ..

HARI KEDUA
= alhamdulilah,cuaca hari kedua sangat terang .
allah bagi sinaran matahari yang cukup untuk
kami sepanjang hari uw ..then,
jadual hari kedua lebih pack ..
pagi ada senaman sikit then dengar ceramah,tengahhari ceramh,
petang cermah ..
just imagine ok bertapa ngantok nye time uw ..
tapi xsemua ceramh uw bosan
ada beberapa part jer yang ngantok ..
ok,petang uw ada aktiviti best ..
g melawat muzium kat dalam uw ..
ok,serius syok..meredah kampung,tengok laut ..
well,best sangat ..
muzium uw kecik tapi macam-macam ada ..
peninggalan sejarh macam-macam ada ..
yang penting,ada kubu lama ..ada kubur besar ..
ada batu nisan yang sangat unik ..
best ah..
ok,malam hari pulak ..
ni seram sikit ..
pengalaman pertama berdepan dengan orang kena 
histeria ..lelaki lak uw..
tengah baca yassin then ayat2 terakhir,ttbe die pengsan..
then mereka semua angkat ah pindah tempat.
time kitaorg ngan istiqfar,die menjerit an..
takut gila fara time uw ...then,lagi kuat laa fara bace an..
sebab takut ..
hehehhehehe..pengalaman pertama beb tengok macam uw ..
memang sentiasa diingati laa jawabnya ..
dengar ceramah,ada slot sedih-sedih ..
balik khemah,tidur ..

HARI TERAKHIR
sembahyang subuh berjemaah ..
tiada pengecualian ..
prepare untuk balik rumah ..yeah !!
ada aktiviti mengejut bersama kakak dan abang dari UKM 
ada aktiviti sikit dengan mereka..
ada permainan ..but,ada lagi peristiwa yg berlaku kat fara ..
time uw ngan main permainan laut asid ..
then ttbe kaki fara kejung yang teramat sangat ..
serius sakit sampai fara menangis ..
nasib baik kakak-kakak kat sane semua baik-baik ..
alhamdulilah,dorang tolong fara..
terima kasih kakak ..
then ada perasmian ..sesi ambil gambar ..
then balik ..
yeah !!!



p/s : memandangkan kampung ini jauh dari pekan ..
so,kami kat sini dapat makanan seafood ..
best ..hari pertma telur,hari kedua ikan belut(ingat ikan biasa,upenya belut.
siap tambah lauk lagi taw.)
hehehe..first time makan belut..sedap wehh..
then malam makan udang,,..serius udang besar-besar
and fresh ..rasa kemanisan udang uw..
sedap wehhh ..then tadi hari last makan ketam ..
arrr,lagi sedap..fara amik dua ..hahahhaha..
syok !!!!


No comments: