Silent reader

Thursday, July 21, 2011

Cik Farah Bersama Encik Impasto ..

Assalamualaikum ..
hei korang...nak bagitaw something ni ..
fara tadi kat sekolah date dengan encik IMPASTO sampai 3 masa
taw..lame ..best taww ..
tapi,cik wangi fara pon ada jugak ..
maklum laa,die xnk laa cik farah die ni jatuh ke tangan
ENCIK IMPASTO an..hehhehe
so,korang mesti nak taw an sape encik impasto uw..
here ...
.......
.........
........
..........
...........
.........
.............
Impasto adalah teknik lukisan di mana cat dilapiskan dengan sangat 
tebal di atas kanvas sehingga arah goresan sangat mudah terlihat. 
Cat yang digunakan biasa pula akan dicampur di atas kanvas.
bila kering, teknik impasto akan menghasilkan 
tekstur yang jelas, sehingga kesan kehadiran objek lebih terasa.
-Menggunakan warna yang tebal.
-Menimbulkan kawasan jalinan.
 
karya impasto 

contoh karya impasto..hehhee..cantik x ENCIK IMPASTO ..
hehehhehe..ini adalah seni pendidikan yang baru dalam 
diri fara ...nak buat teknik impasto ni kita perlu ada pisau palet.
tapi tadi kat kelas seni kami semua kena pakai sudu plastic jer.
oke,very pelik sebab pelik macam mana nak 
buat teknik iw guna sudu ??
hahahhahaha..but,akhirnya tanpa bnyak bebel,
siap jugak,..tapi xlaaa cantik sangat ..
tapi bangga laa sebab boleh buat sendiri karya ni..
hehhehehe..
cube teka fara punya impasto yang mane ??
mereka punya karya 
alahai bro.muke garang tapi impasto bunga..
hati ada taman laa..
:D
mereka the rawww..
hehehhe
die lukis rama-rama punya kepompong..
saya lukis bunga ..hahahha ..
real muke xboleh blah ..
tudung serabut gila tapi masih nak bergambar..
tidak mengapa,seni itu namanya..
hehhehehehe...
wahhhhh...banyak kan kerya..
tapi ni xsemua..yang fara sempat amik jer ok..
ada yang belom siap..
haaaa,macam-macam laa ..
hehehhe
^_^

4 comments:

Golden Rose said...

cantik & kreatif...zaman sha sek dulu tak penah pun blajar ni semua

Farah Azurah said...

ni tahun pertma kita amik seni..
so excited buat2 ni semua.. :)

hatiAMIRA said...

ohh . kat sek mira pakai hujung batang berus . kitorang asah sampai leper .
da jd cm palet jugak .

Farah Azurah said...

haha,masing masing ada jerr bhn gntikan si PALET uw kan..hehe :)