Silent reader

Saturday, July 02, 2011

Bila Farah Dah Pandai Buat CPR !

Assalamualaikum semua ...
ok,sambung entry yang lepas...
hari sabtu pagi,fara ada join larian ..
ok,settle !!then dalam kol 11 macam uw sambung dengan
program pertolongan cemas pelajar lower 6 ..
ok,hari ni belajar laa pasal nak selamatkan orang 
..ok,diri fara sape nk selmatkan ??
hurm ... =,=
daaa,hari ni belajar semua laa sebab esok daa ada exam..
ok,belajar cume sehari jer wehhh ..
ok,yang bagi ceramah kat kami ialah
Mr.Koh Guan Hong ..
dari mersing kalau xsilap fara ..
ok,kalau korang dengar suara die time ceramh tadi ,
mesti korang kate die melayu ...
xd longhat cina pon wehhhh ..
mybe sebab die kerja dengan kerajaan kottt ..
ok,stop...so,tadi ada laa belajr cara nk buat CPR ...
alah,yang kalau orang sesak nafas then kita tiup mulut orang uw ..
faham sndiri laa eh ...
Mr. uw ada terangkan cara nk buat pertolongan cemas
CPR uw ..then,fara memag xdo langsung ..
mne xnye,majalh REMAJA kan depan mata,
so, baca majalh jer laaa..
sampai laa die panggil untuk test apa yang die ajar tadi ..
so,dengan rela hati fara pon buat ah ..
but serius,memang gelak jer ...
pengalamn pertama an ...habis patung uw fara tampar-tampar ..
daa uw,kena lakonkan aksi real macam pesakit betul .
 cikgu marah sebab fara tampar kuat sangat ..
hahahahhahaaha..
i,m rock babe !!
hahahahahahha

aksi 18 ke atas ..hahahahaha...



korang,jangan ingat buat CPR ni xpenat ,
sangat penat taw..
mane nye,kita kena tekan tengah dada dlm kiraan 30,
then bagi oksigen kat mulut die 2 KALI,
tapi kena ulang sampai 5 kali ...
means,dada 5,mulut 5 ..
sampai laa orang uw sedar ..
so,bagi yang ada penyakit ASMA,xdigalakkan buat CPR
kat orang lain ..takut die pulak yang pengsan ..
so,i,m happy today sebab belajr sesuatu yang baru dlm hidup..
really enjoy laa tadi ...

1 comment:

EZAN IDMA said...

leh la ajk akk pasni hehe