Silent reader

Thursday, June 30, 2011

Budak Form 6 Bunuh Diri ??

Assalamualaikum ..
hai korang semua ... hari ni lemah sedikit jer..
sebab fara puasa hari ni..
ni nak cerita sikit sebgai mukadimah nya...
sabtu ni fara ada join larian 1 Murid,1 Sukan,1 Malaysia..
arr,lari ker ??ok,ni kategori proses bakar lemak laa an..
adoyai,cikgu mule2 cakap cume program biasa,
ttbe kami tercempak dalam acara lari lari ni...
but,fara ok jer laa sebab ini peringkat kebangsaan..
markah koko besar yawww ...
ini laa pelung nya fara nk cantikkan markah koko fara..
last year,fara nye markah dapat B..
so,tahun ni n tahun depan harpnya markah semakin baik 
atau kekak jer dgn B itu..
hehheheehhehe..da,mari kita mulekan..
korang ada baca paper x ??ada kes budak cina bunuh diri..
terjun dari tingkat 3 bangunan sekolah die ..
ni gambaran jer taww ..bukan yang real ..
bunuh uw bunuh diri selepas berjumpa dengan guru kaunseling
sekolah die..
katenya,die dituduh mencabul seorang pelajar perempuan
sekolah itu..then agaknya lepas kecoh-kecoh,
die kena laa jumpa cikgu kaunseling..
entah apa yang dowang cakap,then bila budak uw 
keluar,die terus terjun dari tingkat 3 bangunan sekolah die..
pada fara laa,mungkin die tension semua orang tuduh die..
then die ambik keputusan terus bunuh diri..
kalau korang nak taw,die budak yang pandai taww.
SPM die dapat 7A kalau xsilap fara..
then die budak aliran sains ..
ni laa kan,belum tentu yang pandai dapt berfikir secara 
rasional..then tension jer,terus buat sesuatu 
yang di luar jangkaan...
fara pon sebenarnya xamik taw kes ni..then bila
cikgu PENGAJIAN AM 1 fara masuk,die story laa
cerita ni kat kami..then fra khusuk dengar..
then waktu akhir pulak,subjek PENGAJIAN AM 2,
pon cikgu uw cerita jugak..tu yang daa lekat
kat kepala ni..dengar cerita yang sama..
hehehehhhehe..
so,kesimpulnya jangan laa bertindak tanpa berfikir..
kita masih muda..banyak lagi bende yang kita boleh
buat daripada ambil keputusan yang macam gini..
^_^

 

2 comments:

Ayie said...

teman pernah sekolah kat sekolah tuh.. tapi kejap je.. tak sangka pulak sekolah tu terfemes dalam sekelip mata.. ^^

Farah Azurah said...

heheh..famous smbil kelip mata..hehe