Silent reader

Friday, June 10, 2011

Beras Bagi Wajah Kita Berseri ....

Assalamualaikum ...



ooooo,really admire dengan mereka....
Yuna & Taylor Swift ....
tengok muke mreka,comel dan cantik kan....
TAPI,fara tetap bersyukur sebab dikurniakan wajah yang elok ni...
hehehhehehhhehehehe...
daaa,sebenarnya tujuan fara wat post kali ni nak kongsikan dengan korang
satu lagi petua berkaitan MUKA ....
yang ni bahan utamanya ialah BERAS !!!
ok,mari kita mulekan...
first,ambil beras dan basuh beras tersebut...kemudian,toskan airnya..
next,goreng beras tersebut tanpa menggunakan minyak 
hingga hangus kemudian tumbuk sehingga beras tesebut menjadi halus..
simpan di dlm bekas yg bertutup..
apabila hendak digunakan ambil sedikit dan campurkan dgn 
perahan air limau nipis...
gosok pada muka dan biarkan kering seprti masker.
setelah itu cuci hingga bersih...
hah,fara ada lagi yang mudah...
korang rajin x tolong mak korang basuh beras ??
xkisah laa korang rajin atau x,mak korang mesti ada basuh beras an...
ok,...korang ambil air basuhan beras uw....
then,korang ambil air basuhan beras uw,
cuci kat muke korang....
kalau korang rajin buat,muke bukan setakat berseri
tapi boleh bantu cerahkan muke...
selamat berjaya ....
^_^


3 comments:

Finaz Jaafar said...

hehh..okay, habih la boreh kek uma den lopeh nih..wahahhhaha

Finaz Jaafar said...

okay translation :
habis lah beras kat rumah saya lepas ni..
**bahasa negeri sembilan tuh=)

Dalila said...

akak saya hari2 buat..patut muker cantik jek!