Silent reader

Sunday, May 08, 2011

My Super Mak !

Assalamualaikum ...
ok,mak selamta hari ibu k ...
ok,mak memang hebat ah ...
mak fara ni kalau korang nak taw ...
die seorang wonder woman ....
kenapa ??
sebab mak fara ni pegang banayk sgt jawatn ...
serius ni ...
mak fara SURI RUMAH,AKAUNTAN,DOKTOR,TUKANG MASAK
TUKANG JAHIT,HAKIM,,USTAZAH,
PERUNDING IMEJ,CIKGU SENI,
KERANI,PENGHIAS RUMAH ...
huh,banyak laa ...
uw semua mak saya laa uw ...
hehehehe ..
ok,mehh fara bgtaw kenapa mak fara mendapat jawatan tersebut
1-SURI RUMAH ..
= mak fara x keje and menjado orang rumah sepenuh masa ..
2-AKAUNTAN ..
= kalau abah gaji,mak yang akan uruskan semua duit2 nya ..
3-DOKTOR ..
= xkira time kecik atau besar,kalau kami adik beradik atau abah sakit,
mesti mak tolong carikan ubat ...
4-TUKANG MASAK aka CHEF ..
= mak memang hebat masak ..badan fara ni naik sebb
makn mkann mak yg terlalu sedp uw ..
memg xboleh xmkan ...hehehe
5-TUKANG JAHIT ...
= fara jarang beli baju kurung dh siap ..
dari kecik until noe semua baju mak buat ...
best taw !
6-HAKIM ..
= time kalau kami adik berdik gaduh ...
mak laa jadi Hakim nnti ..hehehe
7- U7STAZAH ..
= part sembahyang laa selalunya ...
memg time ni mak jadi ustazah ...
8-PERUNDING IMEJ .
= hahaha ..ni yg best ..selalu salin2 baju sebb nnti mak cmmt ..
xpon nnti abh bebel kalau pakai baju xsesuai ...
hehehehe
9-CIKGU SENI 
= ok,mak fara memg jiwa seni ...
mak sgt kreatif and pandai lukis2 ni ...
zaman sekolah dulu kalau mrkah lukisn fara A sebb
mak yg buat laa ..hehehe
10-KERANI 
= kalau abh gaji nnti mak msti ada agihkan sikit 
gaji untuk kami adik2...tapi xbnyak pon ...
pada kami,ok laa ..dh biasa ..hehehe
11-PENGHIAS RUMAH ..
= mak memg rajin tukar2 kedudukan perabut ...
ni bila usia dah lanjut and pas pmbedahan tahun 2 tahun yg lalu 
mak dah kurgkan ...
tapi masih aktif hias rumah ...
rumah kami simple jer ..hehehhe

Ini laa mak fara ...
memang best ah mak ...
hehehhe ...
i love u !

1 comment:

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D