Silent reader

Thursday, May 05, 2011

Lelaki Merajuk ??? Cam ne NI ??

Assalamualaikum ...
kamu lelaki ??
kamu mudah merajuk x ??
x ... hahahahha ..memang kau tipu ...
hehehhe ..ok2,pada pndangan fara lelaki ni same macam perempuan ..
ada bulan-bulan nye ...
kalau bulan die cantik,mood ok jer ...
kalau bulan die xlawa,mule laa nanti asyik merajuk jer ..
hehehhehe ...
so,wanita and semua gadis,
fara nak ajar korang tanda-tanda lelaki merajuk dengan kita ...
hehehhehehe ...
1- Diam Seribu BahasaDia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

2- Buat Tak TahuDia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

3- Masam MukaTindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

4- Matikan Telefon BimbitHa ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat... Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!



 Betul ak ni semua ??
kan -kan ...
selalu nye macam ni an ...
hehehhe,ingat perempuan jer ker pandai merajuk,
lelaki pon same jer ngan kita-kita ni ...
hehhehe ...
kalau dah merajuk uw,pandai-pandai laa pujuk yer ...
lelaki kalau dah merajuk susah jugak nak pujuk sebenrnya ...
kan ??
hehehheehehe ...

2 comments:

Dekcik said...

hehe..thanks 4 info...lelaki mmng ade yg ske merajuk, ade gak yg mengalah kan ppuan..

Farah Azurah said...

macam2 kan ..hehe