Silent reader

Tuesday, May 03, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI VS PEREMPUAN

Assalamualaikum ...
ehemm,lame x join segmen abg ben kita ni ...
rase kekok dah sikit ...
hehhehehehe ...
well,malam ni nak berdebat ah ...
debat ?? puiihh,yang nak didebat uw semua 
senior,habis kang fara nanti ...
ampun senior-senior ...
hehehehhehehe ...
seperti yang korang taw,i'm a ladies or more cute 
i say GIRL ...
LOLY GIRL ... ^_^
hahahaha ...
tengok tajuk abg ben nak kita semua bincangkan ..
Buktikan PEREMPUAN  lebih bijak dari LELAKI PADA ZAMAN INI ! 
fuhhh,perbincangan maut ni ...
da laa dalam dunia blog ni masing-masing bantu-membantu ..
masing-masing bekerjasama BAGAI AUR DENGAN TEBING ...
(" mentang-mentang dah nak amik STPM,bukak peribahasa eh " )
ok,seperti yang sedia maklum,
zaman sekrang jumlah wanita di muka bumi mendahului daripada jumlah lelaki ...
ini bukan laa sesuatu yang asing bagi kita semua ...
kalau tengok dunia perniagaan dalm blog ni,
siapa yang lebih maju dalam urusan perniagaan??
WANITA !!
ok,dalam kelas yang pandai,jumlah pelajar
PEREMPUAN LEBIH RAMAI daripada jumlah pelajar lelaki ..
di ipta,yang paling ramai WANITA ...
siapa gabenor bank negara kita ...?
WANITA ...
semua wanita ..ini menunjukkan bahawa wanita juga mampu
berdaya saing sejauh lebih daripada kaum lelaki ..
bukan nak dikata lelaki lemah , sekarang kita semua percaya 
bahawa,"SIAPA CEPAT DIA DAPAT " ..
wanita dalam melakukan kerja amatlaa bersungguh-sungguh ...
itu adalah punca kenapa wanita mudah berjaya berbanding kaum lelaki ...
SEKIAN ...


fuhh,penat korek idea ...
dah macam buat karangan untuk laa pulak ...
xp,otak fara sekarang dah kena start balik ...
next week dah mule pndftaran tingkatan 6 ...
huh,cepat nye laaa ...
saya GADIS !!!

7 comments:

syamsiyati said...

terjah from BA..keep on blogging..

aida4eva said...

waaaa~ pantas~

hehe..sebab itulah allah s.w.t ciptakan lelaki dan perempuan berpasangan..

untuk saling lengkap-melengkapi :)

http://aida4eva.blogspot.com

waN Mohd Salim said...

pompuan kang tak pandai masak :p
kalah cantik ngan maknyah

muhamad hanif said...

ala..gabenor je perempuan..pemimpin kita laki..aha hebat tak..hebat tak ?

kahkahkah !

cik yuz said...

jenguk dari segmen brader ben =)

nice entri..bley tukar2 pendapat =)

Pembawa_Wacana said...

Saya bangkang yang arif.....ngiyahahaha

Farah Azurah said...

syamsiyati : ok
pmbaca wacana : eleh,mentang die lelaki ..bangkang jer laa ..hehehe ..
cik yuz : ok akak
mohd nanif : ok ahh uw,jwatan tinggi p ..
wan : mak nyah uw semua x ori ...
aida : hehhehe ..xlah pantas sgt kak ..