Silent reader

Tuesday, April 26, 2011

Contest My Dreams Wedding By Blogredapple

Assalamualaikum ..
pembuka bicara untuk contest yang luar biasa ...
yaa,fara join contest my dream wedding by
hehehhehehe ...
pengalaman baru ni dalam dunia blogging ...
wait,tujuan fara join contest ni bukan sebab fara ni gatal sangat tapi
sebab fara suka berangan pasal wedding-wedding punye majlis ni ....
hehehehhehehe ...
ok,firstly mesti laa konsep wedding yang menjadi idaman fara ...
konsep ??
jap,fara ni sekarang minat ala-ala pink gitu ...
then fara suke sweet nye events ...
means suasana xlh terlalu 'heavy ' dan colour-colour yang dipilih tidak terlalu berat ..
ok,first sekali kalau kita g majlis kahwin,kita mesti nak tengok pelamin 
pengantin kan ...menjadi kebiasaan semua orang nak tengok pelamin 
kahwin kita ...oleh itu,pelamin perkahwinan kita juga haruslaa dihias dengan cantik
dan wajib sekali pelamin kita kena dengan tema majlis kita ...
so,fara buat pilihan untuk pilih colour PINK PUTIH ...
sweet x colour ni ??
alasan fara kenapa pilih pelamin macam gini ??
sebab ianya ' very simple ' !!
rumah fara rumah teres kat bandar ...
korang bayangkan laa rumah yang kat bandar macam mana rupa ...
mesti laa sempit kan...
so,kalau fara pilih design yang macam gini,
mampu jimatkan ruang ...
kan-kan ....
kalau ada akad nikah fara lagi prefer buat kat surau sebab
rumah fara berhadapan dengan surau ...
ok-ok semua ...
sekarang pasal baju pulak ...
suke-suke !!!
1st,Baju Akad Nikah ...
fara kalau boleh nak baju macam kakak Ayun Ayunar ...
pewwiit ...
cantik kan baju die ...
fara kalau boleh time nikah fara nak pakai baju colour pink ...
kalau selalunya kita tengok semua orang pakai colour putih kan tapi fara kalau boleh nak
pakai warna-warna lembut macam warna pink ni ..sweet jer kan ...
ok,now baju time majlis persandingan pulak ...
fara minat gaun since form 2 and until now fara masih memakai gaun ...
so,kalau boleh time fara nye majlis kahwin fara nak pakai 
gaun jugak ...

 puas fara cari gaun pink but semua fara x berkenan ...
lastly,fara pilih this gaun ...
simple sangat ..kalau di corak dengan warna pink pon akan jadi cantik nanti ...
then dalam urusan makanan ..
fara xkan pilih kek yang tinggi melangit uw ...
fara benci kek sebenarnya ...
penuh ngan krim yang manis gila uw ...
errr,boleh kena kencing manis dibuatnya ...
so,kalau nak sangat ada kek pon,mybe fara pilih cupcakes ..

lagi senang orang nak makan kan ...
hehehhehehehe ....
simple jer majlis fara ...
but korang jangan risau,kalau korang g majlis fara nnti 
fara akan pasang lagu yang sweet-sweet jer ...
as LOVE STORY-taylor swift ..
as Take My Heart-soko ...
lagu-lagu yang mood romantik laa ...
pink gitu ...
hehehhehehehe ...
now my kad kahwin ...
fara nak yang ada bunga-bunga laa 
ini untuk yang istimewa laa ...
kalau semua oarng bagi kad cantik macam ni,
pengsan laa cik pengantin nnti ...
hehehhehehe.. 
ok,smpai di sini sahaja berangan fara ...
untuk suke-suke jer buat ni semua ...
hehehhehehe ...
tengok-tengok laa yer ..
^_^

1 comment:

blog red apple said...

terima kasih sangat sebab join contest ini . Yaya follow blog ini balik okeyh :) Thanks for support my blog .