Silent reader

Sunday, March 20, 2011

Petua Panjangkan Rambut

Assalamualaikum...
weeeaaaa...
indah dunia korang yang ngah bercuti ni...
hehehhehehehehe..
kepada para-para pelajar sekolah,esok korang pergi sekolah..
dah habis cuti-cuti ni...
untuk yang bekerja,esok bemula minggu baru...
kan ??
so,petang ahad ni,fara nak bagi petua lagi kat para pembaca fara.
petua kali ni masih lagi kepada rambut kita..
Rambut korang mudah nak panjang x??
kalau susah,mari amalkan petua yang fara bagi ni..

1-dapatkan 5 batang serai..
2-tumbuk serai itu tetapi jangan smpai hancur.
3-rebus serai tersebut sehingg airnya mendidih.
4-biarkan air nye sejuk lalu siramkan di atas kepala.
5-then,perapkan rambut selama 5 hingga 10 minit..
6-kemudian bilas dengan air bersih..lakukan 2 kali seminggu..

lihat laa hasilnya..
fara cume memberi petua sahaja..
^_^

p/s : kalau nak yang lagi simple, setiap hari sila cuci rambut korang..
make sure korang setiap hari dibasuh,insyaallah akan
cepat panjang . selamat mencuba !

1 comment:

~miss ain~ said...

follow sy di http://lifeaingilacokelat.blogspot.com