Silent reader

Friday, December 30, 2011

Ya Allah,Bawalah diri FarahAzurah Ke Jalan Kejayaan.amin

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
jumaat datang lagi ..
yess !!
bila teringat balik bila hari jumaat fara memang
comform suka habis sebab hari cuti
fara bekerja an ..rase macam OO BESTNYA !!
hehehhehehehhehehehhehehehe ..
oke,hari ni hari pendaftaran bagi semua pelajar
sekolah fara iaitu SMK LAKSAMANA ..
oke,fara dengan adik fara dah siap-siap nak g sek ni ..
 this is not my adik but THIS IS ME !!
ttbe rase macam nak nyanyi lagu DEMI LOVATO laapulek..
kalau salah eja name omputeh uw,maaf laa yer .
hari ni fara pergi sekolah dalam keadaan meriah ..
berani habis pakai baju jalur-jalur dengan
corak warne bajek comel ..
puihhh !
aku peduli ape orang cakap kurus kena pakai jalur ni,
gemuk kena pakai jalur ni ..
arrr,aku bedal jerr semua !
hahhahahhahahhahahhaha ..
tadi fara ada pasang niat ..
fara niat semoga fara boleh capai impian fara 
bila fara tingkatan 6 ni ..
fara nak jadikan diri fara seorang pelajar yang lebih baik
BERBANDING DENGAN MASA LALU ..
dan untuk pengetahuan korang semua,
tahun depan adalah tahun mencabar bagi adik beradik fara ..
oke this is my adik satu-satunye WANITA ..
macam tua kan sebut kau wanita ..
hahahahhahahahhahahaha ..
oke,die akan menghadapi peperiksaan PMR ..
wish her luck oke ..
dan ini satu-satunya adik LELAKI fara ..
u look cool bro ..
tapi tetap nak pnggil kau ADIK ..
hahhahahahahahhahaha ..
die lagi cuak kebebeh sebab ini first time
die ambil peperiksaan besar ..
kalau fara dah biasa dah ...exam SPM pon aku
masih cuak ag..semua exam cuak !
melalut !!
die akan menduduki peperiksaan UPSR ..
see,adik beradik fara semuanya kena amik exam besak !
ye bESAK !!
fara = STPM
ira = PMR
acah = UPSR ..
  
"ya allah,semoga kau permudahkan urusan fara dan adik-adiknya
untuk menduduki peperiksaan pada tahun hadapn ..
amin "
 

contest: blog paling comel! by dina and zati

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
amboi,blog paling comel ??
tersedak kauu !!
hehehhehehhehehehhehehe ..
mane taw di mata juri belog fara ni belog comel ..
dapat laa jugak hadiah an ...
belog fara simple ,ringan mungkin dan comel-comel gitu ..
serius fara suka sesuatu yang simple,
dan paling penting comel ..
so itu laa sebabnya fara berani join contest ni kott..
hehehhehehhehehehehhehe ..
kalau korang nak join,cucuk sini ,.
fara mengambil mereka berdua..
hahahhahahahahahahahhaa :)

Contest Header Paling Awesome by Iffah & Yana

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
fara join lagi aktiviti ini ..
nak join,mudah jerr ..korang boleh pergi kat 
cucuk jerr perkataan SINI uw,kuar laa die nnti ..
pape pon,hadiah sangat menarik taww ..
so,apa tunggu laa ..
mari laaa SERANG !! hehehhee :)
mangsa-mangsa aku ..
hahahhahahahhahahhaaha ..

"doakan semoga farahazurah bertuah.amin"

Thursday, December 29, 2011

Goodbye SHOUTMIX !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
 oke muke aku serius macam sedih x ??
hahahhahahahhahahaha ..
serius baiii muke macam uw ..
oke oke mari kepada tujuan asal fara tulis entry kali ni..
fara ni kebiasaanya antara manusia
yang sangat tidak suka kepada mesej berantai ..
(bayangkan mesej ada rantai ..
by silverplanet ..haha)
tapi yang fara baca ni rasenya bukan mesej berantai ..
berkenaan dengan penggunaan SHOUTMIX akan mule
berbayar mulai tahun 2012 ..
korang taw ak hal ni ??
serius mesti korang taw sebab dah ramai blogger
publish pasal hal ni termasuk laa blog
ramai blogger lain publish entry hal ni tapi fara
tak baca pon sampai laa blog yang ni update,
baru fara terkedek-kedek nak baca .
antara part yang menarik perhatian mata fara untuk
SERIUS nak baca ialah ini ..

Kini, setelah 7 tahun 'berbakti' dengan mempunyai akaun percuma,  shoutmix mengambil satu langkah drastik, iaitu akan menamatkan perkhidmatan percuma yang ditawarkan. Jadi selepas ini semua akaun shoutmix adalah berbayar.
Satu keputusan yang admin rasakan kurang bijak untuk memenangi hati pengguna maya.

Keputusan ini juga telah diwar-warkan di laman utama mereka.
Bermula 1 Januari 2012, kesemua akaun percuma akan tidak berfungsi kecuali upgrade kepada plan berbayar. 



SHOUTMIX !!
korang taw ak shoutmix uw yang mana ??
yang ni laaa !!
 tak amik contoh jauh,
contoh dari belog sendiri jerr ..
yess ini laa shoutmix yang mana majoriti
semua blogger akan pakai ni untuk memudahkan
kita sesama kita untuk berinteraksi ..
cewahhhh ayat !!
pehh an korang bayangkan kalau bende macam gini
pon kena bayar,memang tak ah aku nak pakai an ..
so fara pon mengambil keputusan dengan tidak
memakai lagi shoutmix uw ..
kini fara bertukar kepada yang baru iaitu CBOX !
hahahhahahahahahhaha ..
nampak kelakar sebab masih kosong ..
fara orang pertama yang tuliskat situ ..
so harapnya pakai yang ni takde bawak masalah laa yer ..
so korang yang belum tukar uw,
marilaa bertukar ..
BERTUKAR !!
hehhehehehhehehhehehhehe ..
kalau korang pening nak pakai yang mana,
cucuk jer nama TUTORIAL blog uw sebab kat situ
die ada bagi name-name link yang 
menawrkan perkhidmatan semacam shoutmix ni ..
oke ???



p/s :encikmsadepan memberi keizinan untuk 
menulis entry ini sebab kami sedang sibuk berIM..
terima ksih encikmsadepan :)
 

Wednesday, December 28, 2011

YA Allah,Comelnya Budak ni ..sungguh comel nye !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab* ..
fara nak kongsi video yang pada fara 
tersangat-sangat comel budak ni ..
tapi xtaw laa kalau korang dah jumpe dulu ..
have fun ..
comel kan ??kan ??
 adik comel ni nak pergi pasar malam ..
haihhh adik-adik ..
aminah comel !!
jangan main-main,budak kecik ni pon taw lagu
P.RAMLEE laaa :D
AWESOME !


Wordless Wednesday-# Nak Kurus Makan Ni !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*

Tuesday, December 27, 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
aku tergoda !
aku tergoda dengan kecomelan header ini ..
yawww !!
ini benar sangat benar !!
dengan kehebatan hadiahnya,buat hati teruja ingin
join ini giveaway ..hehhehehehhe ..
nak join cucuk sini ..
DI sini fara sertakan senarai sponser untuk giveaway ini ..
sungguh ramai gila !
lagi ramai yang join lagi meriah ..
cepat-cepat,waktu dan suntuk ni..
hehhehehehehhehhehehhe 
^_^

End Year Giveaway !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
rindu gile fara nak join semua giveaway ni ..
maklum laa sejak sibuk sibuk ni,
langsung xd masa untuk mengjoinkan diri
dalam aktiviti ni ..
sekarang ada masa,so berharap sangat fara dapat
salah satu hadiah uw ...
wish me luck oke :D
 tag :
semua rakan blogger yang nak join,
click sini oke ..

 doakan semoga farahazurah boleh
dapat salah satu hadiah oke :D

My first giveaway by aein amadhani .

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
eh ni bukan my first giveaway..
tapi ni giveaway pertama Aein ! 
nak join click laa name di atas uw..
hadiah menanti anda semua .. 
:D

Monday, December 26, 2011

Berakhir Nama Seorang Pekerja ..

Assalamualaikum semua ..
hari ni memulakan entry sebagai seorang pelajar semula..
ahakk !!
memang fara ni seorang pelajar pon cume
tatkala waktu yang ada uw fara mengisi kekosongan
dengan kerja yang berfaedah ..
yawww berfaedah sebab dapat gaji !
hahahhahahahhahahahahaha ..
but now hidup dah kembali seperti sedia kala ..
TIADA lagi bangun pagi-pagi sebab nak g kerja ..
TIADA lagi bunyi orang ngah memasak kat
dapur pagi-pagi ..
TIADA lagi istilah kelam kabut yang sangat
serasi dengan diri fara ,.
TIADA lagi hari-hari kira duit kat kaunter ..
semua nye TIADA lagi ..
walaupun semua uw sudah tiada,but fara tetap ingat mereka..
semalam hari last day fara kerja..
rasenya dorang semua memang syok laa..
yang berhenti kerja bukan fara sorang ..
ada 7 orang yang berhenti untuk bulan ni ..
dorang kate ni first time cashier ramai -ramai berhenti ..
most of them berhenti sebab sambung beljar..
then sebab ramai yang berhenti so macam lebih meriah
and lebih sedih laa suasana an ..
kitaorang semua dapat coklat,buah oren ngan gula-gula
dari kakak-kakak ni ..oke laa uw ..
TAPI ,,
bile kitaorang nak kuar dari pintu untuk balik,
habis kena baling tepung ...
yang ni fara memang dah standby sebab kak anum,
slah seorang cashier dah bgtw awal-awal ..
DAMN !!
fara dah cube berlari sejauh dari mereka tapi tetap
dorang dapat kejar ...
i was LIKE, errrrr!!
habis kotor dah baju semua ...
btw fara memang bukan jenis yang suka main-main
tepung ni tapi sebab dah kena,
nak wat cam ne an ..
fara bukan laa orang yang paling teruk sebab fara
dah lari jauh-jauh gile dari dorang ..
yang lain ah kena ..
hehhehehehhehehehhehehehhehe ..
tapi korang tetap yang paling fara rindu nanti ..
hehehhehehehehhehehe ..


miss u all :
kak shila,kak ayu,malini,razi,kak diyana,kak anum,
kak caca,kak ecas,kak leha,kak citra,kalai,rain,
kak tika,azoie,syazrin,kak zati,shida,jannah,ecah,
kak aiza,kak kina,ying,alie,kak long 
dan semua yang kenal fara ..
hehehhehehehhehehhehhehhe
:D



P/S : nasib baik encikmasadepan dah balik ..
boleh melepas rindu ngan die pulak pas ni :)
yeah !

Friday, December 16, 2011

Disini Aku Bekerja..Dimana dimana ??

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
yaww salam hari jumaat semua fara ucapkan ..
hari ni mood masih ceria lagi ..
lebih ceria sebab hari jumaat merupakan hari cuti fara ..
hahahhahahahahahahhahahaha ..
hari bersenang lenang bagi fara ..
disebabkan hari ni hari cuti,fara saje laa nak kongsikan 
dengan korang korang semua tempat
dimana fara bekerja ..
selalu cuma cakap jer fara ni bekerja tapi sebenarnya 
kat mana ek ???
........
........
........
........
ramai dah cikgu fara jumpe fara kerja kat situ ..
ramai dah jiran-jiran taw fara kerja situ ..
ramai dah adik-adik sekolah jumpe fara kerja situ ..
ramai dah member-member taw fara kerja situ ..

SITU ???
kat mana ni ??
fara tak nak bgitaw fara kerja mana..
tapi fara akan kongsi gambar fara
dengan rakan kerja fara ..
hehehehehhehehehehehhehehe ..
sape yang duduk kat kota tinggi mesti taw nye ..
:)
mempersembahkan muke fara bersama uniform kerja ..
btw uniform kerja ni seminggu kerja kott baru dapat .
fara pon tak ingat sangat ..
yang ni fara dengan salah seorang
budak baru kerja jugak ,,
umur sebaya tapi die masuk 2 hari lebih awal dari fara .
shida name die ..
kitaorang sebaya tapi tak satu sekolah .
hehehhehehehehhehe ..
ada sorang lagi kawab baik die name jannah..
time uw die ngah kerja so tak boleh laa amik gambar ..
hah yang ni time budak shift afternoon nye rehat ..
so termasuk laa fara ..

oke mehh fara kenalkan sorang demo sorang ..
sebaris dengan tempat duduk fara ..
depan yang tunduk - kak ayu
belakang fara - Rain
depan rain - shida 
depan kak ayu - syazrin ..

then yang tukang ambil gambr ni name die laila ..
muke die tak de tapi bila fara nak berhenti nanti,
fara ambil gambar semua yang rapat dengan fara eh ..
kak ayu dengan syazrin umur sebaya iaitu 20 tahun ..
fara,laila,shida,rain umur semua 18 ..
tapi cume rain dengan kak ayu jer yang kerja
dah lama ..
kitaorang semua hujung bulan ni nak berhenti ..
semua nak g sambung belajar ..
pape pon dorrang ni semua oke jerr .
kalau korang nak kerja sini gaji pon oke ..
hahahahhahahahahahhahahaha ..
promosi pulak aku ni ..
oke ah semua ..
bye :)

Tuesday, December 13, 2011

Duit Banyak Dalam Dompet Bila Aku Mintak Tak de! *sape ni ??*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
weeehuuuuuuuu,fara datang lagi ...
alangkah indahnya malam ni sebab dapat online ..
yeah !!!
 disebabkan kerja yang melampau,fara memang malas nak
duduk lame-lame depan lappy ni ..
badan gila penat sampai otak pon dah penat ..
muke jangan cakap ah memang nmpak penatnya ..
lagi kalau customer ramai ...
haihhhhhhhh ..
oke merujuk kepada customer fara ..
macam-macam gaya,rupa cara fara jumpe sejak bekerja 
sebagai cashier ni ..
yang ada sombong,yang ada melatah,yang ada baik ..
macam-macam kan manusia ni ..
oleh itu sehingga laa saat ini,
fara rase sorang customer ni serius berlagak,menyusahkan ..
nngehhhhhh !!!
benci ngan customer macam uw ..
first die malukan bini die depan kami
cakap bodoh kat bini die ..
kedua fara baik-baik mintak duit kecik die cakap
"ehhh,takkan pasaraya besar macam gini tak de duit kecik .
susah laa berurus niaga ngan kau ni .."
ttbe aku rase DAMN !!!
ma ai tadi kau cakap bodoh kat bini kau ni kat aku pulak
ko nak berangin ...
time uw muke anak bini die serius malu gile ..
fara mintak duit kecik biar senang nak pulangkan duit ..
then dengan hati yang panas fara tidak menjawab ..
fara diam tapi fara bagi duit baki kat customer uw dengan
duit syiling ..
kalau korang nak taw depan mata fara dalam DOMPET
customer uw ada duit kecik ..
yang die bajek orang kaya bagi aku duit beso !
cisss !!
so amik ah die duit baki daripada fara ..
nak sangat dompet kau uw tebal an ..
duit RM1 fara bagi banyak dengan syiling ..
amik kauuuu !!
hahahahhahahahhahahhaha ..
then ada kakak ni cakap ngan fara ,
"kalau akak dah kena betah dah orang cam gini ..
berlagak sangat "
manusia kan ..
bila duit banyak sikit mule ah riak,sombong ..
fara berharap kita semua tidak menjadi seperti
customer yang fara ceritakan ini ..
bye :)

Sunday, December 11, 2011

My Best Shoot FOTO ini Budak !

Assalamualaikum ..
mungkin tak banyak nak tulis untuk entry kali ni .
just nak share somting ngan korang ..
tadi fara g majlis pemyampaian anugerah 
untuk tadika kemas taman melati putih .
so,banyak laa amik gambar bebudak ..
then dalam banyak-banyak uw cume gambar ni fara suke .
 sebab awak comel laa budak ..
hehhehehehhehehhe
^_^

Saturday, December 10, 2011

Beautifull Morning Or Beautifull Like Me ?? hahahhahahhaha

Assalamualaikum ..
(bukan jari aku!!)
maaf tajuk akak over giler di situ ..
hehhehehehheehhehehhe ..
hari ni hari sabtu bersamaan 10 disember 2011 ..
wau !!!
kejap jer dah nak masuk tahun baru aka bulan baru ..
korang yang budak sekolah ni dah prepare beli
barang sekolah baru lom ??
fara ??
macam malas nak beli barang baru sebab barang yang
ada ni pon masih elok lagi ..
malas nak membazir ...
ni pagi-pagi cuaca dah oke jer ..
morning yang cerah ,angin yang sepoi-sepoi bahasa,
ohh indahnya pagi ini ..
terima kasih kepada ALLAH kerana bagi cuaca yang
cerah di tempat fara agar aku mudah untuk pergi ke
tempt kerja petang ini ..
alhamdulilah :)
hari ni berharap semua customer fara tak bagi masalah
kat fara ..kalau tidak adehhhhh,,
penat nak layan ..hehehehehhee ..
tak taw nak cakap ap lagi ..
bye :)
 

Tuesday, December 06, 2011

Kerja Kerja Kerja ..*aku bukan lepasan SPM 2011

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
i miss my farahazurah.blogspot so much !!!
serius fara rindu giler kat sini ..
part of my life laa katekan ..
hahahahhahahhahahahhahahhaa ..
rindu fara jangan tapi rindu belog fara xp ..
hehehhehehhehehhehe ..
do u know what i mean ??
as i just say before,fara bekerja di kala cuti sekolah ini ..
aka cuti semester bagi budak form 6 mcm fara ni ..
hahahhahahahahhahahahaha ..
now dah mule selesa dengan kerja ni ..
hari pertma serius masih malu-malu ..
maklum laa tempat awam macam uw,ramai kott pekerja ..
sekarang alhamdulilah dah pandai biasakan diri
even kakak yang baik ngan fara uw xd ..
tetap boleh gelak-gelak dengan mmber-member lain ..
so far senior-senior ni semua oke2 ..
semua jenis HUHA HUHA mcm uw ..
HUHA HUHA bermaksud gelak atau talk macam biasa ..
paham-paham sendiri laa ..
hehehhehehehhee
so fara sekarang memang kekurangan masa sangat
untuk blogwalking bog korang semua ..
tapi jangan risau sebab jumaat ni fara cuti ..
memang puas fara jejalan kat blog korang nnti oke ...
oke laa ..
penat rase macam nak tidow then say
GOOD NIGHT !
^_^

Thursday, December 01, 2011

Mari Semua Datang-Datang Sini !! *wajib datang semua*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
hai korang semua yang super awesome bila baca
belog fara ni ..hehhehe ^_^
hah fara ni bukanlaa kategori blogger famous yang
buat promote kat belog dorang,
beribu yang datang serang ..
pehhhh !
aku tak kira aku famous atau tidak,aku nak jgak promote !
INI KEBENARAN !!
hehehhehehhehehehehhehe ..
oke-oke ,mehh datang sini ..
sini mana uw ??
nanti dulu ..pastikan tarikh ini korang kena free .. 

Date : Sunday, December 18, 2011
Time : 7:30pm until 10:30pm
LOCATION : 

hah,daa taw tarikh masa semua an ..
ni laa masanya bagi maklumat penuh ..
*jujur aku memang copy*
NOT KOPI LAAA !
LIFE SOUL SHOW

Description
KAMI DARI SMK LAKSAMANA, KOTA TINGGI MENGADAKAN SHOW INI. KAMI ADA CULTURAL DANCE, DISNEY MAGIC CHOIR, THEATER MUSICAL DAN LIVE BAND. ANDA SEMUA DIJEMPUT HADIR. DENGAN PEMBELIAN KUPON

UNDER 4 - FREE
UNDER 12 - RM 5
UNDER 18 - RM 8
ADULTS - RM 10

BOLEH MENDAPAT KUPON DENGAN MENGHUBUNGI

012 7614672 (PUAN MARZIANA)
SAY WHAT ??
apa lagi mehh laa serbu dewan jubli intan kota tinggi ..
tak jauh dari bandar kota laa ..
jalan kaki pon sampai ..
mehh bawak kelurga,awek,pakwe korang
menikmati show yang disediakn ini ..
mesti best punya ..!
^_^

Tuesday, November 29, 2011

Time Aku Kahwin Nanti Ada Berbalas Pantun x ??

Assalamualaikum ..
*wajib jawab* ..
adat melayu sebelum nak berkahwin terdiri daripada
merisik,meminang,melamar,bertunang,bernikah,bersanding ..
amboi banyak kan adat kita sebagai orang melayu ..
kali ni fara xnak cakap banyak..
mehh laa tengok video ni ..
hah,mahal beno duit hantaran kan ??
kalau macam gini,
memang ramai ah yang tak kahwin..
hehhehehehhehehehhehe
yang menarik perhatian fara sebab mereka 
berbalas-balas pantun ..
bukan senang nak balas-balas pantun ni..
mau tercabut urat dawai dalam badan untuk cari
perkataan ..hehehehe ..
^_^

Aku Jamin Beli Beg Kat Sini Paling Murah !! *harga RM20 dan RM10*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
wott wott wott ..
jualan terhebat sedang berlaku sekarang ..
beli beli beli beli !!
 wooo,aku bukan suruh beli aku laa ..
ehem perhatian perhatian ..
sape kat sini yang minat gila dengan beg ??
u know BEG ??HANDBEG ??
mehhh mari baca dan terus baca ..
fara jumpe tempat yang mana harga sangat murah 
dan ini tidak tipu !
TIDAK TIPU !!
tak percaya ??
 nampak tak hrga RM20 uw ??
hah,tengok baru rm10 ..
jimat sangat-sangat wehhh ..
yang kat belakang ada harga RM19,RM25, uw baju ..
tapi beg yang depan depan uw semua RM20 ..
fara daa tengok semua masih cantik malah
tanda harga sala masih ada ..
so,buat apa berbelanja yang mahal-mahal ..
baik beli yang offer ni ..
lebih murah ..
oke mesti korang nak taw kat mana kedai yang jual
beg super murah ni ??
korang taw ak TESCO TEBRAU bersebelahan 
jusco tebrau ??
oke,senang cakap ni kat johor laaa ..
kalau korang pergi tengok wayang ngan pakwe
korang kat jusco uw,ngecek laa sikit duit die..
mintak beli beg murah-murah kat TESCO ni ..
hehehhehehehhehehe ..
so apa lagi,mehh serbu tesco pas ni oke ..
^_^

Adehh,Aku Layan K-POP Laa pulekkk ... *BUKAN TIPUAN*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
Yeoboseyo semua ..
ahak,cakap korea laa pulek ..jap,betul ker tidak aku ni ??
maaf yer peminat korea semua ..
fara masih dalam proses belajar ..
tidak dapat disangkal lagi jiwa dan mata fara sangat
suka suka suka kepada ini KOREA ..
fara sangat suka cuci mata tengok fesyen korea,
*fesyen muslimah tetap yang no 1*
fesyen memang majoriti ramai yang minat ah ..
ini kes bila farah yang layan harcore*bhahaha penipu*
merubah sikit kepada K-POP ..
grrrrr,adakah ini pilihan yang bijak ??
betul ker sesiapa yang meminati dunia k-pop ini
pasti akan menjerit-jerit tatkala si handsome dan
si cantik membuka mulutnya untuk menyanyi ??
kalau gini laa gaya nya,cancel aku !
hahahhahahahhahahhahahhaha ..
oke laaa fara ni bukan laa mundur sangat sampai
sehelai k-pop pon tak layan ..
fara ni kategori yang TIDAK OBSES kepada artis laa ..
kalau dengar lagu uw kalau best fara layan ah ..
kalau tak best,jangan harap nak dengar ..
adakah aku kejam ???
so baru-baru ni ada lagi kumpulan k-pop wanita yang
berjaya mendambat hati fara selain kumpulan
wonder girl-nobody dan 4 Minutes-Hot issue ..
now fara minat kumpulan KARA !
KARA !! bawah ni ada lagu yang menjadi kegemaran fara ..
wing ^_^

WANNA-kara

hah,video k-pop ni cecomel betul macam farah ..
*oke,aku perasan.maaf*
memang betul musim k-pop ni banyak pengaruh nye kepada
peminatnya ..yang ada uw siap letak gambar bebanyak dalam
folder facebokk sebab dorang minat ..
peminat k-pop ni tak kira lelaki atau perempuan ..
semua layan dengan k-pop ni ..
tak kisah laa korang nak layan apa pun,
yang penting budaya MELAYU kita jangan lupa oke ..
^_^

Sunday, November 27, 2011

Nasi + Oblong + Burger = kurus nanti !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
oke hari ni hari ahad cuaca agak tidak sekata ..
kejap hujan kejap tidak di kota tinggi ini ..
hati mula gundah gulana kerana fara ikut bebudak
menari g menari kat rumah orang kahwin ..
kesian ah bebudak ngan pengantin kalau hujan lebat an ..
hari ni perut fara macam free semacam jer ..
macam biasa memang bukan HOBI fara ambil
sarapan pagi ..alasan kukuh kenapa fara tak suka ambil sarapan ?
sebab tak nak pergi bilik air sambil buang air BE*** ..
tak perlu habiskan ayat tapi sudah cukup
untuk membuatkan korang faham ayat fara ..
hehehhehehehhehhehehe :D
memang cari penyakit makan bende ni pepagi ..
oke kepada tajuk kita ..
apa maksud tajuk fara uw ??
LOL ..
fara memenuhkan perut dengan lafaz bismila ..
fara makan nasi,oblong kemudian burger ..
ooo terase enak setidaknya ..
burger murah yang berharga rm1.50 kott ..
kesedapan termasuk keenakkan membuatkan fara 
kena jugak makan makanan ni ..
hahhahahahhahahhahha ..
oblong yang ala-ala gedabak uw bukan fara makan semua ah ..
cuma sikit jer sebab kongsi ngan abah,mak ..
cuma nak rase jer ..
tapi sebelum fara makan burger uw,perlu laa makan nasi
untuk menjaga hati mak ..
kesian mak penat masak tapi fara tak makan ..
so better fara makan .
korang nampak tak makan bende-bende ni semua 
comform boleh kurus ??
hahahhahahhahhahahahhaa ..
kurus tapi sakit tak guna ..
percaya ah !
oke ah,nak dating dengan encikmasadepan ..
rindu ngan die ..
*dating dalam fon jerr laa :(

Saturday, November 26, 2011

TAHNIAH ! Kini Pemain Ragbi Kini Bergelar Suami ...

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
hai korang korang korang yang super awesome ..
 masih belum terlambat untuk fara berikan 
ucapan salam MAAL HIJRAH kepada semua
umat islan di seluruh dunia ini ..
semoga tahun baru ini memberikan seribu cahaya kesyukuran
kepada kehidupan kita semua..
amin :)
oke oke oke ..mehh fara nak kongsikan cerita berkenaan 
dengan pemain ragbi sorang ni ..
jeng,sebenrnya pemain ragbi ni cume pakcik fara ..
die memang player ragbi ketika di zaman sekolah dulu ..
now die daa kahwin,alhamdulilah ..
dorang berkahwin pada tarikh 25 november 2011 ..
name pakcik fara ni muhamad ridzwan .. 
lebih senang dipanggil CIK IWAN ..
haih tok kadi buat lawak sampai tercabut bontot mike uw.
hehehhehhehehehhehe ..
maaf tok .
alhamdulilah sangat sebab majlis berjalan dengan lancar ..
habis jer solat jumaat kitaorang semua bergerak
ke rumah pengantin perempuan yang berada di
felda sungai mas kota tinggi,johor ..
lagipon rumah pengantin perempuan dekat jer ngan rumah atuk .
tak sampai 20 minit daa sampai ..
kitaorang felda papan timur kota tinggi,johor.
pakcik fara daa berdebar-debar time nak pergi
rumah pengantin perempuan ..
yang pengantin perempuan pulak berdebar-debar
time kuar dari bilik ..
hehehhehehehehhehehehe ..
pakcik fara kira hebat laa jugak ..
sekali lafaz jer then terus mereka sah bergelar
suami isteri yang sah ..
fara doakn kebahagiaan ini kekal hingga ke akhir hayat ..
amin :)
 fara xnak bebel banyak,korang lihat laa semua gambar
yang fara sediakan ni oke :D
hahahhaha,ni sebahagian jer yang bergambar ..
yang penuh kat kamera dslr jurugambar ..
yang ni pakai kamera digital jerr ..
fara bersama kupu-kupu ..
ehhh salah,sepupu ..
hahahhahahahhahahahha,ni cucu sulung ni ..
yang bajek maria elena uw..
hahahahhahahhhaha :D
pape pon,selamat pengantin baru ye cik iwan ..
hehehehhehehehhee

Wednesday, November 23, 2011

Esok Yuna Pulang Trofi Lagu Terbaik ! *kenapa begini*

Assalamualaikum ..
i just wanna share this article to you all ..
article ni fara dapat daripada 


 
*suka dengan baju yuna.hehhehe*


KUALA LUMPUR, 23 NOV 2011: Memang benar satu kesilapan besar apabila penganjur Anugerah Industri Muzik Ke-18 (AIM 18), Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) mengiktiraf kemenangan lagu Penakut dendangan Yuna sebagai Lagu Terbaik.

Jelas Naib Pengerusi RIM, Adrian Lim, kesilapan tersebut datangnya daripada pihak mereka dan seharusnya RIM bertanggungjawab untuk membetulkan semula keadaannya.

"Memang benar telah berlaku satu kesilapan oleh pihak kami kerana telah memilih lagu Penakut Yuna sebagai Lagu Terbaik. Seharus pemilihan Lagu Terbaik dipilih berdasarkan kepada lagu yang memenangi anugerah dalam kategori lagu dalam genre tertentu.

"Kami mengakui kesilapan kami dan kami mahu membetulkan keadaan dan tidak mahu menyembunyikan perkara tersebut. Ini merupakan kali pertama kami mengendalikan majlis anugerah tersebut lantas kejadian ini menjadi iktibar untuk kami di masa depan," katanya ketika dihubungi portal murai.com.my mengulas mengenai isu pemulangan trofi anugerah Lagu Terbaik yang dimiliki Yuna.

Terang Adrian, esok ( 25 November ) satu sidang media akan diadakan bagi memulangkan semula trofi kemenangan tersebut kepada pemenang yang sewajarnya.

"Esok kita akan adakan sidang media untuk memulangkan semula trofi Lagu Terbaik itu kepada pemenang sebenar. Sepatutnya sidang media itu diadakan pada minggu hadapan namun disebabkan maklumat mengenainya telah pun terbocor maka kami terpaksa mempercepatkannya," katanya lagi.

Pada AIM 18 yang lalu, kemenangan Lagu Terbaik, Penakut nyanyian Yuna dipertikaikan oleh ramai pihak disebabkan lagu tersebut telah pun kalah kepada lagu Sedetik Lebih dendangan Anuar Zain dalam kategori Lagu Pop Terbaik.

Ini kerana selalunya sesuatu anugerah, lagu yang menang dalam kategori muzik/genre tertentu akan menjadi juara untuk kategori utama iaitu Lagu Terbaik. Kemenangan Yuna tempoh hari sememangnya tidak dapat diterima akal.

Ditanya adakah Anuar Zain yang bakal merangkul anugerah tersebut, sambil ketawa Adrian memberitahu lebih manis sekiranya jawapan tersebut didedahkan secara berhemah dalam sidang media yang akan diadakan esok jam 3 petang.

Namun apa yang pasti sidang media esok akan dihadiri oleh kesemua yang terlibat termasuklah Yuna dan Anuar Zain sendiri. Siapakah pemenang yang layak pastinya sudah boleh diteka sendiri oleh anda semua setelah mengetahui artis yang bakal hadir esok.

Bukan tidak mahu memberitahu siapakah pemenang yang layak cuma sekadar menghormati permintaan Adrian yang mahukan pengumuman tersebut dilakukan secara profesional di sidang media berkenaan.

Sementara itu, Anuar Zain ketika dihubungi sebentar tadi, tidak dapat memberikan sebarang komen kerana perkara tersebut masih belum disahkan dan hanya akan terjawab pada esok hari.





sumber daripada : Murai.com ..kalau korang nak info lebih,g masuk laman web sane eh..
 

Wordless Wednesday-# Majlis Kahwin Makan Free Laa

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*

Sunday, November 20, 2011

Kawan Dalam Blog Macam Kawan Dalam Facebook Jugak !

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
 
enak kan petang-petang cegini minum air yang boleh menyegarkan
tubuh badan kita ...
*cewahh,macam doc laa pulekk*
enak memang enak tapi lagi best kalau kita
boleh keluar dengan member-member
sambil kayuh basikal slow-slow sampai
kereta belakang HON kita ..
hahahahhahahahhahahahhaha :D
oke hari ni rasenya fara nak cerita pasal persahabtan dalam
dunia blog ..
pada fara dunia blog ni pon oke jugak taww ..
same jer macam dunia facebook uw ..
cume beza facebook ni kita xboleh baca bebelan panjang die,
tapi dalam blog boleh ..
macam yang fara sedang buat ni ..
kita boleh kenal karakter kawan kita melalui gaya tulisan,
gaya hias blog ..
sebagai contoh die suka hias blog die dengan warna
gelap,then widget xd banyak,simple-simple jerr ..
gaya penulisan die jenis sempoi,
memang sah faham apa yang die cakap ..
walau die macam gitu tapi die peramah ..
selalu eply semua comment orang ..
haa,dari situ pon boleh bina persahabtan kan ??
yang paling penting,jangan cari kawan 
dengan melalui blog sape paling lawan,paling comel,
paling HOTT and semua yang bernama paling ..
nilai kawan dengan hati mereka oke ..
ni yang ada nak berkawan baik sebab blog die ramai followers .
sapo laa tu ??
hehehhehehhehehehhehe ..
so,marila kita berkawan baik sesama blogger :D

Saturday, November 19, 2011

Nahh,Gambar Bogel Untuk Kauu *mampuih*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
yeah,tahniah untuk MALAYSIA sebab berjaya dalam 
perlawanan menentang MYANMAR ..
alhamdulilah :)
oke,mehh laa kita kepada isu hangat ni ..
gambar bogel ??
mana ??
siapa yang bogel ??
artis kaa,blogger kaa,cewek kaa ??
sape uw yang bogel ??
wooooo,banyak betuiii soalan disembur kat aku ni ..
hahahahhahahahhaha ..
btw,tak de pon gambar bogel uw ..
fara cume nak bincangkan hal yang semakin berleluasa
yang berlaku di dalam laman sosial FACEBOOK ..
nampak gayanya semakin beronok-ronok gambar lucah
berada di laman sesawang ini ..
yang ada tu siap jadikan gambar TERKUTUK uw sebagai 
profile picture lagi ..
mau kena REMOVE ngan aku orang macam gini ..
hahahhahahahahhaha ..
"aku daa buat daa pon ! "
ni yang paling baru tak silap fara
virus menggunakan gambar lucah ..
eeee,kotor siott wall kita-kita ni ..
fara pernah terkena ngan kawan fara ..
daa laa dia uw cina,antar virus uw kat wall facebook fara,
mau die kena sembur dengan fara ..
nasib baik die kate itu virus ..
kalau die berniat jahat,memang kena dush dush ngan fara ah nnti..
*bajek kuat lagi*
kalau boleh mintak laa tolong sesangat,
hentikan laa penyebaran gambar-gambar tak elok ni ..
daa tak de kerja lain keee ..
jom ah kita same-same meREMOVEkan orang
orang yang sengaja upload gambar lucah ni ..
kalau yang kena virus uw,hati-hati oke ..
kuatkan iman untuk jangan bukak video-video yang disebarkan uw.
oke kawan-kawan semua ..
^_^

Friday, November 18, 2011

Bunyi-Bunyi Dalam Belog aku ..*pe bende uw ?*

Assalamualaikum ..
*wajib jawab*
LIKE A STAR,LIKE A STAR ..
post kali ni kena taip lelaju sebab jap lagi bermula
muzik-muzik separuh akhir kat tv 3 ..
kan ?? lagipon lom makan malam lagi ..
ohoiii bila nak kurus kalau malam makan ??
"da beberapa hari saya tak makan malam..tak kan malam ni xboleh ?" 
kalau makanan aku cecomel macam gini
SAYA RELA TAK MAKAN ..
dok ngadap makanan ni jerr laaa ..
hehhehehehhehhehe :D
say what say what hari ni rasenya macam banyak pulak idea 
nak tulis kat belog .. *walaupon idea KOSONG !
kalau korang nak taw,sejak menjak
encikmasadepan fara xd disisi,rase macam tak
bersemangat nak tulis dalam belog ni .
kalau dulu pembaca setia belog fara memang encikmasadepan .
ni encikmasadepan daa jauh,harpnya masih
sempat luangkan masa ngadap belog fara ni ..
daaaaa, mari kepada tujuan asal penaipan kali ini ..
"awat hang nye tajuk pelik bebeno ??"
bunyi-bunyi dalam belog aku ..
pe bende uw ??
hahahhahahahhahahahhaa,bunyi-bunyi uw
bermaksud lagu yang ada dalam belog fara laa ..
"ooo,geeetuuu "
i really love with music ..
muzik buat hidup fara happy,tenang,best,rase macam 
dilamun cinta ..
*memang ngah bercinta kott*
muzik merupakan satu bahan yang boleh buat orang stress
kembali kepada ketenangan ..
 tapi kalau ngah stress sangat,jangan laa g layan 
lagu hardcore ..
memang aku tak boleh tolong ah ..itu masalah korang ..
hahahahhahahahhahaa ..
kali ni korang baca belog fara sambil layan 
lagu tangkap leleh bagi sedih semua orang ..
hhahahahahahhahahahhahahaha ..
pada fara,belog fara ni umpama sebahagian kecil diri fara ..
u know what i mean ??
maknanya ada sikit macam diri fara laa ..
*jangan bayangkan diri aku petak macam belog ni eh*
asal sekarang lagu dalam belog fara slow semacam ??
*TANPAMU*
sebab encikmasadepan fara jauh kott ..
kitaorang tak pernah berjauhan cegini ..
so rase lain ah sikit an ..
lagipon lagu ni memang sedap kott ..
uw yang bagi layan sikit jiwa ni dengan lagu tangkap leleh ni .
hah,kalau korang memang rajin masuk belog fara,
fara suka letak lagu yang bajek hott kat telinga fara  ..
tapi korang jangan risau biasanya lagu 
yang fara pilih semua uw memang super best !
*puji diri lee pulekk*
so,harap korang semua suka laa masuk belog fara ni
sambil dengar lagu-lagu yang sahadu mendayu kat sini ..
*aku teringin nak letak lagu KERONCONG*
^_^